HAR SAMARBEIDET LENGE: Arthur Abraham og Ulli Wegner har samarbeidet i mange år. Her er de sammen etter seieren mot Martin Murray i fjor. Foto: Andrew Couldridge Reuters

Treneren nekter boksestjernen Oslo-tur før Lihaug-møte

Boksetrener Ulli Wegner (74) skal angivelig være så rasende
på grunn av Arthur Abrahams (36) dårlige form at han har avlyst dagens pressekonferanse i Oslo før møtet med Tim-Robin Lihaug (23) 16. juli.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Vi har fått beskjed om at Wegner er bekymret for formen til Abraham, og han har vært veldig negativ til å komme til Oslo. Han har argumentert for å bli i Berlin for å trene, sier Viasats sportssjef Stian Aune Kleppo til VG.

Storkamp i juli: Lihaug skal bokse mot tysk superstjerne

Oppgjøret skal sendes direkte på Viaplay Fighting. Abraham er en av de aller største tyske bokserne gjennom tidene, og han er tidligere verdensmester i flere vektklasser. 36-åringen gjorde en meget svak forestilling da han mistet tittelbeltet i kampen mot Gilberto Ramirez i Las Vegas i april.

Gammel Brækhus-trener

Abrahams mangeårige trener, Ulli Wegner som tidligere har trent Cecilia Brækhus, har uttalt at Abraham får én sjanse til å vise at han bør fortsette karrieren. Det blir altså kampen mot norske Lihaug i Max Schmeling Halle i Berlin i midten av juli.

Brækhus om Abraham: Jeg så at han ble sliten og lei

Artikkelen fortsetter under bildet.

MØTES I JULI: Arthur Abraham (t.v.) og Tim-Robin Lihaug hadde en pressekonferanse i Berlin for noen uker siden. Den planlagte pressekonferansen i Oslo i dag ble det ikke noe av. Foto: Alexander Heinl, EPA

– Jeg tolker dette som et tydelig signal på uro i Abraham-leiren. Han har valgt seg Lihaug for å komme tilbake, men Wegner er en meget rutinert trener og når han ikke er fornøyd så er det ikke som det skal være rundt Abraham, sier Kleppo.

– Det er synd vi mister pressekonferansen i Oslo, men et stresset Team Abraham er godt nytt fr Lihaug og trener Thomas Hansvoll, mener Kleppo.

FORBEREDER SEG I OSLO: Tim-Robin Lihaug (t.h.) sparrer for tiden med ukrainske Jevgeni Maktheienko i Oslo. 23-åringen møter Arthur Abraham i Berlin 16. juli. Foto: Berit Roald NTB scanpix

– Gir oss mer «boost»

Nordmannen skal for første gang trenes av tidligere proffbokser Thomas Hansvoll, og møtet med Abraham blir en av de aller største kampene med en norsk herrebokser involvert.

– Jeg har hørt rykter om hvorfor de ikke kommer til Oslo. Hvis det stemmer at det er på grunn av at de er redd for å miste en trening er det jo komisk. De har hatt mulighet til å trene i Oslo, men det er tydelig at Wegner synes Abraham trener for dårlig, sier Hansvoll til VG.

Fått med deg denne? Breazeale ble Joshuas 17. knockoutoffer - av like mange mulige

– Det gir jo oss bare mere «boost». Vi er veldig godt fornøyde med treningen og er godt inne i sparringen. Alt har gått etter planen for vår del, sier Hansvoll.

Promotor Nisse Sauerland, som har stått bak Abraham i mange år, har ikke svart på VGs henvendelser om hvorfor mandagens pressekonferanse er avlyst. Lihaug har også bokset mesteparten av sin karriere i regi av Sauerland.

Les også

 1. Brækhus om Lihaugs motstander:
  – Jeg så at han ble sliten og lei

  Cecilia Brækhus sier at Tim-Robin Lihaug (23) «greit» kan utbokse Arthur Abraham (36).
 2. Lihaug skal bokse mot tysk superstjerne

  Proffbokser Tim-Robin Lihaug (23) har takket ja til å møte den tyske legenden Arthur Abraham (36) i Berlin 16. juli.
 3. Poengseier for Lihaug: – Han gjorde det vanskelig for seg selv

  Proffbokser Tim-Robin Lihaug (23) rundet av et solid 2015 med sin sjette seier for året da ungarske Jozef Racz (20) ble…
 4. Lihaug sparret med tysk superstjerne

  Proffbokser Tim-Robin Lihaug (23) går sin 16. kamp om en måned, og sparret i går med selveste Arthur «King…
 5. Lihaug slet seg til poengseier: – Hadde god kontroll

  Franske Baptiste Castegnaro (24) ble en vrien motstander for Tim-Robin Lihaug (22).
 6. Lihaug slo Ernstsen på knockout

  Tim-Robin Lihaug (22) slet med Arne Ernstsen (24) i nesten fire runder, men da det gjensto ti sekunder av fjerde runde…
 7. Breazeale ble Joshuas 17. knockoutoffer - av like mange mulige

  Tungvektsbokser Anthony Joshua (26) fortsetter å valse over motstanderne i ringen.
 8. Storkampen mellom Fury og Klitsjko utsatt

  Bokseren Tyson Fury (27) har pådratt seg en ankelskade, og forsvarer derfor ikke tungvektstittelen mot Wladimir Klitsjko…
 9. Kulturdepartementet foreslår endring i knockoutforskriften

  Kulturdepartementet sendte torsdag ut et forslag om endringer i knockoutforskriften på høring slik Norges Profesjonelle…
 10. Hyller Ali: – Han var tidenes største idrettsmann

  Bokseverdensmesteren Floyd Mayweather (39) takker avdøde Muhammad Ali (74) for ikonets innsats både i og utenfor ringen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder