SJANSELØS: Renan Barao (t.v.) klarte ikke å forsvare seg da T.J. Dillashaw hamret løs med kombinasjoner i den fjerde runden av helgens stevne i Chigaco. Sekunder senere stopper dommeren kampen. Foto:Jeff Haynes,Ap

Stoppet UFC-kampen etter vanvittig slagserie

Den tidligere UFC-mesteren ydmyket av Dillashaw igjen

Tyler Jeffrey «T.J.» Dillashaw (29) sjokkerte da han på
overlegent vis tok bantamvekt-tittelen fra «uslåelige» Renan Barão (28) i mai i fjor. I helgen var han enda mer
overlegen i returmøtet.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Før Dillashaw noe overraskende fikk muligheten til å kjempe om tittelen i mai 2014, så var han et navn i mengden for flesteparten av UFC-fansen.

Samtidig var Barão regnet for å være en av de aller beste, og sto uten tap på nesten ti år. En utrolig statistikk med 32 seirer og én «no contest».

Forhåndsanalyse: Nå kan Barao hevne fjorårets sjokktap

Så fikk han altså rundjuling av Dillashaw, og ble knocket ut midtveis i den femte og siste runden. Det ble av MMA-revyen kåret til den aller største overraskelsene i UFC i 2014.

I Chicago i helgen hadde Barão endelig sjansen til å vise at det bare var et arbeidsuhell, men istedenfor ble brasilianeren fullstendig ydmyket på nytt.

Dillashaw forsvarte nemlig tittelbeltet med stil, og Barão fremsto som treig og sjanseløs. Bevegelige Dillashaw gjorde omtrent som han ville, og mot slutten av den tredje runden så det ut til at kampen var over. Da hadde brasilianeren vært rystet flere ganger.

I den fjerde runden var han fullstendig sjanseløs, og Dillashaw pepret den tidligere mesteren med slagkombinasjoner. Amerikaneren traff mer eller mindre godt med mellom 20 og 30 slag før dommer Herb Dean gikk imellom og stoppet ydmykelsen før Barão gikk ned. Da var det gått 35 sekunder av runden.

Les om Michael Bisping som forrige helg fullførte kampen med grotesk tåskade, og vant på poeng. OBS - sterke bilder!

Cruz neste?

FORTSATT MESTER: T.J. Dillashaw befestet sin posisjon på toppen av bantamvektklassen i UFC. Foto:Jeff Haynes,Ap

Nå kan skadeutsatte Dominic Cruz bli Dillashaws neste motstander.

– Det er vanskelig for meg å tenke på noen andre for jeg har kun tenkt på Renan Barão i halvannet år. Men vi har typer som Cruz og Raphael Assunaco. De er begge store fightere, men ute med skader nå. Uansett når de kommer tilbake møter jeg gjerne en av dem, sa Dillashaw på pressekonferansen.

Assunaco tapte han for øvrig for på poeng (split decision) i 2013.

Cruz var tidligere UFC-mester i bantamvekt, men mistet tittelen fordi han var borte med skade i nesten tre år. Han gjorde comeback i september i fjor, og knuste Takeya Mizugaki før han forsvant med skade igjen.

Cruz har ett tap, mot Urijah Faber, i karrieren og står med 20 seirer.

PS! I den andre storkampen i helgens stevne vant Miesha Tate på poeng mot Jessica Eye, og dermed møter hun vinneren av oppgjøret mellom storfavoritt Ronda Rousey og Bethe Correia i Brasil førstkommende helg. Tate har allerede tapt to ganger mot Rousey som er en av de aller største stjernene i UFC-sirkuset.

VG+: Les historien om bikinimodellen og fightermonsteret Ronda Rousey

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder