MØTES I BERLIN: Tim-Robin Lihaug (t.v.) og Arthur Abraham. Her er Lihaug avbildet i kampen mot Arne Ernstsen i 2015, mens Abraham er i aksjon mot Gilberto Ramirez VM-kampen i april. Foto: Marie Hald, Scanpix og Ethan Miller, AFP

Lihaug skal bokse mot tysk superstjerne

Trener Hansvoll om Abraham: - Han er moden for å plukkes

Proffbokser Tim-Robin Lihaug (23) har takket ja til å møte den tyske legenden Arthur Abraham (36) i Berlin 16. juli.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg brukte et par dager på å tenke meg veldig godt om, men jeg tror det er fullt mulig å slå ham. Hvis ikke hadde jeg ikke tatt kampen. De fleste tenker nok at jeg er gal som tar den utfordringen, sier Lihaug til VG.

Lihaug vant sin siste kamp på poeng i desember i fjor. 23-åringen har 16 kamper som proff, og vunnet 15 av dem. Nå skal han opp mot veteranen som går under navnet «King Arthur», og har gått over 20 VM-kamper i bokseringen.

Abraham er ubeseiret i mellomvekt, men har de siste årene tapt noen kamper i super mellomvekt der han nå skal møte Lihaug foran 10.000 tilskuere i Max Schmeling Halle i Berlin om litt under to måneder. 36-åringen tapte alle rundene mot Gilberto Ramirez i Las Vegas i april.


– Jeg mener at Abraham er moden for å plukkes nå. Jeg har sett alle kampene hans, og han har ikke hatt den største utviklingen de siste fem årene for å si det mildt. På meg virker det som om han er dritt lei boksing, og den siste kampen hans viste det veldig. Han så umotivert ut, sier Hansvoll til VG.

Han har lenge jobbet som bokseekspert for Viasat som har sendt mange av Abrahams kamper. Nå har Hansvoll takket ja til å trene Lihaug opp mot det som blir en gigantkamp sett med norske øyne.

Hansvoll skal trene Lihaug sammen med engelske Trevor Ambrose som har fulgt opp den norske bokseren de siste månedene.

– Jeg tror helt klart Tim-Robin kan vinne dette. Abraham har blitt beskyttet i Tyskland i mange år, men han har også hatt problemer i flere kamper, mener Hansvoll som selv hadde en solid proffkarriere med knckoutseieren mot Ole Klemetsen i 2001 og VM-kampen mot Bruno Girard som høydepunkter.

Lihaug slo Ernstsen på knockout

Kampen vil bli sendt på Viaplay Fighting, og være del av stevne der Tyron Zeuge bokser om VM-tittelen i WBA super mellomvekt mot Giovanni De Carolis.

Tviler på Lihaug-seier

STOR I MANGE ÅR: Arthur Abraham feirer seieren i en VM-kamp mot Kingsley Ikeke i 2005. Til venstre er trener Ulli Wegner - mannen som også trente Cecilia Brækhus i mange år da hun var en del av Team Sauerland. Foto: Eckehard Schulz Ap

Erik Nilsen er generalsekretær i Norges bokseforbund, og har i mange år jobbet som boksekommentator for Eurosport og TV 2. Han levner Lihaug svært små sjanser.

– Abraham er en av Tysklands aller største boksestjerner i moderne tid. Ved siden av Klitsjko-brødrene har han vært en av de mest dominante, og stort sett alltid levert på hjemmebane, sier Nilsen til VG.

– Jeg er overrasket over at han får den sjansen her, men det er litt av boksingens natur at man bare klinker til hvis man får en slik mulighet. Der hvor Tim-Robin er i karrieren nå synes jeg der er altfor tidlig. På papiret er det umulig å slå Abraham på poeng i Tyskland, og jeg tror ikke han har knockoutpunchen til å ta Abraham heller, sier Nilsen.

Han beskriver kampen som den største for en norsk bokser siden Hansvoll møtte franske Girard i kamp om VM-tittelen i lett tungvekt i 2002.

– Utfordrermessig kan kampen sammenlignes med Steffen Tangstads møte med Michael Spinks i 1986. Med andre ord blir dette veldig, veldig vanskelig for Tim-Robin, mener Nilsen.

Ser på det som VM-kamp

IKKE IMPONERT: Thomas Hansvoll mener Arthur Abraham er drittlei boksing, og at den meriterte tyskeren er fullt mulig å slå. Foto: Per Opsahl VG

Oppgjøret i Berlin 16. juli er ikke en VM-kamp ettersom Abraham tapte beltet sitt til meksikanske Gilberto Ramirez i Las Vegas i april.

– Selv om dette ikke er en VM-kamp, så ser jeg på den som det. Dersom jeg slår Abraham, så vil jeg være regnet helt der oppe. At han er så stor favoritt trigger meg rett og slett, sier Lihaug.

I november i fjor sparret han noen runder med Abraham i Tyskland, og daværende Lihaug-trener Ulf Johansen mente den norske ungguten sparret jevnt med Abraham i seks runder før han fikk problemer med en albue.

Abraham har følgende å si før det planlagte møtet med Lihaug.

– Målet mitt er å bli verdensmester igjen, og jeg vil ikke la noen stå i veien for det. Lihaug er en god, ung fighter, men han vil lære på den harde måten hva som skal til for å nå toppen, sier Abraham via promotor Team Sauerland.

– Dette er en enorm mulighet for Tim-Robin. Hvis han klarer å overraske her, så vil det skyte ham til internasjonal stjernestatus og sette ham i posisjon til å gå VM-kamper, sier promotor Nisse Sauerland.

PS! Lihaug skulle egentlig gå kamp 28. mai i Danmark, men det stevnet er avlyst på grunn av at danske Patrick Nielsen har pådratt seg en skade.

Helleland: «Jeg blir den første kulturministeren som skal på boksekamp i Norge»

Store kamper med norske herreboksere i moderne tid:

Steffen Tangstad mot amerikanske Michael Spinks

6. september 1986 i Las Vegas. Tangstad fikk sjansen til å kjempe om den lineære tungvektstittelen, og var stor underdog. Tapte på teknisk knockout i fjerde runde.

Magne Havnaa mot amerikanske Boone Pultz

17. mai 1990 i danske Aars. Kamp om VM-tittelen (WBO) i cruiservekt. Havnaa ble Norges første, og hittil eneste, herrebokser med en VM-tittel. Vant på teknisk knockout i femte runde.

Ole Klemetsen mot amerikanske Reggie Johnson

29. mai 1998 i italienske Pesaro. VM kamp om IBF-beltet i lett tungvekt. Klemetsen tapte på poeng.

Thomas Hansvoll mot franske Burno Girard

23. mai 2002 i Paris. VM-kamp (WBA) i lett tungvekt. Hansvoll tapte kampen knepent på poeng, og mange mente at han burde blitt kåret som seierherre.¨

Andreas Evensen mot skotske Ricky Burns

4. desember 2010 i skotske Glasgow. Kamp om WBO-tittelen i super fjærvekt. Evensen gikk opp en vektklasse mot storfavoritten Burns, ogtapte klart på poeng.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder