Arredondo fortviler etter mislykket nasjonalsang

- Får et veldig forklaringsbehov

Maria Arredondo (27) er fryktelig lei seg etter at fremføringen av nasjonalsangen for Cecilia Brækhus og TV-seerne endte i fadese.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Det var helt fryktelig, sier sangstjernen fra Sørlandet.

Arredondo var i Frederikshavn for å fremføre «Ja vi elsker» før lørdagens boksekamp mellom Brækhus og amerikanske Mia St. John, men noe gikk galt.

Hørte ikke musikken

Allerede fra start er det tydelig for TV-seerne at den bunadkledde 27-åringen har problemer.

GOD STEMNING: Cecilia Brækhus og Mia St. John etter kampslutt. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

VGTV: Se innslaget her

Arredondo forklarer overfor VG at hun rotet det til fordi hun ikke hørte musikken.

- Publikum sang så høyt og i et annet tempo enn musikken. Jeg var veldig lei meg i går. Jeg hadde jo gledet meg sånn til å synge nasjonalsangen for flotte, nydelige Cecilia. Det er noe stort over det. Og jeg hadde fått laget en veldig fin singback, som jeg dessverre ikke hørte særlig mye av, forteller Arredondo.

- Det eneste jeg tenkte mens det sto på, var at jeg måtte prøve og høre musikken. Men så fort jeg begynte å synge, så sang publikum med, og da overdøvet de. Det beste hadde vært hvis noen hadde skrudd av singbacken. Da kunne vi bare sunget sammen. Det er jo en opplevelse å høre hele arenaen synge!

Musikkinnslaget gikk direkte på Viasat 4.

Ikke bitter

Arredondo er ikke bitter på arrangørene.

- Nei, ikke i det hele tatt. På en direktesending kan alt skje. Jeg har slått meg til ro med at jeg ikke kunne gjort noe annerledes. Jeg prøvde alt jeg kunne. Men det var trist at det skjedde på akkurat nasjonalsangen. Når sånt skjer, så får man et veldig forklaringsbehov etterpå. Heldigvis ble det seier til slutt da Cecilia vant, sier en smilende Arredondo.

Storm på Twitter

Reaksjonene uteble ikke fra TV-seerne. På Twitter strømmet det på med lite flatterende kommentarer om popstjernens fremføring, særlig at hun sang for sakte.

Artist Trine Rein (42) var imidlertid raskt ute med å forsvare Arredondo, fordi hun forsto at 27-åringen ikke hørte musikken.

«Maria Arredondo får mye pepper for teknisk krøll som ikke var hennes feil!», twitrer Rein .

Arredondo selv styrer unna Twitter.

- Det kan jeg ikke forholde meg til, så jeg kommer ikke til å sjekke kommentarene. det gjør jeg aldri, forklarer hun.

Popstjernen Christian Ingebrigtsen, venn og samarbeidspartner med Arredondo, sier til VG:

- Stakkars Maria. Det er jo helt tydelig at musikken på backingtracket er for lavt, og det er umulig å høre hvor man er i sangen... Dette var ikke Marias skyld!

Skjedd før

Arredondo er ikke den første til å havne i hardt vær etter å ha fremført nasjonalsangen. I 2004 opplevde vår egen Sissel Kyrkjebø (43) det samme. Hun opptrådte i Staples Center i Los Angeles, men glemte teksten under fremføringen av den amerikanske nasjonalsangen.

For to år siden var det Christina Aguilera (32) som hisset på seg sine landsmenn under Super Bowl-finalen i USA.

Ny plate

Etter noen års musikkpause er Arredondo snart klar med nytt album. Første smakebit er singlen «Det jeg har gitt fra meg». Resten av plata, som er hennes første med bare norske tekster og har tittelen «Heime nå», slippes i løpet av våren.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder