LYS. ENDE FREMTID: Carlos Condit ble sett på som en av de virkelig store som skulle tre frem i skyggen av George St-Pierre. Her fra innveiingen før møtet mellom de to i 2012. Foto:Paul Chiasson,Ap

UFC-analyse: «Kronprinsen» er endelig tilbake

Mange trodde Carlos Condit (31) var fremtiden i weltervekt etter Georges St.Pierre. Natt til søndag vender den populære «Natural Born Killer» tilbake mot tidligere tittelutfordrer Thiago Alves (31).

Artikkelen er over fem år gammel

Analysen er skrevet av MMA-Revyens redaktør Andreas Roaldsnes ( @andreasroa på Twitter).

Se nattens stevne på CSports og CMore Extreme fra kl. 04.00. Se hele kampoppsettet her.

I begynnelsen av 2014 startet UFCs uoffisielle weltervekt-turnering. Georges St.Pierre, som hadde voktet divisjonens gullbelte på en ustoppelig vis i sju år kunngjorde at han ikke lenger «hadde det i seg». Øyeblikket kom rett på halen av en vond seier over Johnny Hendricks.

Vi sier seier, men de fleste som så kampen så en sulten Hendricks banke opp en litt treig og defensiv UFC-mester som vant noe ufortjent på poeng.

Hør MMA-Revyens podcast: MMA-Revyen diskuterer UFC 187 i Episode 103.

GSP sin velmenende jernhånd hadde ligget over divisjonen i mange år. Da han trakk seg tilbake med den svært menneskeliggjørende talen etter «seierstapet» til Hendricks i november 2013, var det som om et kappløp startet.

I MMA-Revyen kalte vi det «UFCs Weltervekt Free-for-all». Alle som var i topp 15 av divisjonen kunne stable en eller to seier sammen og bli den nye mesteren. Det var en spennende tid.

RUTINERT: Thaigo Alves (t.v.) går sin 20. UFC-kamp i helgen. Her er han i aksjon mot Rick Story i mai 2011. Foto:Julie Jacobson,Ap

Det var en California Gold Rush-stemning over det hele. Det var førstemann til gullet, men sjansen for at noen som var mer slu og brutal skulle komme og stjele det fra deg var stor. UFCs weltervektdivisjon har gjennom alle disse årene vært den med de jevnt over beste og mest gjenkjennelige navnene og karakterene.

Diaz, Hendricks, Lawler, MacDonald og Carlos Condit. Mange hadde tapt til GSP. Nå hadde alle sjansen igjen, og det hele begynte kjapt å ligne en turnering.

«The Natural Born Killer», Carlos Condit, var en av våre favoritter til å ta gullet, men MMA-gudene smilte ublidt til den tidligere interim-mesteren. Dessverre røk han noen leddbånd i kneet venstrekneet sitt i den aller første «turneringskampen» mot Tyron Woodley.

Hendricks og Lawler

Condit ble slengt på hylla, gutta som stod igjen på toppen av gullhaugen har siden vært Johnny Hendricks og, litt senere, Robbie Lawler.

MMA er en sport der alt handler om din siste kamp, kanskje med mindre du har bygget deg opp en solid historie og fan-base. Nå når Condit endelig kommer tilbake fra skade trosser han stereotypen. Det er mange som husker ham og har store forventninger til hva han kan komme med.

Det er bare noen få ting du trenger å vite om Condit. Han angriper alltid, han ser ikke ut til å ha en av-knapp, og til og med i de kampene han taper, stiger hans MMA-aksje.

GIKK TITTELKAMP: I 2009 møtte Thiago Alves (t.h.) mesteren Georges St. Pierre. Foto:Neil Davidson,AP

Da Georges St.Pierre var skadet i 2012 var han interim-mester. I kampen om det forente beltet tapte Condit, men bare etter å ha knocket ned GSP med et hodespark og truet med å avslutte kampen. Carlos Condit har bare tapt to (vi regner ikke kneskaden mot Tyron Woodley) ganger i UFC, og han har vært i buret med de aller beste. I oppløpet mot en ny sjans på GSP tapte han en avgjørelse til Hendricks, i en av de beste kampene i året.

Carlos Condit har en lang og god historie, ja. Men hva med denne litt ukjente motstanderen hans? Hva har Thiago Alves gjort for oss i det siste?

Da Thiago Alves utfordret for weltervekttittelen i 2009 var han ansett som en stor trussel for beltet til Georges St.Pierre. «The Pitbull» har et passende kallenavn. Han har en aggressiv stil og var kjent for å vinne på knockouts. Alves og Condit har noen åpenbare fellestrekk. Begge har nådd et toppunkt i sine MMA-karrierer ved å utfordre for tittel, vi er usikker på om de kommer til å nå et lignende punkt igjen, og de har begge vært ute en lengre periode med skader.

Alves har en lang historie i UFC. Når han går i oktagonet mot Carlos Condit natt til søndag gjør han det for 20. gang. Han er heller ikke særlig gammel for divisjonen, med sine 31 år, men han har sannsynligvis mye slitasje. Det kan være bakgrunnen for at han hadde et to års langt opphold fra konkurranse.

TØFFIN: Carlos Condit (t.v.) reiser seg etter å ha vunnet på teknisk knockout mot Rory MacDonald i 2010. Foto:Darryl Dyck,Ap

Begge utøverne tror denne kampen kan være den som setter dem tilbake i tittelbildet. Situasjonen i toppen av weltervektdivisjonen er fortsatt kaotisk. På UFC 189 den 11. juli 2015, sammen med tittelkampen mellom Conor McGregor mot Jose Aldo, skal Robbie Lawler forsvare weltervekttittelen mot Rory MacDonald.

Gullrushet er fortsatt i gang, og både Alves og Condit kan komme til å stjele gullet.

Se nattens stevne på CSports og CMore Extreme fra kl. 04.00. Se hele kampoppsettet her.

Carlos Condit

• 29 seirer, åtte tap

• Tidligere UFC interim weltervektmester

• Angriper kontinuerlig

• Like aggressiv fra alle posisjoner

• Blir bedre for hver runde som går

• Tåler det meste, har aldri blitt knocket ut

• 14 knockoutseirer, 13 submission-seirer, svært komplett MMA-utøver

• Har avsluttet 27 av 29 kamper

Thiago Alves

• 21 seirer, ni tap

• Tidligere tittelutfordrer

• Kommer tilbake fra langt skadeavbrekk

• Vunnet mer enn halvparten av kampene sine på knockout

• Også svært durabel

• Svært aggressiv stil

• UFC-veteran

Kampforløp

Vi er ganske sikret en underholdende kamp, i alle fall på papiret. Det kan være Alves er interessert i å skifte nivåer for å slite ut Condit og lete etter submissions eller en teknisk knockout i overgangene, men Condit er vanligvis ikke typen til å la seg slite ut. Mest sannsynlig blir dette en kamp som blir avgjort stående.

Vi bør forvente mange lave spark, men også en del ville vekslinger fra Alves, Condit har fordelene i denne kampen, først og fremst fordi han blir bedre for hver runde, og kampen er satt til å vare i fem runder. Dersom Condit klarer å være teknisk overlegen vil sjansene være tilstede for at han sliper ned Alves og finner en vei til en teknisk knockout.

Mer om

  1. Kampsport

Flere artikler

  1. UFC-analyse: 2016 starter med et fyrverkeri av en tittelkamp

  2. UFC-analyse: Maia - den siste av en døende rase

  3. UFC-analyse: Storkampen alle har oversett

  4. Nesebrudd avgjorde UFC-oppgjør

  5. UFC-analyse: Den tidligere mesteren har alt å tape

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder