Meek-overmann Usman etter kamp på «Fight Island»: – Måtte endre meg mentalt

Petr Yan (27) er ny bantamvektmester, mens Kamaru Usman (33) forsvarte weltervekt-tittelen mot Jorge Masvidal (35), og Alexander Volkanovski (31) slo Max Holloway (28) igjen i kampen om fjærvektsbeltet.

 • Per Opsahl

UFC arrangerer nå fire stevner på to uker, på «Fight Island» i Abu Dhabi og på åpningsshowet i natt var det hele tre tittelkamper.

Først ut var russiske Petr Yan mot Jose Aldo i kampen om bantamvektbeltet, som ble ledig etter at mester Henry Cejudo la opp tidligere i år.

Veteran Aldo, tidligere fjærvektsmester, hang veldig bra med i de tre første rundene. Aldo hadde blant annet noen voldsomme spark som skapte trøbbel for Yan.

Men da tok Yan fullstendig over og dominerte stort før dommeren til slutt – og i seneste laget – stoppet kampen i femte runde.

les også

Berghs UFC-motstander klar – må igjennom uvanlig stort vektkutt

«UNG» MESTER: Petr Yan er 27 år gammel, og russeren er med det en relativt ung mester. Han har totalt vunnet 15 av 16 kamper i MMA-karrieren. Foto: UFC / X02835

Max Holloway var fjærvektsmester i tre år før han tapte mot Alexander Volkanovski i desember. I natt fikk han endelig mulighet til revansj. Holloway senket da også Volkanovski i både første og andre runde, men australieren kom seg raskt opp igjen begge ganger.

Da kampen gikk tiden ut var dommerne uenige om hvem som var mester. Den ene dommeren hadde 48–47 i favør Holloway, men de to andre hadde 48–47 i favør Volkanovski.

Hovedkampen på stevnet var mellom weltervektmester Kamaru Usman, og Jorge Masvidal. Sistnevnte tok kampen på kort varsel da brasilianske Gilbert Burns testet positivt på corona.

Åpningsrunden var relativt jevn, men Masvidal var nok litt preget av det store vektkuttet han har vært igjennom. Han imponerte likevel med nedtakningsforsvaret mot brytesterke Usman, og stående var slagsterke Masvidal alltid farlig.

Problemet hans var at Usman kontrollerte mye på bakken og mot burveggen i kjent stil, noe han også gjorde i møtet med Emil Weber Meek i 2018.

NY MESTER: Petr Yan (t.h.) og Jose Aldo kjempet om det ledige bantamvekt-beltet i UFC. Yan avgjorde kampen før full tid i siste runde. Foto: UFC / X02835

les også

UFC-stjernen må gå ned 10 kilo på seks dager

Usman fikk fem nedtagninger i løpet av kampen, og ifølge statistikken hadde han over ti minutter «kontrolltid» i løpet av de fem rundene. To av dommerne hadde 50–45, mens den tredje hadde 49–46 i favør Usman.

– Jeg måtte endre meg veldig mentalt. Jeg trente for å møte Gilbert, og hadde en helt annerledes kampplan. Masvidal er tøff, og han viste det her. Han ble truffet av en rekke store albuer, men ga seg ikke, oppsummerte Usman da han ble intervjuet etter kampen.

«The Nigerian Nightmare» står nå med 12 seirer av like mange mulige i UFC.

Allerede natt til torsdag er det nytt stevne i Abu Dhabi, og da skal norske Kenneth Bergh debutere i UFC når han møter Jorge Gonzalez på Fight Island.

Mer om

 1. Kampsport
 2. MMA

Flere artikler

 1. UFC-stjernen må gå ned 10 kilo på seks dager

 2. Berghs UFC-motstander klar – må igjennom uvanlig stort vektkutt

 3. Hermanssons selvsikre beskjed til UFC-sjefen: – Bør ha høyere tanker om meg

 4. Hermansson med ny storseier i UFC i natt

 5. Hermansson imponert over rivalenes dramatiske duell

Fra andre aviser

 1. Kampsportstjernen med spesiell innrømmelse. Her gir han dommeren tannen sin.

  Aftenposten
 2. Det har stormet rundt Molde-dommeren – nå skal han dømme i OBOS

  Aftenposten
 3. Det har stormet rundt Molde-dommeren – nå skal han dømme i OBOS

  Fædrelandsvennen
 4. AaFK-spiller går ut mot nivået på dommerne: – Forferdelig at det skal være mulig å ha sånne dommere

  Aftenposten
 5. Norsk stjerne skal gå storkamp på hemmelig øy: – Vet ikke hvilken verdensdel den ligger i

  Aftenposten
 6. AaFK-spiller går ut mot nivået på dommerne: – Forferdelig at det skal være mulig å ha sånne dommere

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder