BLODIG ERFARING: Amerikanske Jessica Penne (t.h.) var helt sjanseløs i møtet med den polske UFC-mesteren Joanna Jedrzejczyki Berlin i helgen.- Foto:Axel Schmidt,Ap

UFC: Knust i møtet med mesteren

Jessica Penne (32) så ut som om hun hadde blitt tygget på og spyttet ut igjen etter nesten tre runder i buret med Joanna Joanna Jedrzejczyk (27).

 • Per Opsahl

Artikkelen er over fem år gammel

Det var da heller ikke langt fra sannheten, for helgens tittelkamp i kvinnenes stråvektdivisjon var en maktdemonstrasjon av de sjeldne.

Jedrzejczyk tok tittelen fra Carla Esparza i mars etter en overlegen seier, og etter en ny oppvisning kan det tyde på at den polske slagmaskinen har store muligheter til å beholde beltet i lang tid fremover.

Forhåndsanalyse: Enorme forventninger til den nye kvinnestjernen

Slått i filler

Da det gjensto 38 sekunder av den tredje runden stoppet dommeren kampen. og da hadde Penne blitt truffet 162 ganger av Jedrzejczyk med slag og spark. Til sammenligning hadde hun selv bare truffet 28 ganger.

Et kutt på nesa som Penne pådro seg etter en albue i den andre runden gjorde at det hele så svært brutalt ut, og 32-åringen klarte aldri å få Jedrzejczyk ned på bakken der oppgjøret kunne ha fått et litt annet mønster.

VG+: UFC - brutal milliardsuksess

Istedenfor fungerte Penne som en slag- og sparkepute for den tidligere verdensmesteren i Muay Thai - fra start til slutt.

– Jedrzejczyk var så overlegen stående at ringdommeren ved flere anledninger minnet utfordreren Penne om å slåss tilbake, ellers ville kampen bli stoppet. Etter hvert virket utfallet uunngåelig, og en blodig og forvirret Penne ble spart for mer utklassing av den polske UFC-mesteren, sier MMA-revyens redaktør, Andreas Roaldsnes, til VG.

POLSK KRUTT: Joanna Jedrzejczyk hadde fullstendig kontroll i helgens tittelkamp. Foto:Axel Schmidt,Ap

Les også: Fem sterke MMA-kvinner du bør følge med på

Vrient å finne motstand

Han hadde på forhånd, som de fleste andre, Jedrzejczyk som storfavoritt. 27-åringen er i ferd med å markere seg som en av de aller mest suverene mesterne i UFC-sirkuset.

– Hun fortsetter å leve opp til forventningene, og gir seg ikke før kampen er over. Dette er andre kamp på rad at hun tvinger dommeren til å stoppe det hele på denne måten. Jedrzejczyk hadde ikke en skramme på seg, mens Penne så ut som om hun hadde møtt en motstander i fire vektklasser over. Det er vanskelig å se for seg hvem som kan klare å utfordre Jedrzejczyk nå, sier Roaldsnes.

MULIG MOTSTANDER: Paige VanZant ser kanskje ikke så skummel ut, men har imponert stort i sine siste kamper. Her er hun i forkant av sin siste kamp i Newark i april. Kanskje får hun tittelkamp mot Joanna Jedrzejczyk snart. Foto:Rich Pedroncelli,Ap

UFC har to vektklasser for kvinner, og i bantamvekt har Ronda Rousey vist seg å være fullstendig overlegen. Sist gang hun var i aksjon tok det 14 sekunder før Cat Zingano var ferdig.

Jedrzejczyks oppvisninger tyder på at også stråvektdivisjonen er i ferd med å få en like suveren mester.

VG+: Les om Rousey - bikinimodell og MMA-stjerne

Mulige motstandere er Claudia Gadelha, som tapte på en delt dommeravgjørelse til Jedrzejczyk for en stund siden, eller de kan velge å gå for noen som ennå ikke har møtt Jedrzejczyk, som Tecia «Tiny Tornado» Torres.

En annen utfordrer kan være 21-åringen Paige VanZant som har imponert stort i sine to UFC-kamper, men det er trolig litt for tidlig for henne å møte Jedrzejczyk.

Les også

 1. UFC: Fem sterke kvinner du bør følge med på

  På selveste kvinnedagen passer det fint å trekke frem en «topp fem»-liste over de mest spennende profilene i MMA.

Mer om

 1. Kampsport

Flere artikler

 1. Stoppet UFC-kampen etter vanvittig slagserie

 2. UFC-Teixeira etter skjebnekampen: – Jeg er tilbake

 3. UFC-analyse: Etterlengtet oppgjør mellom veteranene som «aldri taper»

 4. UFC-analyse: Storkampen alle har oversett

 5. UFC: Tidligere Brækhus-rival
  ekstrem underdog mot Rousey

Fra andre aviser

 1. Brækhus vant i USA: – En historisk kveld

  Aftenposten
 2. - Jeg er veldig breial, det skal du ikke tvile på ett sekund

  Fædrelandsvennen
 3. Slik slo Brækhus knockout på loven

  Bergens Tidende
 4. De heier, kjører, trøster og betaler og bruker all fritid på barnas hobby

  Fædrelandsvennen
 5. Karate på Skarpøya

  Fædrelandsvennen
 6. Budosør med storeslem i Sandnes

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder