DEBUTERER I KVELD: Jack Hermansson (t.h.) under gårsdagens innveiing før møtet med Scott Askham. I kveld er han «nesten norsk» når han går sin første UFC-kamp. Foto: Viaplay

UFC-Jack før debuten: – Føler meg norsk nok til å gå inn med norsk flagg

Jack Hermansson (28) er svensk statsborger, men etter åtte år i Norge og med Oslo-klubben Frontline Academy i Oslo i ryggen banker fighterhjertet hans veldig mye for Norge.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det stemmer at jeg er svensk statsborger men at jeg er bosatt i norge siden 8 år tilbake. Jeg føler meg norsk nok til å gå inn i buret med norsk flagg, og svensk nok til å gå inn med det svenske flagget. Derfor kommer jeg til å gå inn med begge, sier Hermansson til VG.

Se kveldens stevne direkte eller i opptak på Viaplay fra kl. 17.45. Se hele kampoppsettet på UFCs sider.

Han har flere av treningskameratene fra Frontline Academy med seg når han entrer buret i 18-19-tiden i kveld. Blant andre Mohsen Bahari og Kenneth Bergh er med for å støtte svensken.

Les forhåndsanalysen av Alexander Gustafssons kamp her!

– Siden hele min MMA-karriere har foregått mens jeg har bodd i Norge, har mine norske treningskamerater alt å si for meg. Jeg hadde ikke kommet dit jeg er i dag uten dem. Jeg er utrolig takknenmelig for at jeg har et så godt team som Frontline Academy, roser Hermansson som også har norsk kjæreste.

Se langt invervju med Hermansson der han blant annet forteller om jobben i en dyrebutikk.

28-åringen hadde da også med seg begge flaggene under gårsdagens innveiingi Tyskland.

LITT NORSK: Jack Hermansson hadde med seg begge flaggene under gårsdagens innveiing. Foto: Viaplay

– Innveiingen var en kul opplevelse. Det har vært mer oppstyr og interesse enn det pleier å være, men det var jeg forberedt på. Det er snakk om UFC, men jeg føler meg veldig komfortabel og alt er under kontroll, sier Hermansson.

Han står med 13 seirer og to tap før UFC-debuten i Hamburg der briten Scott Askham (14-2) er motstander. Hermansson har vunnet sine siste åtte kamper og forsvarte mellomvekttittelen i Cage Warriors flere ganger.

– Askham er en høy southpaw med fire UFC-kamper. Han er god på thaiboksing og jiu jitsu, sier Hermansson om kveldens hinder.

PS! Hermansson er en av flere skandinaver som skal i aksjon i kveld. Les om resten av gjengen her. Emil Meek skulle etter planen ha debutert i kveld, men måtte som kjent trekke seg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder