Hansvoll mener Brækhus bør vinne på knockout

Ubeseirede Brækhus storfavoritt foran møtet med Retzke i kveld

KØBENHAVN (VG) Det begynner å bli lenge siden Cecilia Brækhus (33) vant på knockout. Bokseekspert Thomas Hansvoll mener muligheten bør være stor mot Jennifer Retzke
(30) i kveld.

Publisert:

– Det jeg har sett av Retzke kan tyde på at Cecilia har en god mulighet til å stoppe kampen før det har gått ti runder, sier Viasat-ekspert Hansvoll til VG.

Den tidligere proffbokseren har liten tro på at Retzke skal klare å by på store problemer for verdens antatt beste kvinnebokser uansett vektklasse.

Tyske Retzke har bare ett tap i karrieren, men hun har så langt ikke vært i nærheten av å bokse mot noen på Brækhus-nivå.

Brækhus vant på teknisk knockout mot unge Oxandia Castillo i Frederikshavn i september i fjor, men har siden da gått tre kamper som har endt med solid poengseier. På sine 26 kamper står hun med full pott, men «bare» syv triumfer på knockout.

KAMPKLAR: Cecilia Brækhus var rolig og selvsikker under gårsdagens innveiing før møtet med Jennifer Retzke. Foto:Mattis Sandblad,VG

Selv om Brækhus er storfavoritt i Falconer Hall i kveld, så har faktisk Retzke en langt bedre knockout-statistikk - ni KO-seirer på 15 kamper.

Ingen knockout under ny trener

Brækhus har i alle fall ikke pratet opp motstanderen sin - en såkalt «mandatory challenger» plukket ut av forbundet IBF. Det er med andre ord en motsander Brækhus må møte for ikke å bli fratatt den ene av sine fire titler.

– Betyr det at du har en god mulighet til å ta din åttende knockoutseier?

– Man kan selvfølgelig ikke planlegge noe, men det hadde vært helt OK å stanse det før tiden går ut og ta juleferie.

Hun har fortsatt til gode å vinne på knockout under sin nye trener Otto Ramin som tok over ansvaret etter Georg Bramowski og Ulli Wegner i januar.

– Jeg synes nok at Cecilia er mer oppreist i stilen nå, og dermed mister litt slagkraft. Samtidig så virker hun hurtigere og lettere. Jeg blir litt skuffet hvis ikke hun klarer å vinne på knockout nå, sier Hansvoll.

SISTE KNOCKOUT-OFFER: Oxandia Castillo (t.v.) tapte på knockout mot Cecilia Brækhus 7. september i fjor. Foto:Daniel Sannum Lauten,VG

Støtte fra håndballstjerner

I går var det innveiing på Crowne Plaza hotell like utenfor København, og en selvsikker Brækhus veide 64,8 kilo - 1,2 kilo mindre enn Retzke. Brækhus ligger dermed nok en gang godt under grensa for weltervekt, men det er ingen dramatikk i at hun er noe lettere enn motstanderen.

KAMPKLARE: Cecilia Brækhus veide 64,8 kilo mens Jennifer Retzke veide 66,0 kilo i går. I kveld møtes de i bokseringen i Falconer Hall, København. Foto:Lise Åserud,Scanpix

– Jeg elsker disse innveiingsseansene selv om det har blitt hele fire av dem dette året. Det er det morsomste som skjer før en kamp, og det gjør at jeg blir klar til å gå i ringen, sier Brækhus som fikk hjelp av håndballstjernene Anja og Gro Hammerseng-Edin til å bære beltene oppe på podiet.

– Flottere beltebærere finner du ikke. Du finner ingen som er mer «fit» og trent enn de to der, sier en strålende fornøyd Brækhus.

Det er fire norske boksere som skal i aksjon i København i kveld. Tim-Robin Lihaug bokser om WBOs VM-tittel for ungdommer, mens Kai Robin Havnaa debuterer som proff. I tillegg skal Alexander Hagen bokse en kamp han må vinne etter å ha tapt på knockout i september. Havnaa og Hagens kamp går på Viasat 4 fra kl. 21.00, mens Lihaug og Brækhus bokser på Viasats «pay-per-view»-kanal fra kl. 23.30.http://api.int.vgnett.no/enrichments/poll/19587

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder