STØRST: Conor McGregor rangert bak Demetrious Johnson og Jon Jones på UFCs liste uansett vektklasse. Men det er ingen som er mer omtalt enn iren om dagen. Her jubler han etter seieren mot Jose Aldo. Foto: Steve Marcus , Afp

Kampen om McGregor-kampen

Brasilianske Rafael dos Anjos (31) knuste Donald «Cowboy»
Cerrone (32) sist helg, men det aller meste i UFC handler om hvem som er nestemann i buret mot Conor McGregor (27).

Artikkelen er over fire år gammel

– Aldri har en utøver hatt så mye makt over hvem han vil møte som McGregor. Gjennom å provosere på seg det aller meste av UFCs lettvektere og fjærvektere, har han virkelig sørget for nok alternativer, sier MMA-revyens redaktør Andreas Roaldsnes til VG.

McGregor tjente 10. millioner i sekundet

Det er litt under to uker siden McGregor satte Las Vegas på hodet og knocket ut fjærvektmester Jose Aldo etter 13sekunder.

Etterpå gjorde han det klart at han ville opp en vektklasse for å sikre seg to UFC-titler. Sist helg forsvarte Rafael dos Anjos sin tittel i lettvekt ved å knuse Cerrone etter et drøyt minutt på stevnet i Orlando, Florida.

– Dos Anjos er merkelig nok ikke den største kampen for iren akkurat nå, men McGreogr har sagt han vil ha beltet.

En rekke utfordringer

Det kryr med andre ord av potensielle motstandere for McGregor, og det er mange som gjerne vil ha den kampen, fordi den garantert generer mye oppmerksomhet og store penger.

Fjærvekteren Frankie Edgar har truet med å legge opp hvis ikke han får møte McGregor, og i tillegg har Nate Diaz og Charles Oliveira vært frempå og sagt at de vil opp i buret mot den irske superstjernen.

Norske Aron møtte McGregor i 2011: Håper han får juling

Etter stevnet sist helg skrev McGregor følgende på Twitter:

LETTVEKTMESTEREN: Rafael dos Anjos jubler etter seieren mot Donald Cerrone (t.h.). Brasilianeren er en av de aller heteste kandidatene til å møte Conor McGregor. Foto: Jacob Langston , Ap

«Still dem på rekke på knærne og hendene ut. Jeg vil at de skal trygle meg» publiserte McGregor med et bilde av seg selv foran en luksusbil.

– McGregor jakter en historisk karriere og vil holde belter i to vektklasser, men timingen her er viktig. Om seks måneder er det UFC 200, og da vil UFC garantert sette opp McGregor. Kanskje tanken er å gi ham en underholdende kamp før det, sier Roaldsnes.

Les også: Holm kan tjene 60 millioner på returmøte med Rousey

– Av de særeste skikkelsene

– Diaz er en av de særeste skikkelsene vi har i sporten. Jeg tror UFC kunne tenke seg McGregor mot Diaz i Irland i mars. Frankie Edgar kan måtte se langt etter tittelsjansen sin på en stund. McGregor har alle kortene på sin hånd, mener Roaldsnes.

Det første UFC-stevnet i 2016 er weltervektmester Robbie Lawler mot Carlos Condit i Las Vegas 3. januar. Det stevnet sendes påViaplay etter at MTG endte opp med de norske UFC-rettighetene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder