Hansvoll stoppet kampen da Lihaug tapte: – Mitt ansvar å gjøre det

BERLIN/OSLO (VG) Tim-Robin Lihaug (23) bokset jevnt med Arthur Abraham (36) i de fire første rundene, men så var det over for den unge nordmannen. Trener Thomas Hansvoll (41) kastet inn håndkleet og dommeren stoppet kampen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Da hadde nordmannen måttet tåle slag på slag fra sin 36 år gamle motstander, og ett minutt ut i runde åtte var det slutt. Abraham traff med flere tunge slag før en høyre sving sendte Lihaug ned på kanvasen.

Se opptak av den dramatiske kampen på Viaplay Fighting

Dommeren telte til åtte og ga Lihaug en ny sjanse. Men etter at Abraham var over ham umiddelbart med nye harde treffere, valgte nordmannens trener Hansvoll å kaste inn håndkleet. Da ble kampen umiddelbart stoppet.

– Hvorfor kastet du inn håndkleet?

– Jeg ville spare ham, for jeg var redd for at han skulle få en skikkelig smell. Han trengte ikke det, og det er ikke verdt det. Jeg måtte ta en veldig kjip avgjørelse, for det er ingen som liker å bli stoppet. Dommeren hadde nok stoppet det uansett, men jeg følte det var mitt ansvar å gjøre det, sier Hansvoll til VG.

OVER OG UT: Ett minutt ut i den åttende runden vinker dommeren av det hele etter at trener Thomas Hansvoll har kastet inn håndkleet. Arthur Abraham (t.h.) ble for sterk for Tim-Robin Lihaug. Foto: Viaplay

Bakgrunn: Lihaug møter barndomshelten i bokseringen: – Han var et idol

I GARDEROBEN: Tim-Robin Lihaug tar av seg boksetapen etter tapet mot Arthur Abraham. Foto: Per Opsahl VG

Til tross for tapet var Lihaug fornøyd med sin egen prestasjon. Han var også full av lovord om sin 36 år gamle motstander.

I kveld møter Lihaug barndomshelten

– Han er en sterk bokser, kanskje den sterkeste i denne vektklassen. Men gi meg ett år så er jeg på det nivået, sa Lihaug da han ble intervjuet på Viaplay.

I garderoben etterpå var han skuffet, men likevel fornøyd. Det vanket trøstende ord fra mamma og pappa. Kjæresten Renate Fossheim ga ham en god klem og et kyss.

– Jeg følte i starten at jeg ledet og at det gikk veldig bra. Jeg bokset jo veldig bra i de tre-fire første rundene. Så ble den femte runden veldig tøff, sier Lihaug til VG mens han blir sjekket av lege og dopingkontrollører.


– Det var helt greit at Thomas stoppet kampen. Jeg er bare 23 år og har mange kamper foran meg. Det var ingen grunn til å gå inn i flere unødvendige smeller, sier Lihaug.

– Abraham har erfaringen som jeg ikke har, men det kan jeg gjøre noe med. Jeg fikk en fin prat med ham etterpå der han sa han gjerne ville ha meg som sparringspartner fremover, forteller Lihaug.

Levner Lihaug minimale muligheter mot Abraham

Artikkelen fortsetter under bildet.

FIKK TRØST I GARDEROBEN: Tim-Robin Lihaug reflekterer over kampen sammen med mamma Gabriela Vigdis Lihaug, kjæresten Renate Fossheim og pappa Tore Roarson (t.h.). Foto: Per Opsahl

Dermed står Lihaug med 15 seirer og to tap så langt i karrieren. Abraham var storfavoritt mot den norske utfordreren, i sin 50. kamp, og har flere tittelkamper på samvittigheten enn Lihaug har proffkamper.

STOLT AV ELEVEN: Trener Thomas Hansvoll forklarer for Viaplay hvorfor han avsluttet Tim-Robin Lihaugs kamp. Foto: Per Opsahl

– Gi meg ett år til med den treningen jeg har hatt de siste årene, så er jeg klar for større oppgaver. Det mener i alle fall jeg, sier Lihaug.

Dommerkortet viste da også at Lihaug vant den andre og den tredje runden, mens det var veldig jevnt i runde én og fire. Så tok Abraham fullstendig over.

Ønsker revansj mot Abraham

– Han bokset med selvtillit i starten og viste at han hadde ambisjoner om å vinne, men jeg var best til slutt, sier Abraham til VG.

– Da jeg begynte å treffe med jabben og flere tunge slag så hadde han ikke noen mulighet, sier Abraham.

Abraham har hatt WBO-beltet i super middelvekt de fire siste årene, men måtte gi det fra seg tidligere i år da han tapte for Gilberto Ramírez i Las Vegas. Lihaug har likevel tro på at lørdagens motstander kan ta tilbake beltet fra meksikaneren.

RUTINERT: Arthur Abraham poserer på pressekonferansen etter seieren mot Tim-Robin Lihaug - hans 50. kamp i karrieren. Foto: Per Opsahl

– Jeg tror Abraham har det som skal til for å bli verdensmester igjen, sier Lihaug som ble hyllet av publikum etter tapet der han hold lenge mot Abraham til tross for at han måtte tåle mye juling i femte runde.

Hans siste ord før han forlot ringen i Max-Schmeling-Halle i Berlin:

– Når Abraham igjen blir verdensmester så hadde jeg elsket å kunne utfordre ham om tittelen.

Men Abraham på sin side mener Lihaug må konsentrere seg om å kanskje kjempe om en EM-tittel.

– Jeg tror han kan ha en god fremtid som bokser, men det begrenser seg nok til Europa, sier Abraham.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder