MMA-Bergh overlegen i Cage Warriors-debuten: – Han blødde som en gris

Kenneth Bergh (27) imponerte da skotske Roos Cooper måtte gi seg allerede i den første runden av kampen på «Cage Warriors»-stevnet i London i kveld.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

VG+: Historien om Oslo-gutten Bergh som har tatovert 80 prosent av kroppen, og blant strekene er det minner om hans avdøde mor og bror

– Det var deilig dette. Filosofien min er at jeg møter hvem som helst når som helst, men jeg ville jo egentlig møte franskmannen fordi jeg hadde struktrurert treningen min opp mot ham. Og det var i utgangspunktet en tøffere kamp, men så vet man aldri - vi er tunge gutter, sier Bergh til VG etter seieren.

GODT I GANG: Kenneth Bergh kan glise bredt etter debuten i Cage Warriors. Her er han avbildet etter en treningsøkt på Fronline Academy i Oslo for et par uker siden. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Cooper stilte nemlig opp på kort varsel etter at franske Johan Romming måtte trekke seg på grunn av en skade. Skotten kom til kampen med en seier og to tap i sin proffkarriere, mens ubeseirede Bergh hadde fire seirer - alle i første runde - før oppgjøret.

Viaplay Fighting: Se kampen i opptak her -spol tilbake til kl. 21.35

Den statistikken opprettholdt 27-åringen fra Oslo. Cooper prøvde seg litt i starten, men etter at Bergh fikk inn et høyt spark hadde han mer enn nok med å forsvare seg mot nordmannen som er spådd en lysende fremtid i MMA-verden.

MMA-studio: Norsk program på Youtube med aktuelle gjester

Bergh hadde motstanderen på bakken i et par minutter og mørnet ham skikkelig opp før han fikk satt en kvelning i form av arm triangle. Det førte til at Cooper tappet ut da 2 minutter og 13 sekunder gjensto av runden.

UFC-analyse: McGregor kan skrive historie i tidenes stevne

– Han traff meg ikke noen ting. Han prøvde å legge inn en hard treffer tidlig, noe jeg var forberedt på, men det klarte han ikke, sier Bergh.

– Han så fysisk sterk ut og jeg synes han var ganske bra innledningsvis, men så traff jeg ham skikkelig med albuene og han blødde som en gris. Og hvis jeg ser en mulighet, så tar jeg den. Det er ikke snakk om å vente og se om jeg kan vinne sånn og sånn - kan jeg vinne på submission så gjør jeg det, sier Bergh.

Vil ha kamp i Liverpool

Nå skal han feire seieren med en pizza og litt sukker. Gratulasjonene renner også inn.

– Jeg har fått mange meldinger fra venner og bekjente, men også ledelsen og folk rundt Cage Warriors. Jeg setter pris på det, men man skal ikke begynne å tro på sin egen hype - jeg skal jobbe like hardt og fokusere på neste kamp.

– Og når blir din neste kamp?

– Det er et stevne i Liverpool i mars jeg håper jeg kommer inn på. Der blir det flere tusen tilskuere og stor stemning - det har jeg lyst til å være med på, slår 27-åringen fast.

Følg Kenneth Bergh på Instagram

PS! Det er en historisk helg for MMA-sporten. I natt er det hele tre tittelkamper på menyen når UFC for første gang gjester New York og Madison Square Garden. Blant annet skal Conor McGregor i aksjon. Stevnet sendes direkte på Viaplay fra kl. 04.00.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder