LEGENDARISK: Dette er øyeblikket da Gabriel Gonzaga (t.v.) avgjør det første møtet med Miko Filipovic. Det så lenge ut til å bli samme utfall i helgen, men så snudde det plutselig. Foto:Gary M. Prior,Getty Images

UFC: «Cro Cop» fikk hevnen han har ventet på i åtte år

Ny knockoutsmell mellom tungvektveteranene

Det er åtte år siden brasilianske Gabriel Gonzaga (35)
gjorde seg legendarisk ved å knuse Mirko «Cro Cop» Filipovic med sistnevntes egne spesialferdigheter. I helgen var det endelig klart for returkamp.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Dette var en av de viktigste kampene i karrieren, og da snakker jeg ikke bare om omkamper, sa Filipovic på pressekonferansen etterpå.

Endelig fikk Filipovic sin hevn over Gonzaga som knuste drømmen hans i «UFC 70» i 2007 ved å avgjøre kampen i første runde med et hodespark – det som egentlig var den store styrken til Filipovic.

Forhåndsanalyse: Kan revansjere legendeknockouten

Nå var det «Cro Cop» sin tur til å gå seirende ut av buret, men det så lenge ut til at 40-åringen skulle få en tung kveld. Gonzaga hadde nemlig et overtak i det to første rundene.

– Jeg visste jeg måtte holde meg unna ham i de første rundene. Det var strategien vår siden dette var en kamp jeg måtte vinne, la Filipovic til.

– Gonzaga presset «Cro Cop» og jaget ham rundt, fikk en nedtakning i begge rundene og fyret løs med bakkeslag ispedd submission-angrep. Det så ut som Filipovic ikke hadde noe å komme ed lenger, og at det var en feil å ønske seg tilbake i UFC, sier MMA-revyens redaktør, Andreas Roaldsnes, til VG.

Stygt kutt

Plutselig snudde det godt ut i den tredje runden. «Cro Cop» traff voldsomt med et par albuer, og Gonzaga var tydelig rystet. Det luktet kroaten som fikk motstanderen ned på bakken og avsluttet kampen etter at dommeren mente Gonzaga ikke forsvarte seg skikkelig. Da seieren ble formelt utropt oppe i buret sto Gonzaga der med et voldsomt kutt over sitt høyre øye og en tydelig lettet «Cro Cop» feiret seieren med teamet sitt.

– Det var en etterlengtet revansj, sier Roaldsnes.

Usikker fremtid

Om timingen var noe merkelig, og tungvektdivisjonen bærer preg av at eldre, og muligens utdaterte, herrer får sjansen, så var det et nostalgisk sus over helgens oppgjør i polske Krakow. Kroatiske «Cro Cop» var en seriøs kandidat til tittelkamp i tungvektsklassen da han tapte det første møtet.

Nå er spørsmålet hva han er god for fremover.

– Denne kampen er nok neppe et bevis på at han er tilbake og klar for å konkurrere på øverste hylle, men det er vanskelig å tro at Filipovic ikke blir sulten på mer etter denne suksessen. Det er mange som er i lignende situasjon i tungvektdivisjonen, så kanskje UFCs matchmakere drømmer opp noen nye omkamper. «Cro Cop» har et tap til Roy Nelson, som står uten kamp for øyeblikket, sier Roaldsnes.

– Jeg tenker ikke på neste kamp, og jeg vet ikke noe om motstanderen. Først skal jeg vile litt og lege noen småskader, sa 40-åringen.

PS!Se kampliste og resultater fra helgens kamper her.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder