KLINKET TIL: Cat Zingano (t.v.) hadde bestemt seg for å gå rett i strupen på Ronda Rousey. Det la til rette for en ny UFC-rekord. Foto:Jayne Kamin-oncea,Reuters

UFC: Spektakulær rekord i tittelkampen

Holly Holm vant sin UFC-debut på poeng

Rousey ønsker seg Brækhus-rivalen som neste motstander

Ubeseirede Cat Zingano (32) var på papiret den tøffeste motstanderen i suverene Ronda Rouseys (28) karriere. Det tok 14 sekunder før det hele var over.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Endelig fikk Cat Zingano sjansen hun egentlig skulle hatt for lenge siden. En alvorlig kneskade, og ektemannens bortgang førte til at det rett og slett var en enorm prestasjon bare å komme tilbake. 32-åringen sto med ni seirer og null tap før tittelkampen i Los Angeles i natt.

CSports: Opptak av nattens stevne (krever abonnement)

Zingano hadde tydeligvis bestemt seg for å gå hardt ut mot Rousey, og kastet seg inn med et «flygende kne» så fort kampen ble satt i gang. Det skulle hun aldri ha gjort, for etter et rundkast havnet de to på kanvasen og Rousey fikk på spektakulært vis tak i den ene armen til Zingano og etter bare 14 sekunder måtte utfordreren «tappe ut» og gi seg.

VG +: Les historien om Ronda Rousey som ble hjerneskadet under fødselen - nå er hun best i verden

Dermed satte Rousey ny UFC-rekord med den kjappeste submission-seieren i en tittelkamp. Den gamle rekorden hadde Frank Shamrock da han vant på armbar mot Kevin Jackson etter 16 sekunder i 1997.

Knust to motstandere på 30 sekunder

Sist Rousey var i aksjon, 5. juli i fjor, brukte hun 16 sekunder på å knocke ut Alexis Davis. Med andre ord har bantamvektmesteren brukt et halvt minutt på å knuse sine to seneste motstandere, og det store spørsmålet er om noen kan gi henne skikkelig kamp.

TOK OVER: Det var Cat Zingano som tok initiativet til å få Ronda Rousey (over) ned på kanvasen, men judomesteren skaffet seg kjapt et overtak og er her i ferd med å feste grepet som avgjorde kampen. Foto:Mark J. Terrill,Ap

– Skal det bli noe spenning i denne divisjonen må Cristiane «Cyborg» Justino fortsette å kutte vekt. Det er bare hun som kan skape spenning. Lav holdning er viktig for å ha godt forsvar mot nedtakninger. Det er også viktig så ikke Ronda får hoftekontroll. Jeg tror «Cyborg» kunne straffet Rousey på vei inn, sier den norske MMA-utøveren Thomas Rønning Formo som så nattens overbevisende Rousey-seier.

Han trodde på forhånd at Zingano skulle klare å slå Rousey, og til tross for den raske avgjørelsen mener han at Zingano fortsatt er den farligste utfordreren.

Brasilianske «Cyborg» knocket ut Charmaine Tweet natt til lørdag, norsk tid, og har fjærvekttittelen i organisasjonen Invicta. Det er usikkert om hun kan klare å komme seg ned i bantamvekt, og hun har heller ingen avtale med UFC.

DEBUTERTE MED SEIER: Holly Holm (t.h.) tok en delt poengseier mot Raquel Pennington. Den ene dommeren hadde 30-27 i favør Holm, mens de to andre hadde 29-28 i favør hver sin utøver. Foto:Jayne Kamin-oncea,Reuters

Rousey selv kom med følgende ønsker om motstandere da hun ble intervjuet oppe i buret etter seieren mot Zingano:

– Jeg ble imponert av Holly Holm i kveld. Jeg har alltid ønsket å teste meg selv mot en som holder høyt nivå på slag. Og Bethe Correia er ubseseret – jeg vil gjerne ta den nullen fra henne, sa Rousey.

Holm debuterte i UFC, og vant på poeng mot Raquel Pennington rett før Rousey skulle i aksjon. Holm har som kjent sin bakgrunn fra boksing og var lenge i forhandlinger med Brækhus-leiren om en storkamp i bokseringen.

Hun valgte å satse på MMA istedenfor, og nå kan det altså bli storkamp i MMA-buret istedenfor. Der tror Formo at hun er sjanseløs.

- Holly Holm imponerte meg ikke. Jeg ser at hun jobber med å få inn MMA-aspektene og gjør riktige ting, men jeg tror ikke hun har det som skal til for å slå Rousey på en god stund, sier Formo som selv går kamp i Malmö om en måned.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder