Her stoppes kjeften på Conor McGregor

«Storkjeften» fra Irland ydmyk etter tapet

Conor McGregor (27) har virket uslåelig både verbalt og sportslig, men i dag tidlig møtte UFCs superstjerne sin overmann i Nate Diaz (30).

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg tok sjansen på å gå kampen i 170 (weltervekt). Jeg vant den første runden, men var slurvete med energien. Jeg er ydmyk når jeg vinner, og ydmyk når jeg taper. Jeg respekterer Nate som kom inn og tok denne kampen på kort varsel, sa McGregor oppe i buret etter sitt første tap siden november 2010.

Bombe i den andre storkampen: Holm kvalt bevisstløs da hun skulle forsvare tittelen

– Han var effektiv. Jeg var ikke effektiv, det er slik jeg føler det nå. Jeg tar dette som en mann, som en mester. Jeg kommer tilbake og gjør dette igjen, la han til.

Da 51 sekunder gjensto av den andre runden måtte McGregor «tappe ut» før han besvimte etter at Diaz hadde fanget ham med en «rear naked choke».

VGTV: Her må McGregor gi opp

VGTV: Holm nekter å gi seg - mister bevisstheten

Den irske stjernen gikk på sitt første tap i UFC. Det var McGregors tredje tap i karrieren, og hans første etter 15 strake seirer.

– Jeg er ikke overrasket «motherf***ers», sa Diaz i kjent stil da han ble intervjuet etter seieren.

UFC-fansen fikk drømmekampen mellom McGregor og Diaz

Han brukte f-ordet også en rekke ganger i oppkjøringen til kampen der sitatmaskinen McGregor har kjørt sitt vanlige løp med fornærmelser og morsomheter på bekostning av tidligere motstandere, Nate Diaz og ikke minst aktuelle motstandere i fremtiden.

– Jeg burde få min egen vektklasse og mitt eget belte. McGregor-beltet, har den irske 27-åringen blant annet sagt.

KNUSTE MCGREGOR: Nate Diaz jubler etter å ha stoppet Conor McGregor i den andre runden i Las Vegas i dag tidlig, norsk tid. Foto: Rey Del Rio , Afp

På en pressekonferanse tidligere i uken kom han med følgende utsagn da han fikk spørsmål om hvem som er drømmemotstanderen:

– Det må være å gå kamp mot meg selv - tenk hvilke tall det ville gitt, sa McGregor med et digert glis.

Så gjenstår det å se om McGregor er like kjepphøy i fremtiden. McGregors popularitet eksploderte etter at han knocket ut Jose Aldo etter 13 sekunder i desember, og MMA-revyen kåret ham til UFCs aller største stjerne i 2015.

Nå har Nate Diaz altså slått den største av dem alle.

Takket McGregor

– Jeg visste at jeg ville få en treg start. Jeg er alltid i form, men hadde jeg fått en full oppkjøring til denne kampen tror jeg ikke han hadde kommet nær meg, sa Diaz etter det som er hans største triumf i MMA-buret.

Kanskje fører det til at han får tittelkampen i lettvekt mot Rafael dos Anjos når den brasilianske mesteren er tilbake fra skade.

– Jeg er en atlet og en kriger, og vi bør alltid være klare til å gå kamp. Jeg må få takke McGregor som også tok kampen på kort varsel slik at vi fikk dette gjort, sa Diaz.

Forhåndsanalyse: Endelig en personlighet som kan måle seg med «gale» McGregor

Han tok kampen mot McGregor på bare to ukers varsel. McGregor, som ble fjærvektmester i desember da han knocket ut Jose Aldo etter 13 sekunder, skulle etter planen gå tittelkamp i vektklassen over (lettvekt) mot Rafael dos Anjos. Men så ble dos Anjos skadet, og Diaz takket ja til å møte McGregor i weltervekt - altså to vektklasser over tittelbeltet McGregor fortsatt har.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HADDE DIAZ PÅ GAFFELEN: Conor McGregor (t.v.) så ut til å gå mot en ny seier. En blødende Nate Diaz var virkelig ute å kjøre, men så tok kampen en stor vending i den andre runden. Foto: Mark J. Rebilas , ReutersVar i kjempetrøbbel

Det var McGregor som åpnet klart best, og så ut til å gå mot en ny seier i UFC-buret. Diaz hadde blitt truffet av en rekke slag og blødde kraftig fra et dypt kutt over det høyre øyet, og han hadde tatt imot en rekke spark mot høyrebenet.

TOK TAPET MED FATNING: Conor McGregor gikk på sitt første tap i UFC, og hans tredje totalt i karrieren Her er han på vei ut av buret etter nederlaget mot Nate Diaz. Foto: Mark J. Rebilas , Reuters

– Nate Diaz har en hake fra en annen verden. Han tålte alt McGregor hadde å komme med i første runde. Det var mye også. Uppercuts og venstrekroker, men Diaz tålte alt. Med kutt, som blødde kraftig, kom han ut i andre runde og ting lå an til at McGregor skulle vinne, sier MMA-revyens redaktør, Andreas Roaldsnes, til VG.

For i den andre runden traff plutselig Diaz med et par harde slag som rystet McGregor. Sistnevne var tydelig ustø og Diaz kjørte på offensivt. McGregor var desperat etter å komme seg igjennom runden, og gikk for en nedtakning.

På kanvasen fikk Diaz for overtaket, og selv om McGregor gjorde alt han kunne for å komme seg løs klarte han det ikke. Til slutt måtte han altså gi seg, og den største stjernen av alle aktive UFC-fightere gikk omsider på et tap.

– Resultatet kommer direkte av stilen til Diaz som har en snikende effekt i slagene sine. Slagene er ofte ikke full styrke, og motstanderne undervurderer dem, så plutselig kommer det noen med full styrke og da er det for sent. McGregor respekterte ikke slagene til Diaz nok, oppsummerer Roaldsnes.

PS! Stevnet ble vist direkte på Viasat Sport og Viaplay.

Les også

 1. Ny UFC-bombe: Holm kvalt bevisstløs i tittelkampen

  Det kokte i MGM Grand Arena da Miesha Tate (29) avgjorde tittelkampen mot Holly Holm (34) med en «rear naked choke» i…
 2. UFC-analyse: Endelig en personlighet som kan måle seg med «gale» McGregor

  Conor McGregor (27) skal i natt bryne seg på Nate Diaz (30) – en sjelden utøver som neppe lar seg påvirke av den irske…
 3. McGregor vil bokse mot Mayweather: – Jeg har nøkkelen til den kampen

  UFC-stjernen Conor McGregor (27) gjør sine siste forberedelser til helgens MMA-oppgjør mot Nate Diaz (30) i Las Vegas.
 4. MMA-stjernen Conor McGregor i polititrøbbel etter våpenbilde

  Politiet etterforsker Conor McGregor (27) etter at MMA-stjernen publiserte et bilde av en maskert mann med automatvåpen.
 5. Dette var de beste UFC-kampene i 2015

  UFC har arrangert hundrevis av kamper det siste året, og det har vært flere minnerike oppgjør med superstjerner som…
 6. VG og MMA-revyens liste for 2015: Her er UFC-sirkusets aller største stjerner!

  2015 har vært et nytt dramatisk år i UFC, og det toppet seg med flere gigantkamper og overraskelser i desember.
 7. Den irske UFC-stjernen tjente 10 mill. i sekundet – nå blir det julegaver på kjæresten

  Han dro på jobb, slåss i 13 sekunder – og satt igjen med…
 8. UFC-drama: Vant gigantkampen på knockout etter 13 sekunder

  Jose Aldo (29) hadde ikke tapt en MMA-kamp siden 2005, men den irske rebellen og folkehelten Conor McGregor (26) brukte…
 9. Irske McGregor i gråt etter UFC-seier

  Den bråkjekke iren Conor McGregor (26) levde opp til de enorme forventningene han har lagt på sine egne skuldre.
 10. Tok helt av etter UFC-seieren

  Først herjet Conor McGregor (26) med Dennis Siver (36) i litt over en runde, og så hoppet den irske superstjernen over…
 11. UFC-fansen får drømmekampen: – En av de største kampene UFC har å by på i år

  Etter at Rafael dos Anjos (31) måtte trekke seg fra UFC-tittelkampen mot Conor McGregor med brudd i foten, er det…

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder