OVERLEGEN: Michael Bisping hadde lite å stille opp med mot Luke Rockhold i Sydney i helgen. Rockhold avgjorde UFC-oppgjøret på overlengent vis, men bommer her med et høyreslag i den første runden. Foto:Mark Kolbe,Getty Images

Ydmyket UFC-stjerne med enarmet «giljotin»

UFC-oppgjøret mellom den britiske bråkebøtta Michael Bisping (35) og amerikanske Luke Rockhold (30) ble en solid maktdemonstrasjon av sistnevnte.

 • Per Opsahl

Artikkelen er over fem år gammel

Det var knyttet store forventninger til hovedkampen i helgens UFC-stevne i Australia, og de to mellomvekterne har begge tatt mål av seg til å få muligheten til å møte mesteren i vektklassen – for tiden Chris Weidman som også satt octagonside i Sydney.

UFC-analyse: «Den forhatte briten» entrer buret i natt

Bisping har som vanlig vært stor og ikke minst ufin i kjeften i lang tid, og Rockhold har ikke lagt skjul på at briten har irritert ham. Men da de to omsider entret buret, så viste det seg ganske raskt at Rockhold var overlegen. Han hadde stor fordel av rekkevidden og kontrollerte Bisping i den første runden.

- Rockhold hadde 12 cm fordel i rekkevidden, og Bisping kom aldri nærme nok til å true. I tillegg brøt han Bisping med solide spark til kroppen, sier MMA-Revyens redaktør Andreas Roaldsnes til VG.

Avsluttet med én arm

Bisping fikk også i første runde et kutt over det venstre øyet etter en uheldig skalling, og det gjorde ikke saken bedre for 35-åringen.

Men selv om Bisping var klart mest populær blant publikum i Allphones Arena, så var det over og ut før det første minuttet var passert i andre runde.

AVGJØRELSEN: Luke Rockhold kaster seg over Michael Bisping etter å ha truffet med et høyt spark. Sekunder senere var kampen over. Foto:Mark Kolbe,Getty Images

Rockhold traff godt med et par høye spark, og Bisping gikk ned. Da kastet Rockhold seg over ham og satte et giljotin-grep som han til slutt hadde med én hånd, og en sjanseløs Bisping hadde ikke noe annet valg enn å gi seg.

Det var noe arrogant og totalt overlegent over måten Rockhold avgjorde det hele på selv om han ikke fulgte opp det han hadde lovet på forhånd – å avgjøre det hele i første runde.

- Rockhold avsluttet teknikken med en arm, helt uanfektet. Det viste seg å være et veldig stort sprang fra femte til niendeplass i UFCs mellomvektdivisjon, oppsummerer Roaldsnes.

Husker ingenting

Bisping var til seg å være rimelig ydmyk da han ble intervjuet i buret rett etter kampen, og på pressekonferansen etterpå gjentok han at Rockhold fortjente seieren.

STYGT KUTT: Michael Bisping slo opp et gammelt kutt da han skallet med Luke Rockhold i første runde. Briten hevder han ikke husker noe etter smellen. Foto:Mark Kolbe,Getty Images

- Jeg må være forsiktig med hvordan jeg ordlegger meg, fordi han slo meg på en fair måte. Men jeg kan faktisk ikke huske noe etter at vi skallet, for å være ærlig. Det er slikt som skjer, vi er der inne og slår og sparker og hoder skaller sammen. Jeg tviler på at det var med intensjon, men det er ingen tvil om at det fikk betydning, sa Bisping som også var klokkeklar på at han fortsetter MMA-karrieren.

Seierherren Rockhold må trolig slå andre topputfordrere som Ronaldo «Jacare» Souza eller Lyoto Machida før han kan få snusen i en tittelkamp, men ville ikke ut med hvem han ønsker å møte.

- Jeg bryr meg ikke, jeg fighter mot hvem som helst, sa Rockhold.

Hovedkortet på «UFC Fight Night 55» i Sydney bød på flere meget underholdende kamper, og oppgjøret mot Ross Pearson imponerte Al Iaquinta med en knockoutseier i andre runde. I tillegg vant den australske hjemmefavoritten Robert Whittaker på teknisk knockout mot Clint Hester.

CSports: Se hele hovedkortet i opptak her (krever abonnement)

Les også

 1. UFC: Avgjorde tittelkampen på 16 sekunder

  Ronda Rousey (27) var nådeløs mot utfordrer Alexis Davis (29) da de møttes i MMA-buret i nattens «UFC 175» i Las Vegas.
 2. Skademarerittet over for MMA-Meek

  Emil «Hulk» Weber Meek (25) er endelig tilbake i full trening etter å ha mistet verdifulle måneder i MMA-karrieren.
 3. UFC-analyse: «Den siste brasilianer» forsvarer tittelen

  MMA-gale brasilianere sitrer av spenning før hjemmefavoritten Jose Aldo (28) skal forsvare tittelen sin i fjærvekt.
 4. UFC: Weidman forsvarte tittelbeltet

  Amerikanske Chris Weidman (30) hadde full kontroll på brasilianske Lyoto Machida (36) i tre runder, og viste styrke…
 5. Slik så UFC-mesteren ut etter helgens kamp

  Jose Aldo (28) befestet sin posisjon som en av UFC-sirkusets aller største profiler.
 6. UFC-analyse: «Den forhatte briten» entrer buret i natt

  Michael Bisping (35) har hatt en lang og solid MMA-karriere bestående av krangling og mange «nesten-kamper».
 7. UFC: Ny maktdemonstrasjon av «Mighty Mouse»

  Demetrious «Mighty Mouse» Johnson (28) er den minste…

Mer om

 1. Kampsport

Flere artikler

 1. UFC: De beste submission-seirene i 2014

 2. UFC: «Karate Kid» avgjorde kampen etter ett minutt

 3. UFC-analyse: «Den forhatte briten» entrer buret i natt

 4. UFC-analyse: Rockholds tittelsjanse ett steg unna

 5. UFC: Mendes knusende overlegen mot Lamas

 6. UFC-Teixeira etter skjebnekampen: – Jeg er tilbake

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder