Solid UFC-debut av «norske» Hermansson

Jack «The Joker» Hermansson (28) tok en solid poengseier etter å ha imponert i UFC-debuten mot Scott Askham (28). Etterpå jublet han med det norske og svenske flagget på kroppen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Dommerne hadde 30-27, 30-27 og 29-28 i favør Hermansson. Den første runden var jevn, men så tok Hermansson mer og mer over. Han hadde Askham på gyngende grunn ved flere anledninger, mens engelskmannen forsøkte på flere benlåser som Hermansson på glimrende vis kom seg unna.

Les forhåndsanalysen av Alexander Gustafssons kamp her!

– Dette var så stort, det kunne ikke ha vært bedre. Jeg har sett så frem til dette. UFC er det ultimate for alle MMA-fightere. Nå har jeg nådd det og her aktre jeg å bli, sa Hermansson da han ble intervjuet av Dan Hardy oppe i buret etter seieren i Hamburg.

Se kveldens stevne direkte eller i opptak på Viaplay. Se hele kampoppsettet på UFCs sider.

KOM SEG UNNA: Scott Askham forsøkte flere ganger å låse bena til Jack Hermansson, men svensken kom seg unna og vant kampen på poeng. Foto: Viaplay

Hermansson står med 14 seirer og to tap i MMA-karrieren, og det tar neppe lang tid før han er tilbake i UFC-buret.

– Jeg håper å få møte noen med enda mer erfaring – noen i midten av mellomvektklassen. Helst så fort som mulig, sa Hermansson med et stort smil og med det norske og svenske flagget på skuldrene.

Youtube: Se langt invervju med Hermansson der han blant annet forteller om jobben i en dyrebutikk.

Han er svensk statsborger, men har bodd i Norge i åtte år. Det er på Frontline Academy i Oslo han har trent hele sin profesjonelle karriere, og fighterkollegene Mohsen Bahari og Kenneth Bergh var med i hjørnet hans.

UFC-Jack: – Føler meg norsk nok til å gå med norsk flagg

– Jack fant virkelig både rytmen og distansen sin i andre runde og var svært farlig langs burkanten. Han presset veteranen Askham gjennom hele kampen. Askham er en skikkelig tøff debut-motstander for Jack, og briten har solide UFC-seire bak seg. Jacks debut er imponerende uansett om man er norsk eller ikke, sier MMA-revyens redaktør, Andreas Roaldsnes, til VG.

Han ble spesielt imponert over roen Hermansson viste:

– Jack virket ikke nervøs i det hele tatt og tok arenaen med sin energi underveis, og fikk virkelig vist seg frem fra sin beste side, mener Roaldsnes.

Det er flere skandinaver i aksjon i Hamburg i kveld, og ikke minst skal den svenske stjernen Alexander Gustafsson i aksjon.

Se kveldens stevne direkte eller i opptak på Viaplay. Se hele kampoppsettet på UFCs sider.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder