SLÅTT I NATT: Jack Hermansson, her på trening tidligere i høst, tapte i natt på knockout for første gang i karrieren. Foto: BJØRN S. DELEBEKK VG

Jack Hermansson knocket ut i første runde: - Jeg tenkte meg om to ganger

Etter to overbevisende seirer i UFC tidligere i år, ble Thiago Santos for sterkt på hjemmebane.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Svensk-norske Hermansson gikk natt til søndag sin femte kamp i MMA-sportens elitedivisjon på snaut 14 måneder, og hadde håpet at kampen mot nummer 15-rangerte Thiago Santos skulle sette ham i posisjon til å få en tittelkamp i løpet av 2018.

Men brasilianeren hadde andre planer på sin egen hjemmebane i Sao Paulo. Santos dunket løs med tunge slag mot Hermansson, og sto enkelt imot da svensken prøvde å legge ham i bakken midt i andre runde.

Dårlig norsk dag: Jacobsen tapte tittelkamp i første runde

Hermansson viste at han på ingen måte er sjanseløs mot en så sterk motstander, men måtte gi tapt da Santos helt i slutten av første runde gikk til angrep.

Brasilianeren traff Hermansson med et spark før han i rask rekkefølge fikk inn flere slag mot hodet til 29-åringen. Hermansson gikk i bakken, og da Santos fulgte opp med en rekke nye slag, stoppet dommer Jerin Valel kampen ett sekund før runden var over.

Neste sjanse: Emil Meek møter Kamaru Usman i Las Vegas

Tapet mot Santos er Hermanssons første tap på knock-out i karrieren.

– Du kan ikke vente på det perfekte tidspunkt å slå på. Jeg tenkte meg om to ganger istedenfor å bare kjøre på. Det gjorde ikke motstanderen min, så det ble han som fikk hevet armene etter kampen i dag, skriver Hermansson på sin Facebook-side .

Han lover samtidig at han ikke vil dvele for mye med nattens tap.

– Jeg er tilbake på beina og jobber videre for å nå mitt mål, skriver 29-åringen.

Etter nattens tap står Uddevalla-fighteren, som til daglig bor og trener i Oslo, med tre seirer og to tap på sine fem kamper i UFC. Totalt i karrieren har han nå 16 seirer og fire tap.

Tidligere i år vant Jack Hermansson i UFC uten å ta i mot et eneste slag:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder