NY MESTER: Daniel Cormier treffer her Anthony Johnson med et spark, og i den tredje runden avgjør han tittelkampen til sin fordel. Foto:John Locher,Ap

Ny UFC-mester til superstjernen: – Skjerp deg - jeg venter på deg

Daniel Cormier (33) er den nye UFC-mesteren i lett tungvekt etter at han vant med en «rear naked choke» i tredje runde mot Anthony Johnson (31).

Artikkelen er over fire år gammel

Superstjernen Jon Jones ble for kort tid siden fratatt UFC-tittelen etter at han stakk av fra en bilulykke. Han har vært innblandet i en rekke kontroversielle episoder, og UFC-ledelsen hadde omsider fått nok. Det satt langt inne ettersom Jones sportslig sett har vært overlegen og regnet for å være verdens beste MMA-utøver uansett vektklasse.

Cormier hadde en klar oppfordring til Jones etter å ha tatt imot tittelbeltet:

– Jeg har en beskjed til én mann! Jon Jones, få orden på møkka di - jeg venter på deg, sa Cormier mens han stirret rett inn i TV-kameraet da han ble intervjuet oppe i buret.

Bitre fiender

Deretter forsvant han ut av buret uten å si noe mer. Historikken mellom Cormier og Jones taler i stor grad for seg selv.

De to møttes til tittelkamp i januar, og da hadde stemningen dem imellom vært svært dårlig. De havnet i slåsskamp på en pressekonferanse i forkant av kampen, og var svært opptatt av å uttrykke hvor mye de mislikte hverandre.

Jones vant tittelkampen ganske så overlegent, men kort tid etterpå ble det kjent at han hadde testet positivt på kokain i oppkjøringen til kampen som likevel ble arrangert.

Et eventuelt nytt møte mellom Jones og Cormier blir garantert like intenst. Så imponerte da også sistnevnte i helgens møte med Johnson. Cormier fikk tittelsjansen da Jones ble fratatt tittelen. Johnson var knustende overlegen mot svenske Alexander Gustafsson i Stockholm i januar, og han åpnet også best mot Cormier.

FIKK JULING AV JONES: Daniel Cormier (t.v.) ble slått av Jon Jones (t.h.) i januar. Nå har han likevel sikret seg tittelen og ønsker tydeligvis revansj. Foto:Steve Marcus,Afp

Ble nesten knocket ut

Tidlig i første runde traff han med et høyreslag som sendte Cormier i kanvasen, men han kom seg opp igjen. Den tidligere OL-bryteren brukte sine gamle ferdigheter godt

BLE UTSLITT: Anthony Johnson (t.h.) fikk merke bryteferdighetene til Daniel Cormier. Før den tredje runden virket Johnson helt utslitt. Foto:John Locher,Ap

mot Johnson i resten av den første runden.

Johnson satset offensivt også i starten av den andre runden, men Cormier høstet enorm jubel da han nok en gang viste frem sine bryteferdigheter.

– Johnson sparket mot kroppen, men Cormier fanget sparket og presset Johnson opp mot burveggen. Deretter løftet han Johnson opp, bar ham på tvers av buret og kastet ham i bakken. Det var ingen tvil om hvem som var den beste bryteren, beskriver Torstein Sandaa-Johansen i MMA-Revyen til VG.

Johnson virket svært sliten før den tredje runden startet, og Cormier dominerte stort før han avgjorde med en «rear naked choke» halvveis ut i runden.

Kuppet pressekonferansen

Selv om Cormier tydeligvis ønsker seg en ny kamp mot Jones, så dukket det en annen bråkmaker opp på pressekonferansen. Ryan Bader, som egentlig skulle møtt Cormier før sistnevnte tok Jones' plass i tittelkampen, blandet seg inn da Cormier svarte på spørsmål etter seieren. Det endte nesten med håndgemeng mellom de to.

– En omkamp mellom Jones og Cormier vil være enormt. En kamp mot Bader får neppe MMA-fansen til å hoppe i sofaen, selv om det tilspisset seg etter Baders stunt på pressekonferansen, sier Sandaa-Johansen.

PS! Oppgjøret mellom Johnson og Cormier var den andre tittelkampen på helgens stevne i Las Vegas. Chris Weidman vant på knockout mot Vitor Belfort tidligere på kvelden, og beholdt tittelen i mellomvekt - les om kampen her.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder