Nurmagomedov med ny maktdemonstrasjon – forsvarte UFC-tittelen

Russiske Khabib Nurmagomedov (30) forsvarte UFC-tittelen i lettvekt da han avgjorde i tredje runde mot amerikanske Dustin Poirier (30) i Abu Dhabi. Etterpå langet han ut mot Conor McGregor (31).

  • Per Opsahl

– Jeg og Dustin Poirier har hatt så mye respekt for hverandre opp mot denne kampen. Dere vet jo at min siste kamp var mot denne «bullshit»-fyren, og det skjedde mye vilt. Jeg vil glemme alt, og vi viste hva MMA virkelig handler om. Det er respekt, sa Nurmagomedov.

Se reprise av lørdagens UFC-stevne på Viaplay.

– Alt handler om respekt, og ikke om trashtalk. Det har vi vist med Dustin Poirer og hans flotte team, la han til.

les også

Manageren rådet MMA-Bergh til å droppe kamp – vant enkelt

Les også: MMA-Bergh vant kampen managere ikke ville han skulle gå

Det var i oktober i fjor at Nurmagomedov gikk den mye omtalte tittelkampen mot McGregor. En kamp han vant på «neck crank» i fjerde runde, etter å ha dominert stort mot den irske superstjernen

28–0: Khabib Nurmagomedov senket et nytt offer i MMA-buret lørdag kveld. Foto: Mahmoud Khaled / AP

les også

Suspendert i ni måneder etter skandalekampen mot McGregor

Kampen huskes vel så mye for det som skjedde både før og etter. For da den tilsynelatende sindige russeren hadde avgjort kampen gikk han rett og slett bananas, og angrep en person i teamet til McGregor.

Lenge borte

Nurmagomedov fikk en bot på 500.000 dollar, og ble utestengt i ni måneder.

Nå var han endelig tilbake, og det var i alle fall ikke mye «ringrust» å spore. Nurmagomedov kom til kampen med 27 seirer, og null tap. Han har vært rimelig overlegen hele veien, og det ble en ny maktdemonstrasjon i comeback-kampen – nesten et år etter at han knuste Conor McGregor på omtrent samme vis.

30-åringen fra den russiske republikken Dagestan har vanvittige bryteferdigheter, og han kontrollerte den første runden mot Poirier med en relativt tidlig nedtagning etter at de to hadde utvekslet slag i starten.

PÅ TRIBUNEN: Tsjetsjenias president Ramzan Kadyrov, en omstridt herre, satt ringside i Abu Dhabi og så Khabib Nurmagomedov mot Dustin Poirier. Foto: CHRISTOPHER PIKE / X02428

les også

Propaganda og barnekamper: President Kadyrovs MMA-imperium

Pluss content

Tidlig i andre runde fikk Poirer inn noen harde treffere, og Nurmagomedov virket rystet. Men så fikk den knallsterke russeren tatt ned Poirer igjen, og kontrollerte motstanderen på bakken.

Det tappet Poirer voldsomt for krefter. I tredje runde forsøkte Poirier å få inn et giljotin, men Nurmagomedov kom seg ut og tok over føringen igjen. Han knuget kreftene ut av Poirier, og fikk festet en «rear naked choke» som førte til at Poirer måtte «tappe ut» og gi seg etter to minutter og seks sekunder av den tredje runden.

– Jeg var så forberedt på dette, men nå må jeg stå opp hver morgen og se meg i speilet med dette resultatet. Nå skal jeg hjem og være sammen med familien. Jeg er stolt av alt jeg har oppnådd så langt i denne idretten, men nå trenger jeg litt tid til å tenke, oppsummerte Poirier og felte noen tårer.

– Jeg beklager til alle jeg har skuffet med denne prestasjonen. Jeg kan forsikre om at dette var noe jeg ønsket meg mer enn noe annet, la han skuffet til og ruslet ut av buret.

Neste utfordrer for Nurmagomedov kan bli Tony Ferguson. Det har flere ganger vært planlagt kamper mellom de to, men skader og sykdom har satt stoppere for det. Ferguson har ikke tapt en kamp siden 2012, og er nok den som står først i køen når Nurmagomedov må forsvare tittelen igjen.

Mer om

  1. Kampsport
  2. MMA

Flere artikler

  1. Superstjernens far kjemper for livet: Hylles av rivalen McGregor

  2. Pluss content

    Khabib Nurmagomedov: Mannen som stoppet McGregor.

  3. McGregor tilbake med knockoutseier etter 40 sekunder

  4. Kontraktsløs Cyborg langer ut mot UFC-sjefen etter comeback-seier

  5. Havnaas svenske treningskamerat går storkamp i natt: – Det er lov å håpe han kan sjokkere

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder