BYTTER PROMOTOR: Cecilia Brækhus skal etter det VG erfarer ikke lenger bokse for tyske Team Sauerland. Hvem som blir hennes videre samarbeidspartner offentliggjøres senere i dag. Foto:Håkon Mosvold Larsen,NTB scanpix

Brækhus ferdig med Sauerland – skal samarbeide med ny promotor

Saueland-kontrakten gikk ut i februar - skal promoteres av nytt selskap

Etter det VG erfarer kommer Cecilia Brækhus (33) i dag til å
offentliggjøre et samarbeid med en ny boksepromotor. Dermed er syv års samarbeid med Team Sauerland over.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Ubeseirede Brækhus står med 27 seirer, syv på knockout, så langt i karrieren og er regnet for å være verdens beste kvinnebokser uansett vektklasse. I Norge har hun de siste årene utviklet seg til å bli en av landets mest populære idrettsutøvere, og nå skal hun etter det VG erfarer samarbeide med en ny boksepromotor som er godt kjent internasjonalt.

Kl. 14.00 i dag skal Brækhus holde pressekonferanse i Oslo, men hennes kommersielle manager ønsker ikke å si noe om informasjonen VG sitter på.

– Dette vil vi ikke kommentere før pressekonferansen, sier Rune Brynhildsen som har jobbet for Brækhus i et drøyt år.

Det er Viasat som i samarbeid med Sauerland har sendt Brækhus-kampene på TV de siste årene etter at de overtok avtalen fra TV 2 som tidligere hadde et samerabidetmed Sauerland.

– Stemmer det at Brækhus ikke skal bokse mer i regi av Sauerland?

– Jeg har ingen kommentar nå, sier Viasats sportssjef Stian Aune Kleppo til VG.

Nisse Sauerland, som har hatt hovedansvaret for stevnene der Brækhus har gått kampene sine de siste årene, ønsker ikke å kommentere VGs opplysninger.

P4- og Viasat-programleder Daniel Høglund skriver på Twitter i dag at Brækhus ikke lenger skal samarbeide med Sauerland.

Har hatt tilbud

VG vet at Brækhus har fått et tilbud fra Sauerland etter at hennes forrige avtale løp ut i slutten av februar, men den norske boksedronningen skal nå ha bestemt seg for å gå en annen vei.

FIRE VM-TITLER: Cecilia Brækhus viser stolt frem sine fire VM-belter i weltervekt til VGs fotograf i forkant av hennes hittil siste kamp i november i fjor. Foto:Mattis Sandblad,VG

Det er ikke kjent hvilket promotorselskap som nå skal forvalte Brækhus videre karriere. I Europa er det britiske Eddie Hearns, britiske Frank Warren, tyskbaserte K2 Promotions (som driftes av de ukrainske boksebrødrene Vladimir og Vitalij Klitsjko) og Sauerland som er de dominerende promotorselskapene innenfor proffboksing. I tillegg jobber Sauerlands tidligere «matchmaker», Hagen Doering, for et nyetablert selskap som også er tungt involvert i boksesporten.

Etter det VG erfarer skal det være et av disse selskapene som nå skal forvalte de siste årene av Brækhus karriere.

I konflikt med Sauerland i fjor

Brynhildsen har jobbet for Brækhus i et drøyt år. Sammen med advokatduoen Morten Andreassen og John Christian Elden har han utgjort den norske delen av «Team Brækhus». De kom mye i fokus da Brækhus i april i fjor annonserte at hun ikke lenger ville bokse for Team Sauerland. Den gang var det uenigheter om hvor lang kontrakt hun egentlig hadde med det tyske promotorselskapet, men i mai ble det kjent at samarbeidet skulle fortsette frem til februar i år.

UBESEIRET: Cecilia Brækhus slo tyske Jennifer Retzke (t.v.) i november i fjor, men pådro seg tre brudd i foten i samme kamp og har ikke vært i aksjon i bokseringen siden. Foto:Mattis Sandblad,VG

I den perioden har Brækhus bokset tre kamper – senest motJennifer Retzke i København 29. november. Da fullførte Brækhus kampen til tross for tre brudd i foten. Skaden leget seg ikke skikkelig, og hun ble operert i mars. Nå er planen at hun skal tilbake i bokseringen til høsten.

Brækhus har de siste årene gått i bresjen for at proffboksing skal bli lovlig i Norge, og på tampen av 2014 ble forbudet fra 1981opphevet. Foreløpig er det ingen som har arrangert kamper på norsk jord, men det er ingen hemmelighet at flere aktører jobber for å få i stand et system for å arrangere proffboksing i Norge.

PS! Det kommer til å være tre norske boksere i aksjon i København 2. mai. Da bokser Tim-Robin Lihaug, Simen Smaadal og Alexander Hagen i «Nordic Fight Night» som arrangeres av Team Sauerland og sendes på Viasat.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder