Meek mener helgens kamp er viktigere enn Palhares-sjokket

ST. LOUIS (VG) MMA-profilen Emil Weber Meek (29) møter nigerianske Kamaru Usman (29) på UFC-stevnet i St. Louis natt til mandag. Usman er storfavoritt, og det mener Meek er til hans egen fordel.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg har ikke vært favoritt i noen av kampene jeg har vunnet, så det er da jeg føler at jeg leverer best. Hvis jeg gjør det jeg skal, og vet jeg kan, så kommer jeg til å sjokkere igjen, sier Meek til VG.

Det er over ett år siden han gikk kamp sist. I begynnelsen av desember 2016 debuterte han i UFC med poengseieren mot Jordan Mein i Toronto. UFC-kontrakten fikk han etter at han slo omstridte og verdenskjente Rousimar Palhares i en kamp i Italia.

PÅ PLASS I ST. LOUIS: Emil Meek skriver autografer for UFC dagen før innveiingen. Natt til mandag møter han Kamaru Usman. Foto: Kristian Skogmo, Betsafe

les også

Emil «Valhalla» Meek (29) har fått ny kjæreste

Nå skal han altså møte Ousman, som er rangert som nummer 11 i UFCs weltervekt-klasse.

– Er denne kampen viktigere enn møtet med Palhares?

– Ja! Jeg møter en rangert motstander, og har alt å vinne. Men skulle jeg tape er det en veldig stor nedtur. Jeg er selvfølgelig ikke her for å tape.

Se UFC-stevnet natt til mandag direkte eller i opptak på Viaplay Fighting fra midnatt. Meeks kamp starter kl. 04.00.

Se dokumentaren Til Valhall om Meeks møte med Palhares:

Han har vært en måned i Las Vegas og forberedt seg der, men ankom St. Louis for kort tid siden. Etter å ha vært i varmes i Vegas, er det bitende kulde i Missouri for øyeblikket, uten at det har påvirket Meek nevneverdig.

– Hvordan er formen din?

– Jeg er der jeg skal være. De fysiske testene er bedre enn før, og jeg har fått perfekt oppfølging på UFCs treningssenter i Las Vegas. Jeg er et fysisk monster, og det er gøy å få bekreftet at jeg har gjort mye riktig.

VG+: Mamma Meek om fightersønnen: - Ville støtte ham hvis han valgte å satse på keramikk

Hilste på Ousman

Da han sjekket inn på hotellet der de aller fleste UFC-fighterne bor i forbindelse med helgens stevne, så fikk han hilst på Usman for første gang etter at kampen ble satt opp.

– Jeg ropte på ham, han snudde seg og vi sa hei. Han smilte også faktisk. Det tror jeg det er første gang jeg har sett, sier Meek.

Youtube: Se videoer fra Meeks oppkjøring til kampen

Usman har vært lunken til å møte Meek. En kamp som egentlig skulle gått 30. desember, men Meeks visumtrøbbel og diverse førte til at det var veldig usikkert om det i det hele tatt ble kamp. Så ble den til slutt spikret på stevnet i St. Louis, og 04.00 natt til mandag norsk tid, går de to weltervekterne i buret.

les også

Meek sørger over avdød trener: – Har mistet en «hjørnemann»

– Jeg er favoritt fordi de virkelige tilhengerne, og de som setter oddsen, vet om ferdighetene mine. Meek kan ikke bryte som jeg kan, og det er en av de vanskeligste tingene å lære. Der utmerker jeg meg, sier Usman til Viaplay Fighting.

Les også: Meek sørger over avdød trener i Las Vegas

Usman har seks strake seirer, alle kampene i UFC, og er en meget etablert fighter. Om Meek sier han følgende:

– Han er en tøffing, en fyr som bare liker å slåss - litt sånn som Darren Till. Han har ingenting å tape, og de gjør ham veldig farlig. Jeg undervurderer ingen, men jeg er bedre enn ham i hvert eneste aspekt av sporten. Det er ingen hemmelighet at jeg kan avslutte ham på hvilken som helst måte, mener Usman.

DEBUTSEIER: Emil Meek jublet etter å ha vunnet sin UFC-debut. Foto: Sandblad, Mattis

Skal kutte fem kilo

Meek virker ikke nevneverdig bekymret for at Usman skal overkjøre ham på noe vis.

– Han er veldig atletisk og rask, og jeg forbereder meg på at han prøver å legge mye press. Så kommer han til å begynne å bryte når han skjønner at han kommer til å tape. Jeg har trent veldig mye bryting med Kevin Lee i Las Vegas, og han er veldig bra, sier Meek om fighteren som har vært i tittelkamp-bildet i vektklassen.

Meek selv gjør nå sine siste forberedelser til kampen, og skal som vanlig igjennom et ganske tøft vektkutt.

– Jeg har vel fem kilo igjen som skal bort på to dager. Det kommer til å gå greit, avslutter 29-åringen.

Lørdag veier han inn rundt kl. 16.00. Følg med på VG for oppdateringer fra oppkjøringen til helgens kamp.

Se UFC-stevnet natt til mandag direkte eller i opptak på Viaplay Fighting fra midnatt. Meeks kamp starter kl. 04.00.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder