LANGT NEDE: Alexander Gustafsson gråt etter å ha blitt knocket ut foran hjemmefansen i Stockholm. Nå forteller han at han var nær ved å legge opp etter tapet. Foto:Anders Kvaal,VG

Svensk MMA-stjerne: - Jeg var svært nær å legge opp

Alexander Gustafsson (28) var langt nede etter at han tapte foran 30.000 tilskuere på hjemmebane i Stockholm. Nå skal han omsider tilbake i UFC-buret.

Artikkelen er over fem år gammel

I januar gikk Gustafsson hovedkampen på UFC-stevnet på Tele 2 Arena i Stockholm. Selv om kampen gikk midt på natten for å være tilpasset amerikans TV-tid, så var det helt stappfullt i arenaen.

Youtube: Se video fra kaoset i Tele 2 Arena

Med seier mot amerikanske Anthony Johnson ville Gustafsson få en ny mulighet til å gå tittelkamp i lett tungvekt mot Jon «Bones» Jones. Han ble knocket ut i første runde foran et hjemmepublikum i sjokk.

Gustafsson gråt av fortvilelse over å ha tapt kampen som hadde fått enorm oppmerksomhet i hjemlandet.

– Jeg skiter egentlig i tittelen, det var det at jeg dummet meg ut foran mitt eget publikum. Den kampen jeg ikke kunne tape, den tapte jeg. Det ble for tøft, sier Gustafsson til Expressen.

På spørsmål om han hadde vurderte å gi opp karrieren etter tapet, svarer 28-åringen følgende:

– Jeg tenkte på det. Jeg var svært nær å legge opp.

Brasiliansk motstand i Berlin

Han forteller at støtten fra fansen og folkene rundt ham har motivert ham til å fortsette. Zlatan Ibrahimovic er blant de som har erklært sin støtte til «The Mauler» som har skapt MMA-feber i vårt naboland.

VG +: Les historien om den svenske MMA-helten som havnet i fengsel som tenåring

20. juni gjør Gustafsson «comeback» i buret når brasilianske Glover Teixeira er motstander. De har begge gått tittelkamper mot mesteren Jon Jones tidligere, og kampen er svært viktig for å posisjonere seg til en ny mulighet. Jones skal for øvrig forsvare UFC-tittelen sin mot Anthony Johnson i Las Vegas 23. mai.

– Han slår steinhardt, er meget dyktig og offensiv. Det finnes ingen enkle kamper eller «walk in the park». Jeg kommer til å gi alt jeg kan, sier Gustafsson om sin neste utfordring.

PS! Norge har for øyeblikket ingen fightere i UFC, men i slutten av måneden skal tre nordmenn forsøke å komme seg med i realityserien «The Ultimate Fighter» som er et springbrett til å komme seg inn i den desidert største MMA-organisasjonen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder