TILBAKE: Det er knyttet store forventinger til ooppgjøret mellom den gamle tungvektlegenden Brock Lesnar (t.v.) og knockoutmaskinen Mark Hunt. Her poserer de på en pressekonferanse for to dager siden.

TILBAKE: Det er knyttet store forventinger til ooppgjøret mellom den gamle tungvektlegenden Brock Lesnar (t.v.) og knockoutmaskinen Mark Hunt. Her poserer de på en pressekonferanse for to dager siden. Foto: John Locher AP

Her er guiden til superhelgen i UFC

Tre dager, 34 kamper og fem titler. Her er kampene du må få med deg under UFC 200 og International Fight Week.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Analysen er skrevet av programleder i MMA-Revyen Torstein Sandaa-Johansen (@torsteinsandaa på Twitter).

Hvert år arrangerer UFC det de kaller «International Fight Week». Det er en stor konvensjon i Las Vegas der man kan møte utøvere, som i år kulminerer i jubileumsstevnet «UFC 200».

Ny skandale for UFC-stjernen: Jones kastet ut etter positiv dopingtest

Hovedkampen mellom Brock Lesnar og Mark Hunt er åpenbart stor. Men hva annet ligger og lurer i oppkjøringen til disse storkampene? Svaret er 33 kamper, fire av dem tittelkamper og en hel del underholdning og spenning.

Siste nytt: Brækhus på plass i Las Vegas for UFC-samtaler

Joanna Jędrzejczyk mot Cláudia Gadelha

The Ultimate Fighter (TUF) 23 Finale, natt til lørdag. Se stevnet direkte på Viaplay.

FORSVARER TITTELEN I NATT: Joanna Jedrzejczyk. Foto: Paul Crock Afp

Tittelkamp nummer to er i stråvekt mellom Joanna Jędrzejczyk og Cláudia Gadelha. Gjennom en lite spektakulær TUF-sesong var rivaleriet og hatet mellom disse to det eneste som holdt seerne på plass. Disse to liker hverandre virkelig ikke. På et UFC-kort som er like lite spektakulært som TUF-sesongen var, er dette en diamant av en kamp.

Jędrzejczyk regnes som en av de beste Muay Thai-utøverne i UFC, og har en striking som ligger på det aller høyeste nivået. Hun er 11-0 i MMA, og har vunnet 70 kamper og seks EM-titler i thaiboksing. Både da hun tok tittelen, og for så vidt i begge tittelforsvarene, har hun demonstrert sin dominans og rettferdiggjort sin plass som mester. Hun har bare én dårlig kamp på samvittigheten - den forrige kampen mot nettopp Cláudia Gadelha.

Gadelha er en bakkespesialist, og er den yngste utøveren noen sinne til å få svartbelte i BJJ av legendariske André Pederneiras (mannen som står bak blant annet José Aldo og Renan Barao). I første oppgjøret mellom Gadelha og Jędrzejczyk endte kampen på delt dommeravgjørelse til Joanna, men mange mente Gadelha burde fått seieren. Natt til lørdag får de to fighterne muligheten til å avgjøre hvem som faktisk er best i dette klassiske «striker vs grappler»-oppgjøret.

Hør om kampene i MMA-Revyens podcast.

Se UFC 200 direkte på Viaplay fra kl. 04.00 natt til søndag.

Diego Sanchez mot Joe Lauzon

UFC 200, natt til søndag.

I anledning UFC 200 har Dana White og kompani toppet laget. Derfor serverer de, allerede på Fight Pass prelims, en ekte lekkerbisken av en kamp. Diego Sanchez er vinneren av TUF sesong 1. I 2005. Han har altså vært proff i UFC i over elleve år. I samtlige av de årene har han levert topp underholdning, og er en type som ikke er redd for å bite ned i tannbeskytteren og svinge slag. Han har utfordret for tittel mot BJ Penn, og vært i utallige kriger som har gitt han «fight of the night»-bonuser. Lørdag natt møter han kongen av bonuser, Joe Lauzon.

Lauzon har totalt 13 bonuser, og er dermed bare slått av Nate Diaz på bonusfronten. Lauzon er også alumni fra TUF, men han fra sesong 5. Han har møtt alle det er verdt å møte i lettvekt, og er en fantastisk BJJ-utøver. Mellom seg har Lauzon og Sanchez over 40 kamper i UFC, og det finnes svært få av dem som ikke var underholdning av ypperste klasse.

Johny Hendricks mot Kelvin Gastelum

UFC 200, natt til søndag

Johny Hendricks har på kort tid gått fra å være ansett som uslåelig til å se svært overkommelig ut. Mannen som i manges øyne slo legenden Georges St-Pierre, ble knust ettertrykkelig av Stephen Thompson i sin forrige kamp. Mange har stilt spørsmål rundt hvor vidt krigene med Robbie Lawler har hatt ettervirkninger. Men Hendricks har fortsatt en usammenliknbar knockoutkraft i sin venstre hook, og en bryting som få kan måle seg med i UFC. Det gjør han til en utøver man må regne med, uansett hvor mange kamper han taper.

I motsatt hjørne står vinneren av TUF sesong 17, Kelvin Gastelum. Han er bare 24 år gammel, men har allerede rukket å vinne seks av sine åtte kamper i UFC. Han er en dynamisk og helhetlig utøver, og en av dem der man ikke kan sette fingeren på hva han er god på fordi han er god på alt. Tross problemer med vektkutt og et hårfint tap mot Neil Magny er Kelvin sannsynligvis en fremtidig tittelholder. Der ligger også nerven i denne kampen: Den etablerte storheten mot den sultne unggutten.

Cat Zingano mot Julianna Peña

UFC 200, natt til søndag.

Dette er utvilsomt kampen om neste tittelsjanse. Med Ronda Rousey ute på ubestemt tid, og Holly Holm med et ferskt tap mot tittelholder Miesha Tate, er alt lagt til rette for at vinneren her er først i køen. Tar vi med i ligningen at Cat Zingano allerede har slått både Miesha Tate og Amanda Nunes, og at Julianna Peña har blitt kalt «det neste store» siden hun vant TUF, har vi oppskriften på en avgjørende kamp.

Cat Zingano har vært på sidelinjen siden det sjelsettende 14-sekunders tapet mot Ronda Rousey, mens Julianna Peña har vært ute lenge med en alvorlig kneskade. Her snakker vi to helhetlige MMA-utøvere, og to kvinner som tør å ta sjanser for å underholde. Mens Zingano er en mer puristisk Muay Thai-utøver, er Peña mer en utøver som vinner i overgangene. Denne kampen bør bli svært underholdende.

Cain Velasquez mot Travis Browne

UFC 200, natt til søndag.

GAMMEL MESTER: Det blir gjensyn med Cain Velasquez i helgen. Her er han avbildet etter tapet mot Fabricio Werdum i juni i fjor. Foto: Christian Palma Ap

Cain Velasquez mot Travis Browne kunne uten tvil vært en tittelkamp i tungvekt for to år siden. Som henholdsvis nummer 3 og nummer 7 i verden, i tungvekt ikke minst, bør dette være en kamp fansen kan glede seg over. En ting begge utøverne har til felles er noen tvilsomme prestasjoner den siste tiden.

Velasquez er den tidvis utskjelte tidligere tittelholderen i tungvekt. Han er mannen som tok tittelen fra Brock Lesnar, og var i en lang periode sett på som den beste tungvekteren i verden. Men lange skadeavbrekk, gjentatt melding av forfall til kamper og en svært lite overbevisende kamp mot Fabricio Werdum gjorde at Cains stjerne sank. Dermed har Cain både presset og behovet for å overbevise på lørdag.

Mens Cain har blitt mest kritisert for ting utenfor buret, har Travis opparbeidet seg mye av kritikken for prestasjonene i buret. Han ble fullstendig parkert av, igjen, Fabricio Werdum, og senere knocket ut av Andrei Arlovski. I tillegg stakk han gjentatte ganger fingrene i øynene på Matt Mitrione i forrige kamp, noe som ikke styrket hans sak nevneverdig. Legger man til en fiendtlig, aggressiv personlighet på pressekonferanser skjønner man at også han har et sterkt behov for å imponere i lørdagens kamp.

Det er også verdt å nevne returen til publikumsyndlingen Sage Northcutt etter at han gikk på sitt første tap, og den svært underholdende kampen mellom Anderson Silva og Daniel Cormier. I tillegg er det kamp om interimtittel i fjærvekt og neste møte med Conor McGregor mellom José Aldo og Frankie Edgar, og storoppgjør blant kvinnene når Miesha Tate forsvarer beltet sitt mot Amanda Nunes. Analyser av disse kampene finner du på mmarevyen.com.

Les også

 1. Brækhus på vei til Las Vegas i UFC-møter

  Norges boksedronning Cecilia Brækhus (34) er på vei til kampsporthovedstaden Las Vegas for å være til stede…
 2. UFC-stjerne kastes ut - tittelkampen blir avlyst

  Med bare to dager igjen til stormøtet mellom Jon Jones og Daniel Cormier kommer sjokkmeldingen: tittelkampen er avlyst.
 3. UFC: «Wonderboy» snuser på tittelkamp etter ny seier

  Amerikanske Stepehen «Wonderboy» Thompson (33) tok en ny solid skalp da han vant mot Rory MacDonald (26).
 4. UFC-ekspert spår viking-suksess for Meek

  Daily Telegraph-journalist Gareth Davies har fulgt sporten…
 5. MMA-Meek feirer UFC-kontrakten med deltagelse i realityserie

  Emil Weber Meek (27) er klar for UFC - MMA-sportens svar på Champions League.
 6. Meek klar for UFC: – Jeg brølte av glede

  MMA-utøver Emil Weber «Valhalla» Meek (27) debuterer i UFC-buret mot tyske Jessin Ayari (24) i Hamburg 3. september.
 7. UFC: Bisping med knockoutseier: – Ikke noe jeg gjør bedre i livet enn å slåss

  Den britiske veteranen Michael Bisping (37) tok tittelkampen mot Luke Rockhold (31) på 17 dagers varsel, og tok den…
 8. UFC: Brutal avslutning på «villmenn»-oppgjøret

  Brasilianske Thomas Almeida (24) hadde ikke tapt en kamp før  møtet med amerikanske Cody Garbrandt (24) i Las Vegas i…
 9. MMA-Meek med knockout-sjokk: – Fikk vist verden hvor god jeg er

  Emil Weber «Valhalla» Meek (27) har knocket seg inn i verdenstoppen i MMA etter å ha knust brasilianske Rousimar…

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder