MØTES I STOCKHOLM: Emil Weber Meek (t.v.) jubler etter seieren mot Jordan Mein i desember. Nå står Nordine Taleb for tur – her avbildet mot Santiago Ponzinibbio i februar. Foto: Mattis Sandblad, VG og Tom Szczerbowski, Reuters

Meek klar for UFC Stockholm – møter franskmann

Nordine Taleb (35) blir Emil Weber Meeks (28) neste motstander i MMA-buret. De skal fighte foran 15.000 tilskuere på UFC-stevnet i Globen 28. mai.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Meek, som i går gjorde seg bemerket da han ved et uhell «choket» Erik Follestad slik at han besvimte direkte på TV 2, skal omsider gå kamp igjen.

– Jeg er utrolig stolt og glad over å kunne gi alle norske MMA-fans mulighet til å være til stede når jeg gjør mitt definitive gjennombrudd i UFC. Jeg tror og håper mange tusen nordmenn vil komme til Stockholm og støtte meg og se meg kjempe for livet og for alt jeg har drømt om og trent for siden jeg var ungdom. Det blir en episk dag for meg og for norsk idrett, sier Meek i en pressemelding.

Follestad besvimte på direkten etter MMA-Meeks nakkegrep

Begge fighterne har signert kontrakten som binder dem til stevnet «UFC Fight Night» i den svenske hovedstaden om halvannen måned.

Meek vant UFC-debuten mot kanadiske Jordan Mein i desember, og nå skal han omsider få prøve seg i hjemlige trakter. Han har ønsket et toppnavn som neste utfordring, men ender nå opp med en litt mindre profilert motstander.

Meek trosset smertene og vant i Toronto: – Det er helt rått!

Det betyr ikke at oppgaven blir enkel for den norske weltervekteren. 35 år gamle Taleb har fransk pass, men trener til daglig i Canada og står med 12 seirer på sine 16 kamper.

– Taleb er en veteran som har gått mange fantastiske kamper og har vunnet halvparten av sine 12 seire på knockout. Nordine står på terskelen til å bryte inn i toppsjiktet i UFC. Han har rå fysikk, er smart, teknisk god, rask og sterk. Alle vet han er livsfarlig stående, men ikke alle er klar over at han også har eliteferdigheter på bakken, beskriver Meek.

GOD STÅENDE: Nordine Taleb (t.h.) i aksjon mot Santiago Ponzinibbio i februar. Her får han inn en venstrejab. Foto: Tom Szczerbowski Reuters

Knocket ut Silva

Taleb vant på knockout mot Eric Silva i Las Vegas for et drøyt år siden, men tapte sin siste kamp mot Santiago Ponzinibbio på poeng i februar. Han har gått fem kamper i UFC, vunnet tre av dem. Taleb mener han er bedre enn Meek i «alt»:

– Jeg er overrasket over at folk ser på ham som bedre enn meg. Han er en god fighter uten noen tydelige svakheter, men jeg er definitivt bedre enn ham i alle fasene av spillet. Jeg har også mer erfaring, men uansett motstander tar jeg alle utfordringer seriøst, og jeg kommer til å være i fantastisk form når vi møtes. Jeg skal ta med meg en seier hjem, sier Taleb.

Hamlet Nielsen imponerte med knockout i proffdebuten

– Det var en overraskende motstander, men han har en passende recordliste. Som matchmaker er det et veldig fornuftig oppsett, sier MMA-revyens redaktør, Andreas Roaldsnes, til VG.

– Taleb har skilt seg fra hveten i UFC med tre strake seirer i starten, men så slet han med å bryte igjennom mot øvre del av weltervektdivisjonen med et par tap. Dersom Meek slår ham, så er det et tegn på at Meek hører hjemme der oppe, sier Roaldsnes.

Også Jack Hermansson, svensken som bor i Norge og trener sammen med Meek på Frontline Academy i Oslo, går kamp i Stockholm 28. mai. Han møter Alex Nicholson. Den svenske stjernen Alexander Gustafsson går hovedkampen mot brasilianske Glover Teixeira.

PS! Stevnet vil bli sendt direkte på Viaplay Fighting, og billetter til Meeks neste kamp kan kjøpes her.

Les også

 1. Hamlet Nielsen imponerte i proffdebuten: – En kjempekamp

  Marthin Hamlet Nielsen (24) proffdebuterte i MMA-buret i kveld, og svenske Zvonimir Kralj (24) ble slått på teknisk…
 2. Norsk MMA-pioner tar farvel i kveld – fremtidshåp debuterer

  I kveld går Thomas Hytten (44) sin aller siste kamp i MMA-buret på et Superior Challenge-stevne i Stockholm.
 3. Follestad besvimte på direkten etter MMA-Meeks nakkegrep

  UFC-fighter Emil Meek (28) skulle demonstrere MMA-grepet «rear naked choke» på Erik Follestad (27) under en TV 2-sending.
 4. Meek «fikk juling» av bokseautomat og måtte sy

  Emil Weber «Valhalla» Meek (28) vant UFC-debuten sin i desember og slapp da unna med ribbeinsbrudd.
 5. Meek leder folkets avstemning: – Norge er ikke bare ski og vinteridrett

  MMA-utøveren Emil Weber Meek (28) knuser alle idrettsutøverne på VGs topp 100-liste når folket har avgitt sine stemmer i…
 6. MMA-Meek får pepper etter selvskryt

  Onsdag blir det klart om Emil Weber «Valhalla» Meek…
 7. Gall knuste Northcutt - og avviste Meek

  Mickey Gall (24) avgjorde UFC-oppgjøret mot Sage Northcutt (20) i  andre runde, men utfordringen fra Emil Weber…
 8. Meek vil møte UFCs yngstemann: – Vil gi masse oppmerksomhet

  TORONTO (VG) Emil Weber «Valhalla» Meek (28) vil gjerne møte det amerikanske MMA-talentet Sage Northcutt (20) så fort…
 9. Meek kan bli borte i to måneder etter brudd - fikk «trøst» av kjæresten

  TORONTO (VG) Emil Weber «Vallhalla» Meek (28) trodde først han hadde pådratt seg muskelbrist i UFC-debuten mot Jordan…
 10. Meek trosset smertene og vant UFC-debuten i Toronto: – Det er helt rått!

  TORONTO (VG) En skade i første runde skapte problemer, men Emil Weber «Valhalla» Meek (28) vant på poeng mot Jordan Mein…
 11. Norsk band skal få Meek i kampmodus før UFC-debuten

  TORONTO (VG) Det norske tungrockbandet «Autokarma» kan få sitt definitive gjennombrudd etter at Emil Weber…

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder