12 STRAKE SEIRER: Kamaru Usman tok en klar poengseier mot Demian Maia i natt. Totalt har han 12 strake seirer, åtte av dem i UFC. Foto: Viaplay Fighting

Meeks overmann med solid seier mot UFC-veteran

Kamaru Usman (31) hadde ingen problemer med å slå høyt rangerte Demian Maia (40) i nattens oppgjør i UFC Chile. Den upopulære nigerianeren klatrer nærmere toppen i weltervektklassen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg har ikke annet enn respekt for Demian Maia, en legende i dette gamet. Det var en ære å komme inn her å konkurrere med ham. Ingen unnskyldninger, men jeg tror jeg brakk høyrehånden i den andre runden. Jeg brukte den ikke så mye, og så brakk jeg den venstre i tredje, oppsummerte Usman etterpå.

les også

UFC-analyse: Upopulære Usman får endelig toppmotstanderen

Maia er riktignok 40 år gammel, og tok kampen på kort varsel etter at Santiago Ponzinibbio ble skadet, men han er en av de aller beste utøverne med bakgrunn fra brasiliansk jiu-jitsu som har vært i UFC.

Se opptak fra nattens UFC-stevne på Viaplay Fighting.

GODT FORSVAR: Demian Maia forsøkte seg stadig på nedtagninger, men Kamaru Usman (bak) hadde god kontroll på sin brasilianske motstander. Foto: Viaplay Fighting

les også

MMA-Hamlet med ny maktdemonstrasjon

– Han er en legende, og har vært tittelutfordrer to ganger. Jeg dominerte ham fra start til slutt, sa Usman som vant med dommerpoengene 50–45, 49–46 og 49–46.

Maia klarte å ta ned Usman én gang i første runde, men bryteeksperten spratt rett opp igjen. Som mot Meek i St. Louis ble det aldri noen stor kamp, og Usman fikk neppe gjort så mye med stempelet sitt som en «kjedelig» fighter.

Men «The Nigerian Nightmare» har ekstreme ferdigheter, og er nå nødt til å få en ny høyt rangert motstander i klassen der Tyron Woodley er tittelholder.

les også

Usman slo Meek i blodig oppgjør: – Jeg dominerte denne såkalte vikingen

Usman selv ville ikke komme med noen ønskemotstander etter sin 12. strake seier i MMA-buret.

– Jeg er lei av å utfordre folk, og ikke få det jeg ber for. Nå får heller andre komme og fighte mot meg. Jeg er uansett ute etter det beltet, slo Usman fast.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder