Brækhus med tre brudd i foten: - Nå var jeg griseheldig

Cecilia Brækhus (33) fullførte helgens boksekamp mot Jennifer Retzke (30) med tre brudd i foten. Det ble klart etter en legeundersøkelse i Berlin i dag.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

TIL SYKEHUSET I NATT: Cecilia Brækhus tok seg tid til et lite møte med norsk presse før turen gikk til sykehuset i natt. Foto:Mattis Sandblad,VG

- Jeg har tre brudd på oversiden av foten, som ble oppdaget under dagens MRT-undersøkelse. Nå blir det fire uker på krykker og litt rehabilitering. Jeg kan starte opp om seks uker. Jeg har vært heldig, sier Brækhus til VG.

Det var i tredje runde av VM-kampen mot Retzke i København at Brækhus tråkket over. Da hun satt i hjørnet før fjerde runde, merket hun smertene, og da hun reiste seg skjønte hun at noe var alvorlig galt. Likevel fullførte hun kampen og gikk altså syv runder med tre brudd i foten.

- «Nå var jeg griseheldig», tenkte jeg med en gang jeg fikk beskjeden, sier Brækhus.

- Smertene jeg har hatt etterpå, har gjort meg redd for at det var mye, mye alvorligere, legger den norske boksestjernen til.

Bra tidspunkt

Etter å ha vunnet kampen klart på poeng, der to av dommerne hadde henne som vinner i alle rundene, ble hun sendt rett på sykehuset i København. Der viste røntgenbildene at hun angivelig ikke hadde brudd, og det ble bekreftet da hun tok nye røntgenbilder hjemme i Berlin mandag.

Men hevelsene i høyrefoten var for store til at hun kunne ta MRI-undersøkelse. Derfor var hun tilbake på sykehuset i dag.

- Brudd leges raskt. Jeg kan trene overkropp, lår og rumpe så alt i alt var tidspunktet bra, sier Brækhus, som med god samvittighet kan ta seg en skikkelig juleferie i Bergen.

Hun står fortsatt ubeseiret i sin profesjonelle boksekarriere. Etter den overlegne triumfen mot Retzke er fasiten 27 kamper uten tap. I løpet av det siste året har hun slått Myriam Lamare, Jessica Balogun, Ivana Habazin og Retzke på poeng. Hennes siste knockoutseier kom mot Oxandia Castillo i september i fjor.

Dersom skaden leges slik Brækhus håper, så kan hun begynne å trene seg opp til ny kamp utpå nyåret. I løpet av 2015 kan det også bli mulig å bokse på hjemmebane i Norge. Det skal avgjøres på Stortinget i desember.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder