Overbevisende seier for Hermansson: – Klar for UFC-toppsjiktet

Den svensknorske MMA-fighteren Jack Hermansson (29) slo britiske Brad Scott (28) uten å ta imot et eneste slag.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Hermannsson tok natt til søndag norsk tid sin tredje seier på fire kamper i UFC. 29-åringen leverte en imponerende oppvisning i Mexico City. «The Joker» vant på teknisk knockout allerede i første runde.

Les også: Hermansson klar for høyden: – Skal kjøre på i høyt tempo

– Dette er bare begynnelsen. Jeg vil gå en kamp til i år mot noen av de beste i divisjonen. Jeg er klar for UFC-toppsjiktet, sier Hermansson til VG etter seieren.

Se opptak av nattens UFC-stevne på Viaplay Fighting, og se alle resultatene på UFCs sider.

OVERBEVISTE: Jack Hermansson leverte en ny solid seier i UFC-buret. Her jubler han etter seieren mot Brad Scott. Foto: Viaplay Fighting

Kampen i Mexico gikk på 2440 meters høyde, og 29-åringen hadde på forhånd lovet å starte kampen i høyt tempo - og skuffet ikke. Etter en avventende start hvor han beveget seg mye, fikk han Scott i bakken og så seg aldri tilbake. Etter hvert fikk Hermansson landet en rekke slag mot hodet til briten, og til slutt stoppet dommeren kampen.

Les også: Skuffet Meek måtte avlyse Stockholm-kamp etter skade

Scott fikk ikke inn et eneste slag på Hermannson. Ifølge UFCs egen kampstatistikk fikk Hermansson inn 49 slag på Scott, hvorav 38 av dem regnes som vesentlige.

– En dag kommer jeg til å bli den beste MMA-fighteren i verden i mellomvekt, skriver Hermansson på sin Facebook-side etter seieren.

FULL KONTROLL: Jack Hermansson kontrollerte Bradley Scott fra «mount», og kort tid etterpå ble kampen stoppet. Foto: Viaplay Fighting

Jack Hermansson er svensk statsborger, men trener til daglig på Frontline Academy i Oslo sammen med norske MMA-profiler som Emil Meek, Kenneth Bergh og Mohsen Bahari. De to sistnevnte var, i tillegg til treningspartner Håkon Foss, med Hermansson til Mexico.

På Facebook takker han treningskameratene etter seieren, og beskriver hvorfor han elsker MMA-sporten.

– Følelsene som går gjennom meg fra starten av denne treningscampen og helt til etter kampen, er uvirkelige. De får meg til å føle meg levende, skriver «The Joker».

Også på vei til UFC? MMA-Bergh imponerte igjen

«The Joker» har nå tre seirer og ett tap i UFC, som er den største og viktigste organisasjonen innen mixed martial arts. Han har nå totalt 16 seirer og tre tap i sin profesjonelle MMA-karriere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder