Møter trolig amerikanske Tori Nelson før nyttår

STOLT: Cecilia Brækhus viste stolt frem alle de fire VM-beltene på pressekonferansen etter seieren mot Ivana Habazin. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Nå er samlingen komplett, Cecilia!

KØBENHAVN (VG) Etter å ha utbokset Ivana Habazin (24) og tatt sin 26. seier i karrieren kunne Cecilia Brækhus (32) endelig feste grepet rundt det fjerde VM-beltet.

Artikkelen er over fem år gammel

- Akkurat nå er jeg helt tom, men også lykkelig, glad og stolt. Jeg må også takke treneren min (Otto Ramin, journ.anm.), som kom inn da jeg trengte det som mest og ga meg ny giv og ny motivasjon. Dette var en lagseier. Jeg bokset klokt og smart og koste meg gjennom kampen. I siste runde prøvde jeg å stoppe henne, men denne gangen gikk det ikke. Hun ble for tung, sier Brækhus til Viasat etter å ha blitt den første kvinnebokseren i historien som har sikret seg tittelbeltene fra alle de fire store internasjonale forbundene.

Brækhus var lykkelig, men enormt slien da VG fikk en prat med henne i natt norsk tid.

- Jeg trenger litt tid på å fordøye dette, og det var utrolig godt å få jobben gjort, sier hun og ser ned på de fire beltene foran seg på podiet.

- Nå skal jeg ha meg noen dager fri, men jeg satser på ny kamp før nyttår, og uansett hvem det blir mot må jeg bare jobbe videre sammen med treneren min for å fortsette utviklingen. Så må jeg også avklare med folkene rundt meg og Team Sauerland hvordan vi skal gjøre det, sier Brækhus.

Kjempet voldsomt

Det ble en ny maktdemonstrasjon av den norske boksedronningen. Kroatiske Habazin hadde tatt med seg IBF-beltet fra Zagreb, og prøvde så godt hun kunne å beskytte det.

Men 24-åringen ble for åpen, for treg og altfor sliten. Dermed ble hun også et nytt offer for Brækhus som fortsatt er ubeseiret i proffkarrieren.

- Hun ga meg virkelig en god kamp, og til å være 24 år har hun mye god boksing foran seg, sier Brækhus.

Men det var aldri tvil om seieren. Alle de tre dommerne mente «The First Lady»var best i samtlige ti runder, og med tre ganger 100-90 var seieren overlegen.

VG LIVE:Slik var tittelkampen

OVERLEGEN: Cecilia Brækhus ble tilkjent seieren i samtlige ti runder av samtlige tre dommere mot Ivana Habazin fra Kroatia. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Mathis neste?

Ringside satt franske Anne-Sophie Mathis som håper på en returkamp mot Brækhus så fort som mulig, og per i dag er det nok Mathis som er den eneste som kan gi boksedronningen skikkelig kamp.

- Jeg tror Cecilia ønsker å møte meg, og jeg tror vi skal komme til enighet om betingelsene, sa Mathis til VG før kampen.

Hun har 23 knockoutseirer så langt i karrieren, og etter poengtapet for Brækhus for to år siden er hun mer enn klar for en ny sjanse.

- Jeg kan knocke Cecilia ut, sa Mathis selvsikkert før kampen.

Etter kampen hadde ikke 37-åringen endret mening.

BANG! Cecilia Brækhus får inn et knallhardt venstreslag på Ivana Habazin. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

- Jeg synes Habazin overrasket og gjorde bra motstand til tross for at hun manglet rutine til å gå kamper som dette. Cecilia bokset som forventet og taktisk slik hun pleier. Jeg ble ikke skremt av det jeg så her i dag, sier Mathis.

Brækhus slo av en prat med Mathis i garderoben etter kampen, og understreker at de to bokserne har gjensidig respekt for hverandre.

- Mathis er absolutt en aktuell motstander, men jeg tror hun må vente litt. Først må jeg trolig møte amerikanske Tori Nelson fordi hun er formell førsteutfordrer. Deretter kan det være aktuelt å gå ned en vektklasse, sier Brækhus til VG.

Nelson er 38 år gammel, men har vært proff i bare fire år. På den tiden har hun 13 seirer og ingen tap. Knockoutseieren kom for øvrig mot håpløse Mia St. John i mai i år. Hun holdt ut til tredje runde mot Brækhus i fjor, mens mot Nelson var det slutt i 2. runde.

Kontret i senk

I motsetning til St. John, så kom Habazin til Danmark for å gi Brækhus skikkelig kamp. Etter å ha blitt introdusert i ringen av den verdenskjente ringannonsøren Michael Buffer, tok Brækhus kommandoen foran over 2000 feststemte tilskuere i TAP 1 arena i den danske hovedstaden.

Habazin forsøkte å være offensiv, og traff brukbart ved flere anledninger. Men Brækhus hadde stort sett kontroll og svarte som regel med hurtige kontringer hver gang Habazin forsøkte seg.

I den tiende og siste runden jaktet Brækhus sin åttende knockoutseier, men måtte nøye seg med at dommerne avgjorde det hele til klar fordel for 32-åringen.

Brækhus er nå noe så sjeldent som eier av VM-beltene fra de fire største forbundene (WBA, WBC, WBO og IBF) i weltervekt. Det er det bare to herreboksere som har gjort før henne – Bernard Hopkins og Jermain Taylor.

Du kan se høydepunkter fra kampen på VG Nett kl. 12.00 søndag.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder