MMA-Foss med submission-seier i Dublin

Håkon «Døden» Foss (30) leverte en solid forestilling mot britiske Martyn Harris, og står nå med fire strake seirer i MMA-buret.

Artikkelen er over tre år gammel

De to fighterne skulle etter planen møte hverandre for to uker siden i London, men Martyn trakk seg på grunn av sykdom.

Cage Warriors London: Jacobsen med imponerende knockoutseier

Men i kveld ble det kamp, og Foss bekreftet at han er en solid utfordrer i weltervektklassen i Cage Warriors – organisasjonen som rekrutterer mange fightere til UFC.

Se opptak av lørdagens Cage Warriors-stevne på Viaplay Fighting.

To minutter ut i den første runden fikk Foss til en herlig nedtagning av motstanderen, og på bakken var han tålmodig helt til «rear naked choke»-grepet satt. Harris klappet ut da det var gått tre minutter og 38 sekunder av den første av tre stipulerte runder.

Foss har nå fire strake seirer i MMA-buret, og viste at han har flere våpen på lager. De tre foregående kampene har han vunnet på knockout med slag og knær i første og andre runde, nå avgjorde han det altså på bakken.

– Jeg trenger én kamp til før jeg går for tittelen. Gi meg en tøff motstander først – jeg møter hvem som helst, sa Foss da han ble intervjuet oppe i buret.

– Jeg er sånn passe fornøyd. Jeg skulle gjerne hatt en knockout, men man må ta det man får, sier Foss med glimt i øyet til VG.

– Når får vi se deg i aksjon igjen?

– Jeg skal pushe på for å få kamp i Liverpool 1. april.

Alvorlig skadet

30-åringen trener til daglig sammen med profiler som Kenneth Bergh, Mohsen Bahari, Emil Meek, og Jack Hermansson på Frontline Academy i Oslo.

For noen uker siden fortalte Foss om to alvorlige skader som kunne ha kostet ham karrieren, men nå er han en av de virkelig spennende utfordrerne i Cage Warriors. Foss står nå med åtte seirer og tre tap i proffkarrieren.

MMA-Foss om nyreskaden: – Jeg hadde 2,5 liter blod inne i buken

– Jeg tror Håkon Foss er moden for veldig mye forskjellig, og Cage Warriors har nok funnet enda et fremadstormende navn i Foss. Fortsetter han slik så bli han nok et av de mest kjente navnene i Cage Warriors raskt. Håkon har kjempemye erfaring og klør etter å vise frem hvor god han er, sier en imponert Andreas Roaldsnes, redaktør i MMA-revyen, til VG.

I natt er det for øvrig UFC-stevne i Las Vegas, og tittelkamp mellom Tyron Woodley og Stephen Thompson. Se stevnet direkte eller i opptak på Viaplay Fighting fra kl. 04.00.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder