ENDELIG PÅ VEI HJEM: Emil Weber Meek dro til Las Vegas i begynnelsen av desember. Med blåveis og litt såret stolthet mellomlandet han på Newark i går. Foto: Per Opsahl

Meek: – Folk liker å se at andre feiler – det er synd

ST. LOUIS/NEW JERSEY (VG) MMA-utøver Emil Weber Meek (29) liker dårlig at enkelte fryder seg over at han tapte for den høyt rangerte bryteeksperten Kamaru Usman (29) i St. Louis.

Artikkelen er over to år gammel

– Jeg kan ikke være fornøyd med et tap, og det er en kjip følelse. Det kunne vært så mye mer, og det var frustrerende å se opptak av kampen i natt, sier Meek til VG på vei hjem til Norge.

Han har en solid blåveis rundt det venstre øyet, og øyebrynet ble lappet sammen med fem sting rett etter kampen. Formen er likevel fin. Det et er mest stoltheten som har fått seg en smell.

29-åringen er skuffet, men snakker åpent om nederlaget i St. Louis. Han tapte UFC-oppgjøret klart på poeng etter tre kraftkrevende runder der det meste foregikk på bakken – helt etter nigerianske Usman sin oppskrift.

Til pipekonsert fra 10.000 tilskuere som ville se mer action.

– Det var ikke jeg som drepte kampen, og jeg ville jo fighte. Jeg har tatt sjanser før, og det er ikke alltid det betaler seg. Samtidig har jeg fått mye positivt ut av oppkjøringen, og denne erfaringen. Jeg er en bedre fighter nå, sier Meek.

les også

UFC-sjefen hardt ut mot Meeks overmann – nordmannen fikk ros

HUMØRET TILBAKE: Emil Weber Meek har kommet seg over den verste skuffelsen etter tapet mot Kamaru Usman. Her tar han seg en matbit i SAS-loungen på Newark flyplass i New Jersey. Foto: Per Opsahl

Ville tatt helt av

Gevinsten kunne vært enorm. Usman var rangert som den 11. beste weltervekteren før møtet med Meek, og med norsk seier ville Meek hoppet opp på rankinglisten. Det ville ført til at interessen rundt ham hadde nådd nye høyder i Norge og internasjonalt.

– Er det surt å tenke på nå?

– Ja, med seier hadde det eksplodert overalt. Men jeg vet jo hvordan det fungerer. Når jeg vinner er jeg superhelt og alle elsker meg. Hvis jeg taper, så er det mange hjemme som tenker at «han var jo ikke så god likevel», sier Meek.

– Det er dessverre sånn at jo mer kjent man blir, og jo flere kamper man går, jo flere kommer til å kose seg når jeg taper. Folk liker å se at andre feiler – det er synd, sier Meek.

Samtidig har han fått mye støtte etter sitt første UFC-tap – ett år etter at han vant debutkampen i Toronto.

– Det er koselig å se hvor mange som faktisk bryr seg også. De som ikke kan støtte meg gjennom et tap, vil jeg ikke ha støtte av når jeg vinner heller.

Tjente 110.000 kroner

Nå skal 29-åringen endelig hjem til Norge, etter over en måned med trening og kampforberedelser i Las Vegas. Han skal ta en liten ferie med kjæresten, feire forsinket jul med familien, og har ikke konkrete planer om når han er tilbake i buret igjen.

Les også: Showmannen Meek sikter mot stjernehimmelen

– Jeg er på toppen av karrieren aldersmessig, og det er nå jeg må legge grunnlaget. Jeg kan nok utvikle meg litt mer, og jeg skal fighte så lenge det er morsomt. Det første målet mitt er å bli rangert blant de ti beste i min vektklasse i UFC. Det skal jeg klare, sier Meek som tjente rundt 14.000 dollar (ca 110.000 norske kroner) på helgens kamp. Det er ikke nok til å dekke alle utgiftene han har hatt i forkant.

Økonomisk og sportslig trengs det en opptur. Meek har to kamper igjen av kontrakten med UFC, og et tap i MMA-sporten er svært vanlig – også blant de aller beste fighterne.

Så vanket det da også ros etter kampen fra UFC-president Dana White, som var svært kritisk til måten Usman gjorde kampen til en kjedelig affære.

– Jeg føler at UFC-ledelsen forstår hvor vanskelig situasjonen var. Jeg skal komme sterkere tilbake, lover Meek.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder