OVER OG UT: Demetrious Johnson (bakerst) har nettopp sluppet taket i armen til Kyoji Horiguchi som måtte gi seg da det gjensto ett eneste sekund av kampen. Foto:Eric Bolte,Reuters

UFC: Supermusa satte uslåelig rekord

Demetrious «Mighty Mouse» Johnson (28) viste hvorfor svært mange mener han er verdens beste mannlige MMA-utøver uansett vektklasse. I helgen satte han en rekord som det rett og slett ikke er mulig å slå.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Da det gjensto noen få sekunder av den femte og siste runden mot japanske Kyoji Horiguchi visste Johnson at han hadde dårlig tid hvis han skulle klare å avslutte kampen før tiden.

Nede på bakken pepret han motstanderen med en rekke slag, og lynraskt spratt han over sitt «offer» og satte en armbar som førte til at Horiguchi måtte «tappe ut» da klokka viste 4.59.

– Det er veldig tilfredsstillende. Jeg skulle ønske at jeg hadde klart det mye tidligere, sa Johnson etter sin åttende strake seier i MMA-buret.

Forhåndsanalyse: Nå skal supermusa brøle igjen

Ingen i nærheten

Det er tidenes seneste submission-seier i en UFC-kamp, og den er altså ikke mulig å slå. Avslutningen på kampen var et godt eksempel på hvorfor Johnson var enorm favoritt på forhånd. 28-åringen har vært helt suveren etter at fluevektdivisjonen ble opprettet, og etter at åpningsrundene var rimelig jevne tok han fullstendig over og gikk mot en klar poengseier.

– I femte runde var Horiguchi falleferdig og utslitt, og «Mighty Mouse» intensiverte jakten på en avslutning, selv om han tydelig hadde vunnet hver runde, sier Andreas Roaldsnes i MMA-revyen til VG.

– Etter å ha slipt ned japaneren med slag fra «lazy boy»-posisjonen, som det faktisk heter, ropte hjørnemann og høyt respektert trener, Matt Hume, at han skulle spinne etter armbaren. Resultatet ble en rekordavslutning, legger Roaldsnes til.

VERDENS STERKESTE MUS: Demetrious Johnson hadde ingen problemer med å beholde tittelbeltet i fluevekt. Foto:Eric Bolte,Reuters

– Jeg var lat og Matt skrek «armbar, armbar», så det var litt sånn at jeg tenkte jeg burde gjøre som han sa. Jeg liker ikke å bli skreket til, så jeg gikk for det, sier Johnson om den spesielle avslutningen.

Dodson eller Benavidez neste?

Roaldsnes mener at Johnson er umulig å komme utenom i diskusjonen om hvem som er verdens beste mannlige MMA-utøver uansett vektklasse.

– Med enda en spektakulær oppvisning og rekordsettende prestasjon befester Johnson posisjonen som en av de beste i verden, sier Roaldsnes.

Nå mener han en omkamp mot John Dodson eller Joe Benavidez bør bli neste utfordring for den knallsterke mesteren. Dodson og Benavidez møter henholdsvis Zach Makovsky og John Moraga ved UFC 187 den 23.mai.

PS! Den gamle UFC-rekorden for seneste submission-seier var det Frankie Edgar som hadde da han avsluttet fire sekunder før slutt mot Cub Swanson i november i fjor.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder