KLARE TIL KAMP: Conor McGregor (t.v.) og Nate Diaz barker sammen i Las Vegas om halvannen uke. Foto: Steve Marcus og Eric Jamison , AFP og AP

UFC-fansen får drømmekampen: – En av de største kampene UFC har å by på i år

Etter at Rafael dos Anjos (31) måtte trekke seg fra UFC-tittelkampen mot Conor McGregor med brudd i foten, er det nå klart at bråkebøtta Nate Diaz (30) blir motstander 5. mars.

 • Per Opsahl

Artikkelen er over fire år gammel

Lettvekt-mester dos Anjos skulle etter planen forsvare tittelen mot McGregor i Las Vegas 5. mars, men måtte altså trekke seg i går på grunn av en alvorlig skade.

McGregor toppet en fantastisk UFC-karriere med å knocke utfjærvektmester Jose Aldo etter 13 sekunder i desember, og den irske superstjernen hadde nå håpet om å sikre seg en ny tittel i vektklassen over.

McGregor tjente 10 millioner i sekundet mot Aldo

Tittelkampen må McGregor og resten av verden vente på, men i dag ble det klart hvem han møter i MGM Grand Arena om halvannen uke. Velkjente Nate Diaz tar kampen mot McGregor på kort varsel, og på grunn av den korte fristen kommer de to til å møtes i weltervekt.

– Vi ringte Jose Aldo, Aldo takket nei. Vi ringte Frankie Edgar, Edgar takket nei. Vi ringte Donald "Cowboy" Cerrone, og han takket definitivt ja. Det var mange som ville ha kampen, men vi endte med Nate Diaz. Vi følte at det var den rette kampen, og den fansen vil se, sier UFC-president Dana White ifølge MMA Junkie.

UFC-stevnet sist helg: Cowboy-duellen avgjort i første runde

Bråkete brødre

Lillebror Diaz er en av UFC-sirkusets mest karakteristiske fightere, og sammen med broren Nick har han fått mye oppmerksomhet de siste årene - både av positiv og negativ art. Sportslig har det gått opp og ned, men han imponerte stort mot Michael Johnson 19. desember i fjor.

– Nate Diaz er en av UFCs mest populære utøvere. Han ledet kappløpet etter å ta over for dos Anjos hele tiden, i alle fall fra fan-perspektivet. Kampen 5. mars blir ikke lenger historisk, men UFC og McGregor er nok fornøyd likevel, da dette blir en av de største kampene UFC har å by på i år, sier MMA-revyens redaktør, Andreas Roaldsnes, til VG.

– Det eneste som er litt dumt er at vi ikke får særlig tid på å glede oss, og at UFC får lite tid å bygge opp kampen. Det er tross alt noen av de mest interessante personlighetene i UFC som møtes nå, legger han til.

Les MMA-revyens kåring av de største stjernene her

Den nye superstjernen

BLE MESTER: Her knocker Conor McGregor ut Jose Aldo etter 13 sekunder, og sikrer seg tittelbeltet i fjærvekt. Nå er iren godt i gang med å klatre oppover i vektklassene. Foto: John Locher , Ap

McGregor har hatt en lynkarriere etter at han debuterte i UFC for under tre år siden. Han har levert enormt med underholdning både i og utenfor buret og blitt den kanskje aller største stjernen.

VG+: McGregor setter Irland på hodet

Han står med syv seirer av like mange mulige i UFC, og har 19 seirer og to tap totalt i karrieren. Diaz på sin side har 18 seirer og ti tap.

– Nate Diaz er rangert som nummer fem i lettvekt og har hatt en rekke spektakulære oppvisninger i det siste. Han slo Michael Johnson på en overbevisende dommeravgjørelse i sin siste kamp, der han også kalte ut McGregor. Diaz kjører en boksetung stil, men har toppnivå grappling i tillegg. Stilen hans er kjent for å være orientert mot volum i stedet for slagkraft, der han bryter ned motstanderne sine runde for runde, ispedd «skittslenging» mellom slagene, sier Roaldsnes.

Rousey snakker om selvmordstankene etter tapet mot Holm

Han mener at Diaz' største svakthet før møtet med McGregor er tendensen han har for ikke å bry seg om at han blir truffet selv.

– Dessuten er McGregor svært effektiv i de første rundene, mens Diaz er mer effektiv desto lengre kampen varer. Både Diaz og McGregor er typene til å føre lengre samtaler i MMA-buret og fyre motstanderen opp. Det blir veldig spennende å se effekten de har på hverandre både i oppkjøringen og i kampen, sier Roaldsnes.

PS! Også Holly Holm går kamp på «UFC 196»-stevnet i Las Vegas 5. mars. Hun skal forsvare tittelen sin i bantamvekt mot Miesha Tate. Holm knuste som kjent den store, store stjernen Ronda Rousey itittelkampen i november. Stevnet sendes direkte på Viasat Sport og Viaplay.

Les også

 1. MMA-stjernen Conor McGregor i polititrøbbel etter våpenbilde

  Politiet etterforsker Conor McGregor (27) etter at MMA-stjernen publiserte et bilde av en maskert mann med automatvåpen.
 2. Dette var de beste UFC-kampene i 2015

  UFC har arrangert hundrevis av kamper det siste året, og det har vært flere minnerike oppgjør med superstjerner som…
 3. VG og MMA-revyens liste for 2015: Her er UFC-sirkusets aller største stjerner!

  2015 har vært et nytt dramatisk år i UFC, og det toppet seg med flere gigantkamper og overraskelser i desember.
 4. UFC-profil: – Holly Holm kan tjene 60 mill. på revansjmøte

  UFC-mester Holly Holm (34) kan tjene utrolige 60 mill. kroner hvis hun stiller til revansjmøte mot Ronda Rousey (28).
 5. Den irske UFC-stjernen tjente 10 mill. i sekundet – nå blir det julegaver på kjæresten

  Han dro på jobb, slåss i 13 sekunder – og satt igjen med…
 6. UFC-drama: Vant gigantkampen på knockout etter 13 sekunder

  Jose Aldo (29) hadde ikke tapt en MMA-kamp siden 2005, men den irske rebellen og folkehelten Conor McGregor (26) brukte…
 7. Irske McGregor i gråt etter UFC-seier

  Den bråkjekke iren Conor McGregor (26) levde opp til de enorme forventningene han har lagt på sine egne skuldre.
 8. Brækhus med stikk til gammel rival: – Hun unngikk meg i to år

  BERLIN/OSLO (VG) Mens Cecilia Brækhus (34) venter på et etterlengtet comeback, så opplever tidligere bokser Holly Holm…
 9. Rousey knocket ut i Australia: – Tidenes overraskelse i UFC!

  Ronda Rousey (28) har vært så overlegen i MMA-karrieren at hun har blitt sammenlignet med en ung Mike Tyson.
 10. UFC: Cowboy-duellen ble avgjort i første runde

  Donald «Cowboy» Cerrone (32) låste fast Alex «Cowboy» Oliveira (28) i en «triangle choke», og avgjorde kampen i…
 11. MMA-stjerne snakker ut om de mørke tankene etter sjokktapet

  MMA-stjernen Ronda Rousey (29) røper at hun umiddelbart etter det brutale nederlaget mot Holly Holm (34) tenkte på om…

Mer om

 1. MMA
 2. Kampsport

Flere artikler

 1. Her stoppes kjeften på Conor McGregor

 2. UFC-analyse: Endelig en personlighet som kan måle seg med «gale» McGregor

 3. McGregor fikk revansje i blodig storkamp: – Kongen er tilbake!

 4. McGregor-show både før, under og etter kampen - nå er han historisk

 5. Nå vil McGregor bli historisk: Går for UFC-bragd i gigakamp

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder