SELFIE: Cecilia Brækhus tar selfie av seg selv foran en plakat av henne i forbindelse med PR-kampanjen for kampen lørdag. Foto: Ole Kristian Strøm / VG

Brækhus: – Det er et lite pek til amerikanerne å bokse her i Moskva

MOSKVA (VG) Amerikanerne står i kø for å møte Cecilie Brækhus (36), men hun velger i stedet å dra til Moskva. – Jeg sender et ganske sterkt signal til dem, sier hun til VG.

Publisert:

Lørdag setter Brækhus alle sine fem verdensmesterbelter i weltervekt på spill i møtet med russeren Inna Sagajdakovskaja (33) – på bortebane i den russiske hovedstaden.

les også

Brækhus skal bokse i Moskva – får russisk motstand

Det er bare drøyt to måneder siden hun tok California med storm i kampen mot Cali Reis, og så dukket russerne opp med et tilbud som hun ikke kunne si nei til. Brækhus skal i ringen rett før World Boxing Series-finalen mellom russeren Murat Gassiev og ukraineren Oleksandr Usyk.

KONSENTRERT: Cecilia Brækhus på pressekonferansen i Moskva City torsdag. Foto: Russlands bokseforbund

– Jeg setter mye på spill, men jeg er helt overbevist om at det er riktig av meg å dra hit. Dette blir enormt stort, sier Cecilia Brækhus foran lørdagens stevne i en hall i Moskva som trolig vil samle 30 000 tilskuere.

– Alle vil bokse mot meg og ta beltene mine. Flere amerikanske jenter presser meg for kamp. Men ved å bokse her sender jeg et ganske sterkt signal til dem om at jeg er en global boksestjerne. Det er ikke de amerikanske jentene. Jeg sender vel en melding om at «dere trenger meg mer enn jeg trenger dere».

les også

Verdens 100 best betalte sportsstjerner: Ikke én av dem er kvinne.

Brækhus gliser godt:

– Det er morsomt å gi dem et lite pek. For all del: Jeg har det veldig morsomt i USA, og jeg digger de jentene, men amerikanerne tror det er helt «øde» utenfor Amerika. Dette gir dem nok en oppvekking, sier bergenseren – og tror at Russland kommer til å arrangere flere slike storstevner i tiden fremover.

les også

Snakker ut om Wallberg-skaden: – Reddet kanskje livet til Frida

Cecilia Brækhus er ubeseiret på 33 kamper i sin proffkarriere. Russeren har bare syv proffkamper, men samtlige har endt med seier, tre av dem på knockout.

– Tjener du gode penger på dette stevnet?

– Jeg snakker ikke om penger.

Men tallene for dette Moskva-stevnet er imponerende: 64 land skal sende, og minst 100 millioner seere.

– Vi hadde gode TV-tall i USA i mai, men globalt sett er dette mye større, sier Brækhus.

les også

Brækhus om «Russland-risikoen»: – Det gjør at det kribler litt ekstra

– Fordi det er så stort, var det attraktivt for oss å komme hit på så kort varsel. Og en kvinnekamp i et gigantstevne i Russland er jo ikke dagligdags. Jeg har aldri bokset for så mange TV-seere globalt sett.

Mens Brækhus måtte vente helt til mai på årets første boksekamp, blir det nå to kamper på bare to og en halv måned, og så tyder alt på Las Vegas-boksing i september.

– Så lenge jeg holder meg skadefri, så sikter vi inn på Las Vegas, ja.

Hovedkampen der er returmøtet mellom Gennadij Golovkin og Canelo Álvarez, som skulle ha gått i mai – men ble utsatt fordi Álvarez testet positivt.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder