KLARE FOR NYTT MØTE: Cecilia Brækhus og Jessica McCaskill skal møtes i revansjmøte «tidlig i 2021». Foto: Ed Mulholland / Matchroom / Ed Mulholland / Matchroom

Cecilia Brækhus legger ikke opp - vil ha revansj mot McCaskill

Cecilia Brækhus (38) tapte for første gang i sin proffkarriere da hun møtte amerikanske Jessica McCaskill (35). Nå er det klart at hun vil ha revansj. Brækhus synes det blir feil å gi seg etter det hun kaller «min dårligste kamp i karrièren».

 • Ole Kristian Strøm
 • Per Opsahl

Det kommer fram av en pressemelding mandag kveld. Der står det at Brækhus har tatt i bruk sin klausul om å kunne kreve revansjmøte, og at dette kommer til å bli «tidlig i 2021».

Det har hersket usikkerhet om hva 38-åringen gjør videre, men nå er det altså klart at hun ikke ønsker å legge boksehanskene på hylla.

– Det var den dårligste forestillingen i hele min karrière. Jeg føler fremdeles at jeg vant, eller kunne ha fått uavgjort, og da jeg tenkte på det, så visste jeg at jeg kunne slå henne i en revansjkamp, sier Brækhus i pressemeldingen.

– Jeg vil ikke gi meg med den dårligste kampen i min karrière. Det skylder jeg mine supportere. Hvis det hadde vært en match der jeg tapte mot en bedre bokser, hadde vært i min beste form og jeg hadde gitt alt, så hadde det vært greit, jeg kunne ha lagt opp, men det var ikke tilfellet her.

les også

Brækhus om tapet: – Da jeg gikk i ringen var jeg utslitt både fysisk og mentalt

– Vi må møtes igjen, under andre omstendigheter, sier Brækhus, som nylig sa i et VG-intervju at «da jeg gikk i ringen, var jeg utslitt både fysisk og mentalt». Bergenseren sa også at «jeg har blitt oppringt og overøst med hyggelige meldinger fra venner, familie, team og fans».

Cecilia Brækhus sier at hun ikke trenger å forandre noe for å kunne vinne, at de aldri undervurderte McCaskill og det ikke er noen å skylde på for tapet.

– Det fungerte bare ikke.

les også

«Lukkøyes» nye kamp på VG+: Følg Ole Klemetsens jakt på «superkroppen»

Pluss content

Verdensmesteren bruker selvfølgelig anledningen til å gi Brækhus et lite pek:

– Jeg har aldri sett noen i boksehistorien komme så kjapt tilbake etter å ha lagt opp, sier McCaskill i pressemeldingen.

– Vi visste at hun ville komme tilbake, og at det bare var et spørsmål om tid.

Brækhus tapte på poeng mot Jessica McCaskill og mistet dermed verdensmesterbeltene sine. Én av tre dommere klarte ikke skille de to (95–95), mens to dommere ga amerikaneren seieren med 97–93 og 97–94.

20. januar 2007 vant hun sin første proffkamp. I sin 37. kamp, 13 år senere, sa seiersrekken stopp. Jessica «CasKILLA» McCaskill ble for sterk for Cecilia Brækhus på gaten i USA.

Her kan du lese om alle kampene til Brækhus med fakta, bilder og videoer fra hennes boksekarriere.

PS: Det er ikke klart hvor returkampen i 2021 skal gå.

Mer om

 1. Boksing
 2. Cecilia Brækhus

Flere artikler

 1. Mener Brækhus ble bortdømt: – Grisekamp av McCaskill

 2. Sjokktap etter 13 år: Cecilia Brækhus mistet verdensmesterbeltene

 3. Strenge smitteverntiltak før tittelkampen: – Surrealistisk

 4. Brækhus bokser tittelkamp blant skyskrapere – uten publikum

 5. Nå kan Cecilia Brækhus toppe bokselegenden: – Et øyeblikk for historien

Fra andre aviser

 1. Vurderte å legge opp: Nå bekrefter Brækhus ny kamp

  Aftenposten
 2. Mistet alle fem VM-beltene i natt: Sjokktap for Brækhus – hinter om å legge opp

  Aftenposten
 3. Ekspert tror ikke det er slutt for Brækhus: – Når hun får møte mennesker igjen og får ny energi, tror jeg hun vil ha en kamp til

  Aftenposten
 4. Ekspert tror ikke det er slutt for Brækhus: – Når hun får møte mennesker igjen og får ny energi, tror jeg hun vil ha en kamp til

  Bergens Tidende
 5. Mistet alle fem VM-beltene i natt: Sjokktap for Brækhus – hinter om å legge opp

  Fædrelandsvennen
 6. Ekspert tror ikke det er slutt for Brækhus: – Når hun får møte mennesker igjen og får ny energi, tror jeg hun vil ha en kamp til

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no