Bryte-Berge tangerte bestenotering med EM-sølv: - Helt elendig av meg

For to uker siden ble han pappa for første gang. Tirsdag vant Stig-André Berge (34) EM-sølv.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Han tangerte med det sin bestenotering i EM-, VM- og OL-sammenheng. Fra før av har Stig-André Berge én VM-bronse (2014), OL-bronse fra Rio (2016) og EM-sølv fra 2007.

Men akkurat det er en liten trøst for oslobryteren nå.

– Jeg er kjempeskuffet. Det er mye kulere å vinne en bronsefinale enn å tape en finale. Så ærlig må jeg være, sier han til VG.

les også

OL-helten Jon Rønningen: – Planla dødelig dose med heroin

2007 var sist gang han var i en mesterskapsfinale, og da ble det tap mot rumenske Eusebiu Diaconu. Denne gang var det en annen rumener, Mihai Radu Mihut, som ble for sterk.

Motstanderen tok kjapt ledelsen 3–0, og da hjalp det ikke at Berge fikk en topoenger med litt over halvminuttet igjen å bryte.

– Jeg taper kampen de første to minuttene. Det er rett og slett helt elendig av meg, konstaterer en skuffet Berge overfor VG.

– Hva gikk galt?

– Jeg hadde høye skuldre og klarte ikke slippe meg løs. Jeg hadde en elendig sesong i fjor, så kanskje jeg var litt for revansjesugen. Kanskje jeg ville litt for mye, svarer han.

Men om Berge må deppe noe over tapt EM-gull, kan han juble for gull på hjemmebane.

For bare to uker siden ble han pappa for første gang, det sammen med kona Rosell Utne Berg.

– Jeg gleder meg til å se ham. Og jeg merker at om jeg har en dårlig dag på jobb, så letter det litt når jeg kommer hjem til ham, sier den nybakte pappaen.

Selv med barn på hjemmefronten er planen til den 34 år gamle bryteren å satse videre. Han, som ble hele Norges OL-helt i Rio de Janeiro med OL-bronse, har uttalt at han vil satse mot Tokyo-OL i 2020.

– Jeg kommer til å irritere meg lenge over dette (den tapte EM-finalen). Det skal jeg bruke som motivasjon videre, sier Berge.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder