NORSK-SVENSK DUELL: Cecilia Brækhus møter svenske Mikaela Laurén til duell i Rostock 30. oktober. Foto: Bjørn S. Delebekk og Helene Derkert

- Jeg er elefanten og Cecilia er glasshuset

Laurén svarer på Brækhus-kommentar

(VG Nett) Svenskenes boksekomet Mikaela Laurén (34) er mer enn klar for kampen om verdensmestertittelen mot Cecilia Brækhus, og langer ut mot den norske verdenseneren.

Karianne Nelly Skuseth
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

- Hvem som vinner? Jeg, såklart! sier Laurén freidig til VG Nett.

30. oktober er det duket for norsk-svensk duell i tyske Rostock. Etter at Laurén vant WPBFs verdensmesterbelte i weltervekt, vil denne kampen avgjøre hvem som er verdens beste kvinnelige bokser.

Cecilia Brækhus er rangert som nummer én i verden. Mikaela Laurén som nummer to.

Les også: - Dette blir min største kamp noen sinne

Spår knockout

- 30. oktober er det jeg som er best i verden, sier den svenske boksekometen selvsikkert.

I intervjusituasjon virker hun å ta etter bokselegenden Muhammad Ali, også kalt "the lip from Louisville" på grunn av

SPRETTEN: Mikaela Laurén jubler etter seieren for noen uker siden. Foto: Helene Derkert

munnrappheten og den meget kjepphøye holdningen før han var kåret til verdens beste bokser. "I am the greatest", sa Ali ved en rekke anledninger - det sier også svenske Laurén.

- Jeg slår knockout på Brækhus i sjuende runde, lover Laurén.

Er du på Facebook? Følg VG Nett-sporten!

Da det var klart at Brækhus skulle møte Laurén i kampen om verdensmestertittelen allerede 30. oktober, ga Brækhus sin karakteristikk av Mikaela Laurén.

- Hun er veldig fysisk sterk og kjapp, men i ringen er hun litt som en elefant i glasshus, sa Brækhus til VG.

VG Debatt: Diskuter boksing her!

- Cecilia er så skjør

Når VG Nett konfronterer Laurén med elefant-kommentaren slår hun raskt, og naturligvis kjepphøyt, tilbake.

- Er det et norsk uttrykk? Jeg tolker det i alle fall på denne måten: jeg er elefanten og Cecilia er glasshuset. Hun er så skjør, og jeg kommer til å knuse henne, sier Laurén til VG Nett.

Tross svensk selvgodhet innrømmer Laurén at hun har stor respekt for den norske bokseren.

Har forberedt seg i 31 år

- Cecilia er en meget god teknisk bokser, og jeg har stor respekt for henne. Hun er ydmyk og meget sikker på egne ferdigheter, og det er naturligvis ikke uten grunn at hun har vunnet alle tre beltene. Jeg har hatt kampen mot henne som mål i flere år, sier Laurén til VG Nett.

BOKSEKJOLE: Kommer Cecilia Brækhus til å bruke den spesialdesignende boksekjolen i kampen mot Mikaela Laurén? - Jeg lar Cecilia stå for balletten, fleiper Laurén til VG Nett. Foto: Gøran Bohlin, VG

- Føler du at kampen kommer brått på og at du ikke har forberedet deg nok?

- Jeg har forberedt meg på denne kampen siden jeg var tre år gammel. Ingen kvinnelig bokser er i bedre fysisk form enn meg, det er jeg sikker på, sier den tidligere proffsvømmeren.

Startet boksetrening i fengsel

Laurén har en spesiell forhistorie til boksekarrieren. Hun var en av Sveriges mest lovende svømmere, og et medaljehåp til OL i 2004.

Som 18-åring flyttet hun i 1994 til USA der hun var blitt rekruttert av et amerikansk college for sine sterke resultater i bassenget. Da hun i 2001 vendte hjem til Sverige for å trene frem mot Aten-OL i 2004, ble hun tatt for å ha anabole sterioder og våpen i leiligheten, og dømt til ett år og to måneder i fengsel.

Innenfor murene begynte hun å studere ernæringslære og treningslære, og fortsatte med å trene de andre innsatte. Da hun slapp ut i 2006 flyttet hun igjen til USA, der hun begynte som personlig trener på Santa Monica beach i California og innledet sin karriere som bokser.

Nå, 34 år gammel, har Mikaela muligheten til å bli verdens beste kvinnelige bokser. Kun fire år etter at hun begynte å slenge ut slag.

- Ballettdanserinne?

Den beintøffe bokseren ser ut som en typisk svensk «tjei» med blondt hår og blå øyne, men er langt fra en jålejente. Kjolen Cecilia Brækhus har fått designet vil hun i hvert fall ikke låne.

- Jeg har hørt den skal være bra å danse ballett i, så da kan hun få stå for dansen i ringen og jeg kan stå for boksingen, sier Mikaela til VG Nett.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder