VANT TITTELKAMPEN: Jack Hermansson viste solide takter i Cage Warriors i London i helgen. Her poserer han med tittelbeltet i mellomvekt.

VANT TITTELKAMPEN: Jack Hermansson viste solide takter i Cage Warriors i London i helgen. Her poserer han med tittelbeltet i mellomvekt. Foto:Dolly Clew, Cage Warriors,

MMA-Hermansson sikret seg tittel

Bahari øyner tittelkamp etter ny seier

Thoresen tapte på poeng i comebacket

Jack Hermansson (25) fortsetter å imponere i organisasjonen «Cage Warriors», og sikret seg i helgen et tittelbelte i mellomvekt.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

25-åringen som til daglig trener på Fronline Academy i Oslo møtte franske Norman Paraisy i London i helgen. Det var en av hovedkampene på «Cage Warriors 69», og Hermansson dominerte kampen før han avgjorde med en «rear naked choke» mot slutten av fjerde runde.

Paraisy hadde ikke tapt på fem kamper, og i liket med Hermansson har han en fortid i amerikanske Bellator som er det nærmeste man kommer gigantiske UFC.

Hermansson har fått sine to profftap i Bellator, men står nå med åtte seirer i det som trygt kan betegnes som en lovende karriere.

- Jeg traff ham hardt mange ganger, men måtte trekke jobbe litt tålmodig, sa Hermansson til MMA Nytt.

Han var nære på å få inn avgjørende grep - særlig i det som ble den fjerde og siste runden.

- Jeg tenkte flere ganger at nå er det nære, nå er det nære. Men han klarte å holde ut veldig lenge, la nordmannen med svenske aner til.

- Jack har vist en enorm utvikling etter at han tapte kampene sine i Bellator, og lørdag var han bedre enn noen gang. Han hadde full kontroll på kampen både stående og på bakken, og viste virkelig hvorfor han blir sett på som en av europas desidert farligste mellomvektere, sier MMA Norway-redaktør Tarjei Nymark Mørkve til VG.

Nå blir det spennende å se hvem Hermansson skal forsvare beltet sitt mot. Selv nevner han Jack Marshman og Jimmy Mills som aktuelle motstandere.

- Jeg har enorm tro på Jack fremover og gleder meg ubeskrivelig mye til første tittelforsvar, sier Mørkve.

Bahari i siget

En annen nordmann som gjør sine saker bra er Mohsen Bahari. To av dommerne mente Oslo-gutten hadde vunnet alle de tre rundene mot Ben Alloway som har gått flere kamper i UFC. Den siste dommeren mente, merkelig nok, at det var Alloway som vant alle rundene.

- Han må ha byttet om på fargene. Jeg vet ikke hva han tenkte, for jeg følte at jeg hadde alle de tre rundene, sa Bahari til svenske MMA Nytt etter kampen.

- Jeg ønsker meg en tittelkamp nå, men det er tøff konkurranse i weltervekt i Cage Warriors. Kanskje jeg må gå en kamp til først, forklarte Bahari.

Bahari står med åtte seirer og ett tap så langt i proffkarrieren.

- Også Mohsen viste seg fra sin beste side og gjengen fra Frontline gjør det er klart og tydelig hver gang de går kamp at vi har utøvere fra Norge som kan hevde seg i eliten, sier Mørkve om treningskameraten til Hermansson.

FIKK DET TØFT: Simeon Thoresen , som her vinner i UFC mot Besam Yousef i Stockholm i 2012, gjorde sin første kamp på nesten 17 måneder. Det endte med tap. Foto:Scanpix,

Jevnt og tøft for Thoresen

Simeon Thoresen, som har tre kamper (én seier) i UFC, gjorde et etterlengtet comeback i helgen. Det er 17 måneder siden sist 30-åringen var i aksjon i MMA-buret da han tapte i UFC-stevnet i Chicago.

Han fikk det tøft mot Jake Bostwick som kom til oppgjøret med 11 seirer på sine 12 siste kamper. To av dommerne dømte 29-28 i favør Bostwick, mens den tredje hadde 28-28. Thoresen prøvde hele tiden underveis i kampen å få ting til å skje på bakken der nordmannen har sin store styrke, mens Bostwick er klart best stående.

Til tross for tapet har Thoresen alle muligheter til å få fart på karrieren igjen, men står altså nå med tre strake nederlag. Dersom han holder seg skadefri blir han forhåpentligvis å se i buret igjen i løpet av høsten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder