MØTES KANSKJE FOR TREDJE GANG: Etter at Robbie Lawler (t.v.) vant i helgen, kan det være duket for en tredje tittelkamp mot Johny Hendricks der weltevektbeltet står på spill. Foto:Alex Trautwig,Afp

UFC: Sikret seg weltervekttittelen etter ny thrillerkamp

Etter fem tette runder mot Johny Hendricks (31), kunne en noe overrasket og rørt Robbie Lawaler (32) juble med tittelbeltet rundt livet.

 • Per Opsahl

Artikkelen er over fem år gammel

Hovedkampen på «UFC 181» i Las Vegas i helgen levde opp til forventningene – i alle fall hva drama og jevnhet angikk.

For da dommerpoengene ble lest opp etter fem runder i Las Vegas i helgen, så var det såpass jevnt at utfallet var helt åpnet. Så hadde da også de to første dommerne 48-47 i favør hver sin mann, mens den siste dommeren noe overraskende og omdiskutert hadde hele 49-46 i favør Lawler.

– Det har vært en utrolig reise, og dette har ikke vært enkelt, sa Lawler da han ble intervjuet oppe i buret og kjempet mot tårene.

– Jeg mente jeg måtte komme meg tett opp i ham og tvinge ham til å fighte, det var det folkene i hjørnet mitt sa jeg skulle gjøre, og jeg gikk ut der og prøvde å avgjøre før tiden. Det er slik vi kjemper i UFC, og det er slik man kjemper i tittelkamper, sa Lawler til stor jubel fra publikum i Mandalay Bay Events Center.

Les hvordan det gikk i den andre tittelkampen i «UFC 181» mellom Anthony Pettis og Gilbert Melendez her.

Debuterte som 20-åring

Det er tolv og et halvt år siden han debuterte i UFC som 20-åring. Etter å ha gått kamper i andre organisasjoner i åtte av dem, så var han tilbake i UFC i februar 2013. Siden da har det blitt fem seirer og det ene tapet mot Hendricks i den første tittelkampen for syv måneder siden.

Mens Hendricks leget en biceps-skade så gikk Lawler to kamper og imponerte mot Jake Ellenberger (TKO) og Matt Brown (poeng). Dermed var det duket for en ny tittelsjanse for 32-åringen etter at han altså tapte det første møtet på en «split decision» som kunne vippet begge veier.

Oppgjør nummer to ble altså ikke helt ulikt.

SELVKRITISK: Johny Hendricks (t.v.) mente han hadde vært for lite aktiv i fjerde og femte runde mot Robbie Lawler. Her gratulerer han den nye mesteren. Foto:Sam Morris,Ap

– Hendricks så ut til å ha knekt koden til Lawler. Etter en eksplosiv og kaotisk førsterunde fikk mesteren Hendricks overtaket på Lawler i de stående utvekslingene, og fikk blandet inn noen nedtakninger i tillegg. Den tredje runden så det ut som om Lawler gikk i søvne, og var nesten helt tannløs, sier MMA-Revyen-redaktør Andreas Roaldsnes til VG.

POPULÆR MANN: Robbie Lawler har mange fans etter en lang MMA-karriere. I helgen fikk han endelig lønn for strevet. Foto:Alex Trautwig,AFP

– I fjerde og femte runde, derimot, sluttet Hendricks å presse, og Lawler kjempet seg inn i kampen igjen, og femte runde var komplett Lawler-dominert, legger han til.

Kontroversiell

Lawler hadde en voldsom avslutning i håp om å avgjøre før tiden, mens Hendricks kjempet for å holde ut de siste sekundene, og han så ut til å bli reddet av klokka før dommerpoengene gikk i favør Lawler.

– Dommeravgjørelsen var kontroversiell, men likevel fortjent for Lawler, mener Roaldsnes.

Hendricks var da også kritisk til seg selv, og ikke dommerne etter tapet.

– Robbie kjempet bra og fortjente å få hendene hevet i dag. Se på fjerde og femte runde – jeg fightet ikke. Jeg kom ikke ut i fjerde og femte slik jeg normalt gjør. Det er slik det er, sa Hendricks.

Nå spørs det om UFC-ledelsen bestemmer seg for at det er på sin plass med et tredje og avgjørende møte mellom Hendricks og Lawler, eller om Rory MacDonald, som satt ringside, skal få sjansen.

– Triologien er ingen dårlig idé, men vi får se hva som skjer, sa UFC-president Dana White etter kampen.

Les også

 1. Hendricks ny UFC-mester etter thrillerkamp

  Johny Hendricks (30) var i kjempetrøbbel da han og Robbie Lawler (31) gjorde opp i MMA-buret om det ledige tittelbeltet…
 2. Ydmyket UFC-stjerne med enarmet «giljotin»

  UFC-oppgjøret mellom den britiske bråkebøtta Michael Bisping (35) og amerikanske Luke Rockhold (30) ble en solid…
 3. Satte ny UFC-rekord etter total overkjøring

  Først leverte Frankie Edgar (33) en kamp der han fullstendig…
 4. UFC-analyse: Returoppgjør av «årets beste kamp»

  Når Johny Hendricks (31) og Robbie Lawler (32) entrer buret i…
 5. UFC: Tungvektduellen avgjort på knockout

  Fabricio Werdum (37) var i trøbbel flere ganger mot Mark Hunt (40) i Mexico City i helgen, men så fikk knockouteksperten…
 6. UFC-legende knocket ut etter 34 sekunder

  Mauricio «Shogun» Rua (32) gikk bokstavelig talt på en…
 7. Her er de beste UFC-knockoutene i UFC 2014

  MMA-Revyen har på oppdrag fra VG plukket ut de råeste og beste knockoutene i UFC så langt i 2014, og herremannen som…
 8. UFC: Lynrask Pettis avgjorde med «giljotin»

  En skadeplaget Anthony «Showtime» Pettis (27) måtte vente 15…

Mer om

 1. Kampsport

Flere artikler

 1. UFC-analyse: Returoppgjør av «årets beste kamp»

 2. Vant UFC-thrilleren: – Det er to vinnere i kveld

 3. UFC-analyse: Den tidligere mesteren har alt å tape

 4. Den tidligere UFC-mesteren knocket ut etter rundspark

 5. Blodig UFC-oppgjør omtales som «tidenes beste»

 6. UFC-analyse: Storkampen alle har oversett

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder