FRYKTELIG NEDTUR: Paige VanZant, som her feirer seieren mot Alex Chambers i september, gikk på en kjempesmell mot Rose Namajunas i Las Vegas i natt. Foto: John Locher , Ap

Gråtende UFC-yndling: – Jeg ble utklasset på alle måter

Paige VanZant (21) har fått stjernestatus i MMA til tross
for sin unge alder, men da hun gikk sin første hovedkamp på et UFC-stevne i natt ble hun rundjult av Rose Namajunas (23).

 • Per Opsahl

Artikkelen er over fire år gammel

Det var knyttet stor spenning til stråvektoppgjøret mellomto av kvinnene som er ventet å få solide karrierer. VanZant har imponert med voldsom intensitet og råskap i sine kamper så langt, men ble fullstendig nøytralisert av Namajunas i Las Vegas i natt.

Forhåndsanalyse til nattens møte mellom Mendes og Edgar: Duellen i kjølvannet av gigantkampen

– Jeg ble utklasset på alle måter. Jeg må rett og slett øve mer på teknikker sammen med teamet mitt, sa VanZant på pressekonferansen og forsøkte å holde tårene tilbake.

Det klarte ikke 21-åringen, som flere ganger brast ut i gråt over skuffelsen etter nederlaget. Den tidligere cheerleaderen har på kort tid, også på grunn av sitt vakre utseende og positive vesen, blitt en stor profil i UFC-sirkuset. Med seier mot Namajunas, så var det snakk om muligheten til å gå tittelkamp mot den polske mesteren Joanna Jedrzejczyk. Det nivået er hun for øyeblikket langt unna.

Les om den polske slagmaskinen som topper UFCs stråvektklasse

Blodig

Namajunas styrte kampen fra start, og prikket inn kombinasjoner hver gang VanZant prøvde seg på sine velkjente fremstøt. Også nedtakninger ble det mange av, og VanZant hadde mer enn nok med å forsvare seg.

Et dypt kutt under det høyre øyet, som hun fikk tidlig i kampen, blødde kraftig. Det så ille ut for ungjenta som likevel imponerte med å komme seg unna to brutale armbar-forsøk, og en «rear naked choke» - til stor jubel fra publikum.

Youtube: Se høydepunkter fra kampen - se hele stevnet i reprise på TV 2 Sumo.

Men i den femte og siste runden var det over da Namajunas fikk en en «rear naked choke» og VanZant måtte tappe ut. Da hadde hun allerede tapt alle rundene på poeng.

STOR FREMTID: MMA-revyens Torstein Sandaa-Johansen tror Paige VanZant kommer sterkt tilbake etter napet mot Rose Namajunas. Foto: Rich Pedroncelli , Ap

– Namajunas viste hvorfor alle snakket om henne for et år siden. For et vidunder hun er! Hun viser at hun er milevis foran VanZant, som overlever på tøffheten sin. Hun dominerte VanZant fra første minutt til avslutningen i alle områder av spillet, sier MMA-revyens kommentator, Torstein Sandaa-Johansen, til VG.

– Avkledd på teknikken

– VanZant ble avkledd på teknikken. Hun har kommet veldig langt med tøffhet, god kondisjonering og styrke, men det holder bare til et visst punkt. Men hun er også veldig ung, og hvis vi ser på submissionforsvaret, tøffheten og utholdenheten hennes kommer hun til å bli en fantastisk utøver når hun får teknikken på plass.

– Jeg tror Paige VanZant er en fremtidig tittelholder i UFC, sier Sandaa-Johansen som også håper at Namajunas får mer tid på seg før hun møter tittelholderen.

Det har vært flere dramatiske oppgjør i kvinne-MMA de siste ukene - for en måned siden knocket Holly Holm ut superstjernen Ronda Rousey.

– Vi må huske at Rose fortsatt kun er 23 år ung. I mine øyne er mesteren Joanna Jędrzejczyk fortsatt et stykke foran, men Rose har alle muligheter til både å nå og passere mesterens nivå. Jeg håper imidlertid UFC-ledelsen gir henne tid til å vokse og utvikle seg, for gir de henne et år eller to kommer vi til å få en vidunderlig tittelkamp mellom henne og Jędrzejczyk.

PS! Det er en enorm helg for MMA-interesserte. Nattens stevne følges opp av møtet mellom Chad Mendes og Frankie Edgar natt til lørdag, og det topper seg med gigantoppgjøret mellom Jose Aldo og Conor McGregor natt til søndag. På det samme stevnet er det også tittelkamp i mellomvekt mellom Chris Weidman og Luke Rockhold.

Les også

 1. UFC-analyse: Duellen i kjølvannet av gigantkampen

  Kampen mellom Chad Mendes (30) og Frankie Edgar (34) er en av de siste puslespillbitene som må til for å sette den…
 2. Kenneth Bergh prøver seg i «The Ultimate Fighter»

  Denne uken reiser den norske MMA-proffen Kenneth Bergh (26) til Las Vegas for å prøve lykken i realityserien «The…
 3. Jahnsen vant på submission i Colchester

  Den norske MMA-veteranen Aron Jahnsen (34) brukte under ett minutt på å vinne på submission mot Hayden Critchfield…
 4. Teknisk lekkerbisken da Henderson vant UFC-oppgjør

  Jorge Masvidal (31) skapte store problemer for Benson Henderson (32), men gikk tom for krefter i de to siste rundene og…
 5. Meek med knockoutseier i Sverige: – Jeg er jo rå å se på!

  MMA-utøver Emil «Vallhalla» Weber Meek (27) fikk en perfekt start med sitt nye kallenavn da han vant på teknisk knockout…
 6. Pepet ut etter thrilleroppgjør i UFC

  Amerikanske Neil Magny (28) ble slått ned to ganger i den fjerde runden, men vant likevel så vidt på poeng i meksikanske…
 7. Rousey bryter stillheten etter kjempesmellen: – Jeg har det
  bra

  Ronda Rousey (28) lover å komme tilbake i MMA-buret etter å ha blitt knust av Holly Holm (34) i helgen.
 8. Rousey knocket ut i Australia: – Tidenes overraskelse i UFC!

  Ronda Rousey (28) har vært så overlegen i MMA-karrieren at hun har blitt sammenlignet med en ung Mike Tyson.

Mer om

 1. MMA
 2. Kampsport

Flere artikler

 1. UFC-analyse: Oppgjør mellom ungdommens frontkvinner

 2. UFC: Maia knuste Condit og brast i gråt

 3. VG og MMA-revyens liste for 2015: Her er UFC-sirkusets aller største stjerner!

 4. Jacobsen tapte tittelkampen i første runde

 5. Namajunas forsvarte UFC-tittelen i thrillerkamp – Nurmagomedov ny lettvektmester

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder