TØFFE I TRYNET: Mesteren Ronda Rousey (t.v.) kjørte sin vanlige stil under innveiingen, og brasilianske Bethe Correira var meget aggressiv. Så gjenstår det å se hvor tøff utfordreren er når de entrer buret i Rio de Janeiro i helgen. Foto:Matthew Stockman,Getty Images

UFC-analyse: Ubeseiret - men sjanseløs mot Rousey

Bethe Correira 11-1 underdog mot superstjernen Rousey i Brasil

UFC-mesteren Ronda Rousey (28) har gått tom for toppmotstandere, og møter brasilianske Bethe Correira (32) i grudgekamp.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Analysen er skrevet av MMA-Revyens redaktør Andreas Roaldsnes ( @andreasroa på Twitter).

Det tar meg ett minutt og førtien sekunder å smøre meg en brødskive med Nugatti Air. Det er fem sekunder mer enn det tok Ronda Rousey å slå sine siste tre tittelutfordrere.

Norske Emil Weber Meek tapte på knockout i Polen fredag kveld

Jeg kunne kanskje spart inn tjue eller tredve sekunder og spist min stakkarslige Nugatti-skive uten smør (som en barbar), men på tiden jeg hadde spart hadde Ronda Rousey allerede både knocketut Alexis Davis og submittet Cat Zingano.

VG+: Les historien om Ronda Rousey som fikk en hjerneskade under fødselen, og mistet faren. Nå er hun bikinimodell og knuser all motstand i MMA-buret.

Vanligvis blir uttrykket «don't blink» resevert tungvekterne, eller de superkjappe fluevekterne, men den mest passende utøveren å bruke det på er dronningen av UFC.

Hovedkortet på stevnet sendes direkte på CMore Extreme og Cmore.no fra kl 04.00 natt til søndag. Se hele kampoppsettet på UFCs sider.

Youtube: Se video fra innveiingen

Ubestridt dominans

FULLSTENDING OVERLEGEN: Ronda Rousey har god grunn til å være selvsikker. Her poserer hun på vekta foran sin 12. profesjonelle MMA-kamp. Foto:Matthew Stockman,Getty Images

Ronda brukte ikke mer enn 96 sekunder på å slå de siste tre motstanderne, men hun trente likevel til sammen seks måneder intensivt for dem. Hun gikk gjennom en god gammel MMA-treningsleir i kampforberedelse, men det enstemmige konsensus er at hun kan ramle ut av senga, dagen derpå, sette seg ned og få tapet hendene og fortsatt vinne mot enhver motstander i divisjonen.

Hennes motto som UFC-mester er at hun skal kunne være den beste i verden til og med på sin dårligste dag. Denne sinnssyke vinnerholdningen er banket inn i henne av verdensmester i judo, og Rouseys mor, AnnMaria de Mars.

VG+: Les historien om Ronda Rousey og moren som brukte judo for å hjelpe datteren ut av problemene i barndommen

Siden Rousey var svært ung var målet alltid å vinne judo-gull i OL. Det ble med bronse, så kom overgangen til MMA. Siden Rousey startet som proff i 2011 vant hun sine første seks kamper på «armbar» i første runde. Da UFC så hvor stort stjernepotensiale det var i Rousey, åpnet de for kvinner i UFC og lagde en divisjon til henne, og siden det har judo-mesteren meid ned all motstand.

Målet på suksess

Målet på ekte suksess, særlig i kampsport, er at de som ser på begynner å betvile om det er du som er skikkelig god, eller om alle de folkene du slår egentlig er skikkelig dårlige. Det har skjedd med alle de store.

Tidligere lett-tungvektsmester Jon Jones, nå suspendert, ble utsatt for de samme spekulasjonene. Fedor Emilianenkos plass som en av de beste i verden gjennom tidene blir jevnlig trukket i tvil for samme grunn.

Ronda er åpenbart utrolig god, men hvor mye av dominansen skyldes svak motstand? Som alltid vil tiden vise. Først når alt er sagt og gjort – i oktagonet – vil vi vite det sikkert. Vi vet at Miesha Tate, som nettopp vant sin fjerde på rad i UFC, er den eneste Ronda brukte mer enn en runde på å avslutte.

Les også: Fem sterke UFC-kvinner du bør følge med på

SJANSELØS: Miesha Tate er i posisjon til å møte Ronda Rousey nok en gang. Men hun har allerede tapt to ganger for mesteren. Her fra deres møte i Las Vegas i desember 2013. Da ga Tate seg i tredje runde. Foto:David Becker,Ap

Slutt på toppmotstandere

Grunnen til at spekulasjonene rundt nivået på Rouseys motstand passer godt i denne anledningen er at hun faktisk har gått tom for toppmotstand. Se bare på topp fem rangerte utøvere i UFCs kvinnelige bantamvektsdivisjon.

Da neste tittelkamp skulle settes opp hadde Rousey slått alle som var rangerte 1-5. Hun hadde slått Miesha Tate to ganger på armbar, knocket ut både Sarah McMann og Alexis Davis, og submittet Cat Zingano og Sarah Kaufmann. Alle solide navn med sterke seiershistorikker.

Så gav UFC Rousey Beche Correira. Correira har bare tre kamper i UFC, og ingen av dem hun har slått har vært i nærheten av å være rangert? Hvorfor denne kampen?

På den ene siden er dette UFCs resignasjon med Rouseys dominans i divisjonen. Se for deg UFC-ledelsen se på Correiras CV og hive hendene i lufta og rope «fuck it, that’ll do». Correiras CV er latterlig svak, og i seg selv en tittelkamp uverdig. Den er verre enn den Kyoji Horiguchi hadde på vei inn mot Demetrious Johnson , som i likhet med Correira var rangert som nummer åtte i sin divisjon da tittelkampen ble kunngjort.

Den brasilianske utfordreren Correira sine siste tre motstandere i UFC – hennes eneste motstandere i organisasjonen – hadde til sammen null seire og tre tap da de møtte Correira. Ser vi på hvor karrieren gikk etterpå er de 1-7. To av dem er ikke engang tilknyttet UFC lenger. Svaret er at det ikke handlet om hvor gode Correiras motstandere var, men hvem de var. De var Rouseys kjære treningspartnere.

Les også: Rousey med spektakulær rekord i tittelkampen

Artikkelen fortsetter under bildet.

OVER OG UT: Ronda Rousey (øverst) brukte 14 sekunder på å vinne mot Cat Zingano sist hun var i aksjon i februar. Foto:Mark J. Terrill,Ap

«The Four Horsewomen»

Dersom du ser på UFCs nedtelling til UFC 190 på Youtube, kan du se Rousey gå inn i oppløpet selv. Fire kvinner, tre av dem i UFCs kvinnelige bantamvektsdivisjon har trent sammen og bodd sammen. De ble av fans skjenket det kjælenavnet «The Four Horsewomen».

Correira så etter en rask vei mot tittelen. Da hun slo Jessamyn Duke ved UFC 172 i april 2014 satte hun opp fire fingre foran kameraet og tok ned den ene, som et symbol på at hun skulle ta en etter en, og ende opp med å slå Ronda.

UFC-mester Rousey vedgår at hun ringte matchmakerene samme kveld, på vei ut til garderoben etter å ha stått i Dukes hjørne. Ved å bruke noen gode teatralske triks, og ha enorm selvtillit, har Correira nå fått tittelsjansen. I mangel på bedre motstand.

Rousey er stjernen, men trenger dansepartnere

På dette tidspunktet i Rouseys karriere er det ikke så nøye hvem hun sabler ned, for de skal alle ned. Noen avlinger kan Rousey så og høste om igjen og om igjen, som hun så fint sa det nylig. Andre, som Beche Correira, kan høstes inn en gang og ikke gro tilbake. Hun har allerede slått de beste utfordrerne, og nå må det vokse til nye avlinger.

Corriera er 11-1 underdog for en grunn. Hun blir nok slengt på hodet så snart Rousey føler for det. Etter enda en seier som dropper kjever verden over vil vi spørre oss hvor relevante slike kamper er for karrieren hennes. Hvor gode var egentlig motstanderne til UFCs første kvinnelige superstjerne?

Mens vi sitter og lurer på i hvilken grad hun er superdominant eller om de andre bare er ganske dårlige, så er en ting sikkert: Ronda vil fortsette å sable dem ned.

Hovedkortet på stevnet sendes direkte på CMore Extreme og Cmore.no fra kl. 04.00 natt til søndag. Se hele kampoppsettet på UFCs sider.

Kampfakta:

Ronda Rousey

• 11 seierer, ingen tap

• Avsluttet alle kamper.

• Har utviklet knockoutevner.

• Beste submissions i divisjonen.

• Olympisk bronsevinner i Judo.

• Har headlinet tre UFC-kort, co-headliner på de to andre.

Beche Correira

• Ni seirer, ingen tap

• Vunnet sju av ni kamper på dommeravgjørelse.

• Har vært på ett hovedkort.

• Lander mange slag per minutt, men absorberer også relativt mye slag.

Kampforløp

Rousey har 1.02 i odds foran denne kampen. Ingen klarer å se for seg hvordan Correira skal vinne. Hun mangler evnen til å knocke ut motstandere og har aldri vunnet på en submission. Skal hun gjøre noe med Rousey må hun holde distanse eller gjøre kampen om til et brawl der teknikken hives ut vinduet. Hverken den ene eller andre taktikken er særlig sannsynlig.

Det som mest sannsynlig vil skje er at Rousey slår seg inn i rekkevidde, låser en arm og et hode og kaster Correira på ryggen og lander med full vekt på henne og leter etter en submission i løpet av kort tid. Det er lite sannsynlig at kampen varer ut første runde.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder