TRYGG: Cecilia Brækhus er trygg på at hun kan bokse igjen etter bare tre uker. Foto: Per Opsahl

Brækhus: - Dette skal jeg aldri gjøre igjen

(VG Nett) Når Cecilia Brækhus (29) går i ringen mot Eva Halasi (26) lørdag, blir det første og siste gang hun bokser to kamper på tre uker.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Situasjonen er meget spesiell for den norske boksedronningen. Hun gikk tre kamper i løpet av 2009, og bokset den siste i september. Deretter gikk hun i åtte frustrerende måneder og ventet før det ble kamp mot Victoria Cisneros i mai i år, og så var det ny kamp mot Laurén fem og en halv måned senere.

Les også: Knockout etter søvnløs natt

- Nå er det bare tre uker mellom kampene - hvordan føles den kontrasten i forhold til all ventingen du har opplevd tidligere?

- Det var frustrerende å gå så lenge og vente uten å få bokset, men dette skal jeg aldri gjøre igjen. Det blir ikke nok tid til å forberede seg skikkelig. Likevel er det en fin erfaring å ta med seg. Den siste kampen gikk veldig greit, og hadde jeg fått mer problemer der ville ikke Halasi-kampen blitt noe av, sier Brækhus.

Grunnformen på topp

Brækhus slo knockout på Mikaela Laurén i Rostock for tre uker siden. Laurén fikk knapt inn et slag på Brækhus før hun ble knocket ut i den syvende runden.

VGTV: Se knockouten her!

I forrige uke ble det klart at Brækhus skal møte Halasi i danske Herning førstkommende lørdag.

- Da jeg fikk vite om denne kampen syntes jeg det hørtes greit ut. Grunnformen min er på topp, og jeg er veldig godt forberedt, sier 29-åringen.

- Det er veldig spesielt å bokse to så tette kamper. Det har jeg aldri hørt om tidligere. Det er ikke like tøffe kamper som på herresiden, men det er vanlig å gå et halvt år mellom kampene for å forberede seg skikkelig, sier Viasat-kommentator Kyrre Merg til VG Nett.

- Jeg synes det er ideelt med tre måneder mellom kampene, og planen er at det skal bli omtrent slik neste år, sier Brækhus.

På treningsleir

Hun har tilbragt mesteparten av tiden siden Laurén-kampen i Sauerlands treningsleir i Kienbaum - en times kjøretur fra Berlin.

- Etter en uke med mye hvile, var det en uke med sparring, og nå er jeg i ferd med å trene meg opp mot kampen mot Halasi, sier Brækhus Nett.

VG Debatt: Diskuter boksing her!

Ukjent motstander

Halasi er en ukjent bokser, og Brækhus vet minimalt om sin serbiske motstander som har vunnet seks av sine åtte proffkamper på knockout. De to andre har hun tapt på knockout.

- Det er tydeligvis en «enten-eller-bokser». Det lille jeg har sett av henne gjør meg trygg på at dette skal jeg ha kontroll på, og jeg bør klare å plukke henne ned før vi har gått ti runder. Men jeg må ikke undervurdere henne. Det er nok av boksere som har gjort det og landet på ryggen i ringen, sier Brækhus.

- Jeg har prøvd å finne ut litt om Halasi, men hun er et rimelig ubeskrevet blad. Det er vel mye rett fram og slenge ut mange slag. Det kan bli en tålmodighetsprøve for Cecilia, men hun er så sterk nå at dette skal gå rimelig greit, mener Merg.

Kampen sendes direkte på Viasat Sport lørdag kveld.

Les også

 1. Gråt i to dager etter Brækhus-avslag

  (VG Nett) På grunn av en hjerneblødning i 1999 ville ikke Cecilia Brækhus (29) bokse mot Maria Lindberg (33).
 2. «Om jeg knocker henne ut - så taper jeg da også»

  (VG Nett) Cecilia Brækhus (29) drar gjerne til USA for å bokse, men mener det er meningsløst å møte Holly «Hottie» Holm…
 3. Vil ha boksekamp med Brækhus på ferje

  (VG Nett) Ettersom proffboksing i Norge er forbudt, så kan det bli en realitet at Cecilia Brækhus bokser VM-kamp på en…
 4. Brækhus møter serbisk knock-out-spesialist

  (VG Nett) Cecilia Brækhus (29) setter to av sine tre VM-belter på spill når hun møter serbiske Eva Halasi (26) i Herning…
 5. Brækhus får drømmemøte med verdens beste bokser

  (VG Nett) Norske Cecilia Brækhus (29) har i lang tid drømt om å møte amerikanske Holly «Hottie» Holm i bokseringen.
 6. - Er det sant - vil ikke Cecilia bokse?!

  (VG Nett) Maria Lindberg (33) er overrasket over at Cecilia Brækhus (29) trekker seg fra den planlagte kampen i Herning…
 7. Brækhus: - Det blir ingen kamp mot Lindberg

  (VG Nett) Cecilia Brækhus (29) har bestemt seg for ikke å møte Maria Lindberg (33) til tittelkamp etter at hun fikk vite…
 8. Laurén: - Brækhus var mye raskere enn jeg trodde

  OSLO/ROSTOCK (VG Nett) Mikaela Laurén (34) var sjanseløs, men holdt ut til syvende runde mot Cecilia Brækhus (29).
 9. Brækhus-knockout etter søvnløs natt

  OSLO/ROSTOCK (VG Nett) Cecilia Brækhus (29) forklarte at hun måtte slå knockout på Mikaela Laurén (34) i den sjuende…
 10. Slik skal Brækhus bli legendarisk

  BERLIN (VG Nett) Cecilia Brækhus (29) bokser i kveld sin hittil viktigste kamp i karrieren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder