KAMPSUGEN: Emile Weber Meek har ikke vært i MMA-buret i løpet av 2014. Nå vil han kopiere suksessen han opplevde i 2013. Foto: www.Fotofashion.no Foto: ,

MMA-Meek: - 2015 blir et enormt år for meg

Den norske profilen er frustrert over at det ikke ble noen kamper i 2014

Emil Weber Meek (26) har fått beskjed fra
UFC-toppen Joe Silva at han er «noen kamper» unna å få sjansen i gigantorganisasjonen. Derfor har han lagt en slagplan.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

– Jeg har en vinneroppskrift som jeg fulgte i 2013, og den skal jeg bruke igjen. 2015 blir et enormt år for meg der jeg skal satse alt, sier Meek til VG.

– I fjor omga jeg meg med de beste og trente mye med American Top Team og Allstars. I tillegg samarbeidet jeg med Mohsen Bahari og Krzysztof Jotko som nå er i UFC (to seirer på tre kamper, red.anm.), sier Meek.

– Jeg skal fortsatt ha base i Trondheim, men kommer til å trene mye med trener Carsten Ettrup i København og med andre elitegym, sier Meek som til daglig driver MMA Trondheim sammen med proffkollega Thomas Rønning Formo.

Se langt videointervju med Meek hos MMA-Revyen.

American Top Team, der Meek altså tidligere har vært, er blant annet basen til Robbie Lawler som sikret seg UFC-tittelen i weltervekt for kort tid siden.

– Jeg trente så vidt litt med Lawler da jeg var der sist, forklarer Meek.

Fire knockoutseirer i fjor

26-åringen er en av de aller mest spennende profesjonelle MMA-utøveren i Norge, men etter et fantastisk 2013 med fire knockoutseirer av like mange mulige har 2014 vært et mareritt.

– Planen var å ta det litt roligere kampmessig, og heller trene og utvikle meg. Men meningen var ikke at jeg ikke skulle gå kamper, sier Meek.

VERDENS BESTE: Robbie Lawler (t.h.) ble nylig mester i weltervektklassen i UFC. Her poserer han på et bilde sammen med Meek etter en treningsøkt hos American Top Team i Florida. Til venstre på bildet står Sabah Homasi, som blant annet har flere kamper i Bellator. Foto:Privat,

Først opererte han ut en plate i armen etter en gammel bruddskade, og så pådro han seg en voldsom lårstrekk. Da han endelig var klar igjen utpå sommeren var det vanskelig å få kamper.

Organisasjonene European MMA og Superior Challenge der han har gått sine siste kamper har hatt mye rot på eiersiden, og det har ikke lyktes 26-åringen å få kamp nå i høst.

TRENINGSKAMERATER I TRONDHEIM: Thomas Rønning Formo (t.v.) og Emil Weber Meek trener til daglig på MMA Trondheim. Foto:Privat,

– Nå har jeg vært i kontakt med Cage Warriors, og jeg håper at det kan resultere i kamper tidlig i 2015, forklarer Meek.

Traff Silva i Las Vegas

Cage Warriors har base i England, norske Jack Hermansson og Bahari har gått kamper der i løpet av 2014. Hermansson har da også tittelen i mellomvekt, og organisasjonen er et springbrett til UFC.

– Jeg hilste på UFCs «matchmaker» Joe Silva i Las Vegas tidligere i år, og for noen uker siden sendte jeg ham en mail og spurte hva han tenkte om mulighetene mine i UFC. Svaret var at jeg trengte noen kamper til mot solid motstand, så var jeg klar, forklarer Meek.

UFC-stevnet i Stockholm 24. januar blir altfor tidlig, med andre ord. Der skal for øvrig den svenske superstjernen Alexander Gustafsson gå hovedkampen foran minst 30.000 tilskuere i Tele 2 Arena i den svenske hovedstaden.

PS! Selv om det tidligere denne uken ble bestemt på Stortinget at proffboksing nå blir tillatt i Norge, så er fortsatt fullkontakt MMA ulovlig her i landet. Meek har så langt gått sine kamper i Danmark og Sverige. Han står med fem seirer og ett tap i karrieren.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder