LETTVEKTMESTER:  Vasil Lomatsjenko ble for sterk mot Jorge Linares i nattens oppgjør.
LETTVEKTMESTER: Vasil Lomatsjenko ble for sterk mot Jorge Linares i nattens oppgjør. Foto: Kevin Hagen / TT NYHETSBYRÅN

Lomatsjenko med seier på knockout i tiende runde

KAMPSPORT

Ukrainske Vasil Lomatsjenko (30) måtte for første gang i karrieren ta telling, men sikret seg likevel VM-tittelen i lettvekt da han vant mot Jorge Linares (32) fra Venezuela i nattens oppgjør i Madison Square Garden, New York.

  • Per Opsahl
Publisert:

Dermed tok Lomatsjenko VM-beltet i sin tredje vektklasse, og han er den som har klart det på færrest kamper i historien.

Som amatør endte han opp med den utrolige statistikken 396 seirer og ett tap, og nå er proffkarrieren også i ferd med å virkelig eskalere.

30-åringen, som ble olympisk mester i 2008 og 2012, ble proffbokser i 2013 og har fra dag én møtt topp motstand. Likevel står han med imponerende 11 seirer (ni på knockout) og ett knepent poengtap.

Han er regnet for å være en av de aller beste herrebokserne uansett vektklasse, og mottok i helgen prisen som årets herrebokser i 2017. For øvrig på den samme tilstelningen der Cecilia Brækhus ble den første til å motta den kvinnelige versjonen av utmerkelsen.

I Madison Square Garden satt blant andre Brækhus og Vladimir Klitsjko, den ukrainske tungvektlegenden, ringside. Sammen med over 10.000 tilskuere.

De fikk se ham vinne på teknisk knockout mot Linares etter å ha truffet med harde til kroppen et par minutter ut i tiende runde.

Linares var rangert som verdens beste lettvekter før møtet med Lomatsjenko, og sto med solide 44 seirer og tre tap før møtet med ukraineren.

– Han traff meg perfekt med knockoutslaget, oppsummerte Linares kort.

Men Lomatsjenko måtte altså ned i kanvasen på tampen av syvende runde. Det er første gang han har blitt slått ned i proffkarrieren.

– Det var en herlig kamp. Det høyreslaget (som senket ham), var et glimrende slag. Det er slikt som skjer. Jeg forberedte meg til de siste rundene, og faren min sa til meg at jeg måtte gå til kroppen, forklaret Lomatsjenko.

Rådet fra trenerpappa Antoli Lomatsjenko ble også det som avgjorde oppgjøret.

PS! Lomatsjenko skal etter planen forsvare tittelen sin 25. august. Motstander er ennå ikke klar.

Her kan du lese mer om