FORSVARTE TITTELEN: Chris Weidman (t.h.) hadde problemer innledningsvis mot Vitor Belfort, men vant likevel på teknisk knockout i første runde. Foto:John Locher,Ap

Weidman knuste Belfort og forsvarte UFC-tittelen

Chris Weidman (30) ryddet unna nok en brasilianer da han til slutt knuste Vitor Belfort (38) i Las Vegas i helgen.

  • Per Opsahl

Artikkelen er over fem år gammel

Oppladningen til tittelkampen i mellomvekt har vært intens, og det toppet seg da Weidman under fredagens innveiing kalte Belfort en juksemaker.

Han mente brasilianeren fortsatt brukte doping, noe han tidligere har vært utestengt for, og sverget på at veteranen skulle få betale for det i buret.

Forhåndsanalysen: Den gamle løvens siste sjanse

Det fikk han også til slutt, men Weidman måtte virkelig slite. Innledningsvis var det en meget aggressiv Belfort som gikk offensivt til verks mot mesteren.

Weidman tok imot flere tunge slag, og fikk et solid kutt over øyet som blødde voldsomt.

– Belfort kom ut i kjent stil, og hadde de gode, gamle kjappe hendene vi husker ham for. Han hadde en slagserie på Weidman som sto opp mot burveggen, og da så det virkelig ut som om mesteren var truet, sier MMA-Revyens redaktør, Andreas Roaldsnes, til VG.

Brukte bryteferdighetene

Amerikanske Weidman kom seg unna, og hadde esset på lur. Han har sin bakgrunn fra brytesporten, og bestemte seg for å ta kampen til bakken. Da han fikk ned Belfort ganske greit på første forsøk, endret kampen totalt karakter.

Fra såkalt «mount»-posisjon hadde Weidman full kontroll og traff med en drøss med slag og albuer før dommeren til slutt stoppet kampen da klokka viste to minutter og 53 sekunder ut i den første runden.

AVGJORDE FRA «MOUNT»: Et solid kutt over det venstre øyet viser at Chris Weidman fikk kjørt se mot Vitor Belfort. Men her har han fått brasilianeren ned, og avgjør det hele bare sekunder senere. Foto:John Locher,Ap

– Det burde ikke være noen tvil om Weidmans dominans i mellomvekt nå. Han har forsvart tittelen mot to farlige motstandere, deriblant Anderson Silva som er den mest dominante mesteren gjennom tidene, sier Roaldsnes.

Belfort ble den tredje strake brasilianeren som har fått juling av Weidman. Først slo han Anderson Silva to ganger, og deretter fikk Lyoto Machida kjenne på amerikanerens styrker i tittelkampen i fjor sommer.

Les også: Skrekkskade avgjorde tittelkampen

Weidman er født og oppvokst i New York, og i desember kan det bli arrangert UFC-stevne i Madison Square Garden - dersom MMA blir tillatt i staten. 30-åringen sa etter kampen at han ikke bryr seg om hvem som er motstander så lenge han får sjansen til å fighte på hjemmebane.

Motstander kan bli landsmannen Luke Rockhold som har imponert voldsomt i det siste.

PS! I den andre tittelkampen på stevnet vant Daniel Cormier mot Anthony Johnson, og etterpå fyret han løs mot den gamle mesteren Jon Jones.

Mer om

  1. Kampsport

Flere artikler

  1. UFC-analyse: Den gamle løvens siste sjanse

  2. UFCs gamlefar (45) fikk juling igjen

  3. Benekter homoutspill etter knockoutseier i UFC: – En misforståelse

  4. UFC-analyse: «Vinn eller forsvinn»
    for Weidman

  5. UFC: Rockhold kjørte over «Dragen»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder