28. NOVEMBER 2015: Tyson Fury (t.h.) vant overraskende tittelkampen mot Vladimir Klitsjko for ti måneder siden. Foto: Martin Meissner AP

Fury testet positivt for kokain – nå kan han miste VM-beltene

Tungvektsmesteren Tyson Fury (28) har testet positivt for kokain og risikerer nå å miste VM-beltene.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det er ESPN som rapporterer at det ble funnet spor av kokain i en dopingprøve som Fury avla den 22. september i Lancaster.

Fury skulle ha gått tittelmatch mot Vladmir Klitsjko den 29. oktober i Manchester, men meddelte den 23. september at han trekker seg fra kampen «av medisinske årsaker».

Det er bare A-prøven som er analysert foreløpig.

Les også: «Klovnen» slo Klitsjko.

Fury ble den første på 11 år til å slå Vladimir Klitsjko i bokseringen da han tok en fortjent poengseier i Düsseldorf 28. november i fjor. Det var Furys 25. seier av like mange mulige i karrieren, og han sikret seg VM-beltene i de tre store forbundene WBA, IBF og WBO. Han ble senere fratatt IBF-tittelen.

Nå tyder alt på at han kommer til å miste sine to gjenværende VM-titler og få ytterligere straff, melder ESPN.

I sommer hevdet avisen Daily Mail at Furys dopingprøve før triumfen mot Klitsjko inneholdt spor av anabole steroider. Managementet avviste disse påstandene.

Les også: Klitsjko til Oslo for å se Brækhus.

Klitsjko og Fury var enig om at dopingtesting før kampen skulle håndheves av det Las Vegas-baserte VADA (som ikke må forveksles med WADA). Det er de som nå har funnet spor av kokain i en urinprøve som ble avgitt utenfor konkurranse.

Folkene rundt Fury har foreløpig ikke kommentert nyheten om den positive prøven.

VG snakket tidligere i uken med Klitsjkos trener Johnathon Banks om det planlagte møtet mellom Fury og Klitsjko. Han var klar på at Fury burde bli fratatt titlene fordi han har trukket seg fra returkampen to ganger.

– Ifølge ryktene skal Fury være inne i en depresjon nå, og jeg vil tro at han legger skylden for det på dere journalister. Alt jeg kan si om det er at i de siste 40-50 årene så har alle tungvektsmestere fått negative historier om seg i media. Det går helt tilbake til Muhammad Ali.

Les også: Fury har ertet på seg «hele England»

Banks håper at Klitsjko snart kan gå i ringen igjen.

– Vladimir vil fighte så fort som mulig. Akkurat nå er det ikke noe konkret, og det er mange rykter. Men en kamp mot Anthony Joshua ville vært veldig interessant. Vladimir og jeg skal snakke om dette i helgen.

Joshua er britenes nye tungvektsstjerne. Han sikret seg den ledige IBF-tittelen da han knocket ut Charles Martin i april, og har forsvart den en gang. Han skal etter planen bokse igjen i Manchester Arena den 26. november, men motstander er ikke klar. Det kan utmerket godt bli en gigantkamp mot Klitsjko ...

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder