«Når Rousey legger opp er det nakenbildene mange vil huske

henne for»

UAKTUELT Å KASTE KLÆRNE: Cecilia Brækhus har fått mange mer eller mindre seriøse tilbud om å stille opp på lettkledde bilder. Her tar hun på seg skoene og forbereder en treningsøkt hjemme i Berlin. Foto: Per Opsahl , VG

Brækhus om nakenbilder: – Hadde doblet inntektene mine

BERLIN (VG) Boksetrener Johnathon Banks (33) er oppgitt over at kvinnelige kampsportprofiler lar seg friste av tilbud om å stille opp på lettkledde bilder. Cecilia Brækhus (34) tror hun kunne fått «enorm oppmerksomhet» og tjent seg rik hvis hun ikke hadde takket nei.

Artikkelen er over fire år gammel

– Da jeg ble proff og flyttet til Tyskland tok det ikke lang tid før de første tilbudene begynte å komme. De ville ha bilder av meg i bikini og pelskåpe. Det var ikke så vanskelig å takke nei, og jeg har avvist alle tilbudene som har kommet etterpå også, sier Brækhus til VG.

Les også: Brækhus med stikk til gammel rival: – Hun unngikk meg i to år

– Hvor mye kunne du tjent på å kaste klærne?

LIKER Å PYNTE SEG: Cecilia Brækhus er ikke vanskelig å be om å stille opp i en finkjole med VM-beltene som pynt. Her fra et bilde før hennes hittil siste kamp mot Jennifer Retzke i 2014. Foto: Mattis Sandblad , VG

– Det vet jeg ikke, for jeg har ikke fått noen tilbud i det siste og det har heller ikke kommet så langt som til summer. Men jeg vil tro det hadde doblet inntektene mine fordi jeg ville fått mye mer oppmerksomhet. Nå har de heldigvis skjønt tegninga og sluttet å mase, ler 34-åringen.

Brækhus har til informasjon hatt noen millioner kroner i inntekt de siste årene. Om norske sponsorer hadde latt seg begeistre av dristige bilder er usikkert, men internasjonalt ville trolig Brækhus blitt lagt enda mer merke til.

Fått med deg denne? Her er bokseren som møter Brækhus 27. februar

Men det er uansett spennende ting på gang. Den norske stjernen har fått mye internasjonal oppmerksomhet etter at hun innledet samarbeid med tidligere tungvektmester Vladimir Klitsjko, britiske BBC laget i fjor et portrettprogram om henne, nylig har CNN vært innom treningen i Berlin og tyske RTL vier henne mye oppmerksomhet i forkant av comebacket i slutten av måneden. Hun har også full kontroll over sine egne TV-avtaler, og er optimist med tanke på å få flere avtaller enn den hun har med Viasat i Norge.

Brækhus røpet seg i BBC-program: Ville holde hemmelig at karrieren var truet

Mens VG er til stede på Brækhus-treningen har også den tyske storavisen Bild tatt turen.

– Det er fullt mulig å få til ting med klærne på, sier Brækhus og smiler.

Her stiller Suzann Pettersen opp naken - se hvorfor!

– Tar bort litt av verdigheten

Det er faktisk trener Banks som tar opp temaet, på spørsmål fra VG om han synes kvinnelig boksesport trenger noen nye profiler til å utfordre Brækhus.

– Det jeg synes er trist er for mange som lar seg friste av muligheten til å få ekstra oppmerksomhet ved å la seg avfotografere med veldig lite klær. Det tar bort litt av verdigheten, og setter de sportslige prestasjonene i skyggen, sier Banks tydelig engasjert.

Brækhus om å være sin egen sjef: jeg kan ikke skylde på noen andre hvis det går galt

Artikkelen fortsetter under bildet.

BESTEMT: Trener Johnathon Banks synes kvinnelige kampsportutøvere fortjener mer sportslig respekt, og at det er trist når de kaster klærne for å få oppmerksomhet. Her hjelper han Cecilia Brækhus på med hanskene på trening i Berlin. Foto: Per Opsahl , VG

Han trekker frem MMA-stjernen Ronda Rousey som blant annet har vist veldig mye hud og få tekstiler i Sports Illustrated. Brækhus’tidligere motstander, Mia St. John, tok den enda lenger og ble prydet forsidenpå Playboy.

Fra arkivet: Brækhus rystet av dristig bilde: Nei?! Ikke en ny «Playboy-bokser»?!

– Jeg kan ikke angre på Playboy-bildene for de har gitt meg så mye og hjulpet meg i karrieren. Men før hatet jeg å være «Playboy-Mia». Én ting er at jeg er kjent som det her, men slik har det jo også vært i USA, sa St. John til VG før møtet med Brækhus i 2013.

VGTV: Her knocker Brækhus ut St. John

St. John viste seg for øvrig å være en alt for svak motstander for Brækhus, som vant på knockout tidlig i kampen.

- SER BRA UT: Cecilia Brækhus synes Ronda Rousey tar seg godt ut både med og uten klær. Her poserer hun med beltet før tapet mot Holly Holm i november i fjor. Foto: Paul Crock , Afp

– Jeg vil bli husket for det jeg har gjort i bokseringen, ikke at jeg kledde av meg, sier Brækhus bestemt.

– Ta for eksempel Ronda Rousey. Når Rousey legger opp er det nakenbildene mange vil huske henne for, ikke det hun gjorde i MMA-buret. Særlig nå etter at hun har tapt. Hun ser veldig bra ut uten klær, men jeg synes det tar for mye fokus bort fra det sportslige. Hun er en tøff, dedikert fighter som jeg liker veldig godt, sier Brækhus.

VG+: Historien om Rousey - skjønnhet og uhyre

– Valget er hennes 100 prosent, men det må bli slik at jenter får den respekten de fortjener for det sportslige også når man ikke stiller opp naken.

Rousey knocket ut av Holm: – Tidenes overraskelse i UFC!

Det er åtte år siden hun skrev kontrakt med promotor Team Sauerland, og bosatte seg i Berlin. Hun var den første kvinnebokseren i stallen til den tyske boksegiganten, og det tok tid før hun fikk fart på karrieren. Kvinneboksing har ikke hatt tradisjon for å nå de store massene. En periode var det så stille rundt Brækhus at hun gikk nesten et år og ventet på å gå kamp.

– Hadde jeg kastet klærne ville veien til berømmelse vært ganske kort. Det er trist, men sånn er det. Nå valgte jeg å gå den lengre veien, men det var i alle fall riktig for meg. At andre har valgt å kaste klærne er helt greit for min del, det handler ikke om det. For meg har boksingen alltid vært det viktigste.

Selv om det tok tid, så kom til slutt gjennombruddet i Norge. Brækhus har de seneste årene vært en av landets mest populære idrettskvinner, og kampene hennes har fått mye oppmerksomhet – i alle fall i hjemlandet. Nå håper hun på å få opp interessen enda mer internasjonalt også.

– Boksing og kampsport er en tøff bransje, og det er enda tøffere for jenter, men heldigvis har ting forandret seg stort de siste ti årene, sier Brækhus.

Trener Banks svarer følgende på spørsmål om hva han hadde gjort hvis Brækhus hadde takket ja til å la seg avfotografere lettkledd:

– Det hadde jeg likt veldig dårlig, og tror jeg hadde kommet meg ganske kjapt hjem til Detroit, gliser den amerikanske bamsen.

PS! Brækhus og Banks forbereder den norske boksedronningens comeback i bokseringen. Etter 15 måneder ute med blant annet bruddskade, skal hun møte Chris Namus fra Uruguay i tyske Halle 27. februar. Kampen vises på Viasats «pay-per-view»-kanal og Viaplay.

Les også

 1. Brækhus med stikk til gammel rival: – Hun unngikk meg i to år

  BERLIN/OSLO (VG) Mens Cecilia Brækhus (34) venter på et etterlengtet comeback, så opplever tidligere bokser Holly Holm…
 2. Ny Brækhus-motstander i boks: – Hun er større enn meg

  BERLIN/OSLO (VG) Cecilia Brækhus (34) har endelig fått ny dato og ny motstander til sin første boksekamp på 15 måneder.
 3. Brækhus: – Jeg kan ikke skylde på noen andre hvis det går galt

  BERLIN (VG) Cecilia Brækhus (34) forbereder seg til…
 4. Brækhus: – Har bestemt meg for å bokse i tre år til

  Cecilia Brækhus (34) har fått nok av utsettelser og skader. Nå har hun også bestemt seg for å forlenge karrieren…
 5. Brækhus bryter med manager Brynhildsen

  Cecilia Brækhus (34) har avsluttet samarbeidet med manager Rune Brynhildsen (50). Han blir neppe erstattet.
 6. Brækhus' treningskamerat «klikket» - centimetere fra å slå ned dommeren

  Tungvektbokser Dillian Whyte (27) mistet fullstendig hodet i møtet med Anthony Joshua (26) i London i går kveld, og…
 7. Brækhus etter Klitsjko-flausen: – Ikke noe å bortforklare

  Cecilia Brækhus (34) satt ringside i Düsseldorf og så at kollegaen og treningspartneren Vladimir Klitsjko (39) mistet…
 8. Brækhus om norske regler: – Blir rett og slett for dumt

  Cecilia Brækhus (34) er utålmodig. To år etter at loven som forbød proffboksing ble opphevet, ber hun kulturminister…
 9. Brækhus rystet av dristig bilde: - Nei?! Ikke en ny «Playboy-bokser»?!

  SCHWERIN/OSLO (VG) Ubeseirede Cecilia Brækhus (32) har aldri blitt slått ned eller vært rystet i løpet av sine 25…
 10. Sjanseløse St. John til VG: - Jeg legger opp

  FREDERIKSHAVN (VG Nett) Mia St. John (45) innrømmer at hun var redd for Cecilia Brækhus (31) oppe i ringen, og er glad…
 11. Brækhus og Playboy-Mia perlevenner under innveiingen

  FREDERIKSHAVN (VG Nett) Cecilia Brækhus (31) veide to kilo mer enn Mia St.
 12. Brækhus-motstander om Playboy-stempelet: - Jeg hatet det

  FREDRIKSHAVN (VG Nett) Etter at Mia St. John (45) var forsidepike i Playboy i 1999, fikk hun enormt med oppmerksomhet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder