Blackwells promotor: – Det var resultatet alle håpet og ba for

FIKK JULING: Nick Blackwell fikk noen trøstens ord av Chris Eubank senior (til høyre) før han segnet om etter tittelkampen mot Chris Eubank jr påskeaften. Foto: REX FEATURES

Ute av koma etter en uke

Proffbokseren Nick Blackwell (25) pådro seg hjerneblødning og ble lagt i kunstig koma etter et brutalt oppgjør mot Chris Eubank jr (26). Nå - én uke etter kollapsen - er han «vekket» og ved bevissthet.

  • Øystein Jarlsbo

Artikkelen er over fire år gammel

Det skriver The Telegraph i dag, mandag.

– Det var resultatet alle håpet og ba for. Nick har har vunnet sin hittil tøffeste kamp. På vegne av Nick, hans familie og veldig nære venner, vil vi gjerne takke alle for all støtte og lykkeønskninger. Det har tidvis vært overveldende, skriver Nick Blackwells promotorselskap Hennessy Sports i en pressemelding.

Det tilføyes at Nick Blackwell «vant hjertene» til tre millioner TV-seere da ringdommeren stoppet kampen hans mot Chris Eubank jr den 26. mars.

Nektet å gi seg

Eubank jr ble tilkjent seieren mens Chris Eubank senior - en av Storbritannias mest berømte proffboksere - spurte om alt var okey med Blackwell.

Leste du denne (krever innlogging)? – Folk vi se knockout

Blackwell, tidligere britisk mester, hadde en gedigen «Donald-kul» over venstre øye.

VG skrev dagen etter at mellomvekteren «nektet å gi seg» i tittelkampen mot Eubank jr. i Wembley Arena 2. påskedag:

Dommeren valgte til slutt i samråd med stevnelegen å stoppe kampen mot slutten av den tiende runden. Da blødde Blackwell kraftig fra et kutt over det venstre øyet, og i tillegg hadde han fått en voldsom hevelse som gjorde at han ikke så noe.

Blackwell protesterte ikke voldsomt på avgjørelsen, og han kommuniserte med teamet sitt og takket Eubank for kampen før han kollapset inne i ringen.

BAKGRUNN: Lå i koma i 40 døgn

– Gentleman

Nick Blackwell slapp operasjon. Da han våknet sist lørdag i sykesengen på St Mary's Hospital i London, var han i såpass god form at han allerede dagen etter - i går, søndag - kunne snakke med familie og venner.

– Han er en fighter. Han er en kriger. Han er en ekte mester og gentleman, skriver Blackwells promotorselskap i nevnte pressemelding.

Les også

Mer om

  1. Boksing
  2. Cecilia Brækhus

Flere artikler

  1. Britisk proffbokser fortsatt i koma – legene avventer operasjon

  2. Groves ga Eubank en bokseleksjon

  3. Brækhus klar for nytt selskap – ny kamp rett rundt hjørnet

  4. Brook så ikke - treneren måtte kaste inn håndkleet mot Golovkin

  5. Brækhus-motstander om sextape-mareritt: – Jeg ble veldig deprimert

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder