KNEPENT TAP: Her jubler Mohsen Bahari etter en seier i forbundet Cage Warriors, men lørdag kveld tapte 30-åringen på poeng mot Borys Mankowski. Foto:,Viasat

MMA: Bahari tapte i Polen

Mohsen Bahari (30) tapte på poeng mot polske Borys Mankowski (25) i Poznan i går kveld.

Artikkelen er over fem år gammel

Bahari tok kampen på kort varsel da weltervektmesteren i det polske storforbundet KSW plutselig sto uten motostander i hovedkampen.

Tittelen til Mankowski sto ikke på spill ettersom oppgjøret gikk i såkalt «catchweight» 80 kilo på grunn av de korte kampforberedelsene for Bahari.

Den store hjemmefavoritten Mankowski vant ifølge dommerne to av de tre rundene etter at kampen gikk tiden ut. Det ble en frustrerende affære sett med norske øyne.

– Mohsen Bahari så ut til å starte kampen litt mer passivt enn motstanderen Mankowski, som var en enorm hjemmefavoritt og gikk hardt ut tidlig med store svingslag, sier MMA-revyens redaktør Andreas Roaldsnes, til VG.

Han så kampen direkte via stream sent lørdag kveld.

– Mankowski latet ikke til å ha noen angrep som kunne true Bahari substantivt, men vant kampen likevel på grunn av flere nedtakninger. Ved å mikse inn nedtakningene når Bahari avanserte, og bruke lite effektive slag fra topp vant Mankowski to av tre runder i følge dommerne til stede, dette til tross for at Bahari stoppet de fleste nedtakninger og virket mer truende fra rygg enn Mankowski var fra topp, mener Roaldsnes.

Han mener Bahari virket teknisk overlegen både på bakken og mesteparten av tiden stående, og tok over i tredje runden som dommerne også mente at han vant.

– Det virket som om han hadde knekt koden og skulle ta seieren på submission, men dessverre var det ikke flere runder å gjøre det på. Resultatet ble et veldig jevnt poengtap mot en hjemmefavoritt som brukte gode nedtakninger til sikre poeng, men var lite giftig ellers, sier Roaldsnes.

Bahari står nå med åtte seirer og tre tap i sin profsejonelle MMA-karriere. Selv om han har to strake tap, så har Bahari begge ganger gått hovedkampen i store forbund som Cage Warriors og KSW, og det er et bevis på at nordmannen har en solid posisjon i europeisk MMA.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder