BOKSER I KVELD: Tim-Robin Lihaug, her avbildet i 2017, skal bokse foran hjemmefansen i Sotra Arena i kveld. Foto: Butt, Mariam / NTB scanpix

Lihaug gjør «comeback» på hjemmebane i kveld: – Min største kamp

Proffbokser Tim-Robin Lihaug (26) var nærmest avskrevet, men har nektet å gi opp boksedrømmen. I kveld fyller han Sotra Arena like ved barndomshjemmet, og håper en seier mot finske Timo Laine (34) skal sette fyr på karrieren.

– Jeg gleder meg noe helt sinnssykt, og har trent så lenge for dette nå, sier Lihaug til VG.

Han er fortsatt bare 26 år gammel, men har 22 proffkamper på CV-en. Lihaug har jevnt over blitt matchet ganske tøft, og står med 18 seirer og fire tap.

I 2016 bokset han mot den tyske stjernen Arthur Abraham, og han har vært i aksjon på storstevne i Oslo Spektrum. Det er likevel når rundt 2000 tilskuere samler seg i Sotra Arena i kveld, at han får karrierens høydepunkt.

Hansvoll stoppet kampen da Lihaug tapte: – Mitt ansvar å gjøre det

– Ja, dette er min største kamp. Da jeg ble proff i 2012 drømte jeg om å bokse på hjemmebane, men etter at jeg tapte to kamper i 2017 så alt mørkt ut, sier Lihaug.

Hjem til Bergen

At han tapte på teknisk knockout mot Abraham i 2016 var ingen stor sportslig nedtur, men året etter ble det poengtap mot både Tomas Adamek og Sergey Gorokhov – boksere som i alle fall på papiret burde blitt slått.

– Jeg var ganske deppet etterpå, og vurderte hva jeg skulle gjøre. Jeg følte jeg hadde så mye mer å gi og grublet på hvordan jeg skulle få det til, forteller Lihaug.

Løsningen ble å satse for fullt hjemme i Bergen. Der har han trener Trevor Ambrose, kjæresten Renate Fossheim i tillegg til foreldre, søsken og venner.

– Jeg lært mye av årene i utlandet, men det var riktig for meg å komme hjem. Nå har jeg det veldig, veldig bra, sier Lihaug.

VUNNET TO SISTE: Tim-Robin Lihaug jubler etter seieren mot Vasyl Kondor i Arendal i februar i fjor. Han vant også en kamp i juni. Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Dugnad

Kveldens boksestevne er da også en «dugnad» der familie og venner har bidratt på alle plan.

– Pappa hentet motstanderen min på flyplassen, og det er venner som har hjulpet til å rigge opp i arenaen. Vi er ikke så mange, men det er en enorm støtte jeg får, roser hovedpersonen.

Vinner han kampen, så er han IBOs interkontinentale mester i lett tungvekt, og i tillegg WBOs europamester. Det er først og fremst belter som vil gi ham ranking i de respektive forbundene.

– Hvis jeg leverer slik jeg håper, så vet jeg at det ikke er så langt opp til det øverste nivået, sier Lihaug.

Hansvoll sentral

Tidligere proffbokser Thomas Hansvoll har bidratt mye for å få til stevnet. Han var Lihaugs trener i kampen mot Abraham, og de har holdt kontakten siden.

– Vi har blitt veldig gode venner, og jeg gjør dette først og fremst for Tim. Han har hatt en del nedturer. Jeg har brukt mye tid på å støtte ham, og tro på seg selv. Det har han tatt til seg, og nå bokser han om to gjeve titler og om topp 15-verdensranking, sier Hansvoll til VG.

GODE VENNER: Thomas Hansvoll (t.v.), som her trener Tim-Robin Lihaug i forkant av kampen mot Arthur Abraham, skal ha mye av æren for at stevnet i Sotra er blitt noe av. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– I høst ville ingen støtte ham. Sauerland ga en kald skulder, og han slet med å få kamper. Det var da jeg sa: «OK, da gjør vi det selv.» Vinner han, så åpner mange dører seg igjen, og jeg må si at Trevor gjør en fantastisk jobb med Tim, roser Hansvoll.

Flere lokale innslag

Sotraværing, og MMA-utøver, Alexander Jacobsen gjør comeback som proffbokser i kveld. Han møter finske Dimitri Faltin (to seirer, to tap). Adam Mekdad, også han fra Bergen, proffdebuterer mot Anti Hietala (fire seirer, null tap), og i tillegg er det flere amatørkamper mellom norske og finske boksere.

Lihaug møter altså Laine, som har 22 seirer og 11 tap i karrieren, og over 200 amatørkamper. Boksestevnet starter kl. 18.30, og vises på TV 2 Sumo.


Kommersielt samarbeid: Rabattkoder